Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Bästa kampsporten för gatan?

Skapad av GreenApple, 2016-09-25 18:23 i Sport

21 685
32 inlägg
-1 poäng
alex_sorensen19
Visningsbild
Veteran 2 inlägg
0
Nu har denna frågan kommit många ggr jag vet , men vilken kampsport gäller ute på gatan , helst endast ni som har erfarenhet av det också eller känner någon som började på det för att sedan använda det ute på gatan , vilken sport blev det.?
Jag själv skulle säga boxning för om ni tänker efter så länge båda står i fight stance och är redo då är det tamej fan boxning som gäller för 9 fall av 10 slår man med händerna det första man gör i en fight då båda är beredda så aldrig någon som lägger en sjuk spark de första dom gör och så fall gå den åt helvete så länge han inte övat eller gå på mma , så boxning tycker jag varför inte fokusera på det man alltid gör först , slår med händerna ett hårt snabbt slag o han är ute oh seglar fullständigt ganska onördigt o lära sig massa sparkar och så .. rätta mig om jag har fel men en som gå på boxning slår stenhårt , sjukt snabb ,kvick effektiv samt mkt smidigare på att dodge än ngn som gå på mma, men vad tycker ni helst erfarna ;)?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg Online
0

Svar till alex_sorensen19 [Gå till post]:
Problematiken med att slåss "på gatan" är att det inte följer några förutbestämda regler. Vad som är effektivast beror lite på vad det är man stöter på och hur man hamnar i situationen att man behöver slåss från första början. Ett jättebra exempel på när olika kampsporter kan vara användbara är till exempel huruvida du är beredd på slagsmålet, eller om du plötsligt blir påhoppad från ingenstans och befinner dig på marken, eller i en grupp med människor som aktivt vevar slag och sparkar.

Slåss du en mot en tenderar slagsmål att sluta med att man ligger på marken och bråkar, så sporter i stil med brottning, judo och jiu jitsu kan vara väldigt användbara. De ger dig styrkan, erfarenheten och tekniken för att se till att du inte hamnar låst under någon som kan sitta ovanpå dig och veva slag, samtidigt som du väldigt effektivt och med låg effort kan hålla en otränad person nere. Dessa sporter har dock två rätt stora problem. Det första problemet är att de i kampsportsmening inte är "fullkontaktsporter", även om vissa sparkar och slag ibland också lärs ut. Man vinner genom räkning av poäng, tillräckligt långa lås, submission genom tapout eller liknande och vid utdelning av slag och sparkar mot vissa kroppsdelar är det enbart tillåtet att "markera" ett slag snarare än att faktiskt dela ut och ta emot dem. I ett faktiskt slagsmål lär det hela snarare sluta i en knockdown, eller till och med en knockout.

Det andra problemet är att de är sporter inom vilka du låser dig på marken med en person. Hamnar du i slagsmål med folk runt dig vill du inte ligga still på marken i en låsning, för det finns inget som säger att en kompis till person inte bestämmer sig för att hoppa in och sparka dig i huvudet från en vinkel du inte kan se.

Med motiveringen att slagsmål på gatan är väldigt varierande, helt saknar regler osv skulle jag argumentera för att den bästa sporten skulle vara en blandsport snarare än en renare och mer ensidig sport. Vill du ha någonting som är mer av en sport så är MMA, dvs Mixed martial arts, en trevlig blandning snarare än en "egen" kampsport. Det är relativt verklighetstroget, med undantag för att man inte får slåss med redskap, bitas, slå/sparka i skrev osv. Det är baserat på ronder, vilket verkligheten inte är, men det finns mycket att lära sig där som definitivt vore användbart i ett faktiskt slagsmål.

Det andra, och egentligen enda alternativet är nog Krav Maga. I grunden är det ett militärt självförsvarssystem baserat på en salig blandning av tekniker från andra kampsporter. Det är mindre av en sport, med ett större fokus på aggressivt självförsvar. På grund av att det inte direkt är en sport handlar det till skillnad från andra kampsporter mindre om att över tid eller ronder trötta ut den du slåss mot och slåss för poäng. Fokuset ligger istället i att avsluta slagsmålet så snabbt som möjligt, även om det innebär att man orsakar stora skador hos personen du slåss mot. Här är användning av diverse tillhyggen, samt slag och sparkar mot vad som i mer traditionella kampsporter är förbjudet fullt tillåtet.

Tränar du Krav Maga på en klubb snarare än i militär form lär det dock vara en mer begränsad version av sporten som lärs ut, av den enkla anledningen att de inte vill att deras betalande medlemmar får allt för allvarliga skador.


Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Fritid » Sport » Bästa kampsporten för gatan?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons