Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Min första boxningsmatch

Skapad av Kingen66, 2015-04-07 00:14 i Sport

6 980
12 inlägg
4 poäng
Kingen66
Visningsbild
25 Kändis 14 inlägg
0
Tjena! Går min första boxningsmatch om ett par veckor. Har tränat i ca 7 månader och känner att det har gått bra och utvecklingen har gått väldigt fort, är top 3 bäst i klubben, sparras väldigt mycket med en 20 årig kille som har vunnit "king of the ring" och har lärt mig väldigt mycket av honom.
Nu till saken, jag känner mig så sjukt jävla nervös inför matchen så jag vet knappt vart jag ska ta vägen, någon som kan tipsa lite? Någon som är erfaren och kan komma med lite tips om hur jag kan göra innan match, vad jag kan äta och hur jag ska träna veckan innan? Hur förbereder jag mig på bästa sätt?
Tacksam för svar

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
1

Svar till Kingen66 [Gå till post]:
Har ingen erfarenhet själv av boxning, men finns det inte boxningsforum? De borde ju definitivt kunna hjälpa dig. :)

flizan

Vicks
Visningsbild
P 28 Hjälte 2 055 inlägg
2
Svar till Kingen66 [Gå till post]:
Tja. Körde Muay Thai förut. Att vara nervös inför en match är garanterat, det kommer du alltid vara, oavsett om du är du eller Muhammad Ali. Det är viktigt att förstå att även den andra killen kommer vara nervös. Visa inte att du är rädd eller nervös. Analysera motståndaren och klura ut hans svagheter. Lyckas du göra detta är hälften vunnet. Tro på dig själv och vet att du kan vinna. Du har tränat för det här och du är redo.
Du kan vinna. Du kommer att vinna. Du ska vinna!

Eftersom du har ett par veckor kvar hinner du fortfarande förbereda dig mentalt. Prata med tränaren, sparringpartnern, etc. Fråga om råd, tips, hur dem kände sig inför sina matcher. Meditera (otroligt hjälpsamt, verkligen). Bara att meditera 5-10 minuter om dagen kommer att hjälpa din mentala stabilitet och hur du känner dig inför matchen.

Ät ordentligt. Rensa kroppen. Ingen skräpmat; ingen godis, chips, läsk, etc. Ät nyttig mat, hälsosam mat. Få upp energin och hälsan till topp.
Bränn inte ut dig själv inför matchen.

Det var nog alla tips jag hade. Jag tror att matchen kommer gå suveränt! Tro på dig själv så ordnar det sig. (Nervositet inför match = nervositet inför matteprov) haha :D

┌∩┐(◕_◕)┌∩┐- “What happens to the hole when the cheese is gone?” — Bertolt Brecht

Seroster
Visningsbild
31 Kristianstad Hjälte 6 655 inlägg
1

Svar till Jokk [Gå till post]:
Verkar inte vara gott om svenska, men engelska forum finns.
http://www.boxingscene.com/forums/


Seroster ser dig.

Patrikp
Visningsbild
P 27 Karlskrona Hjälte 1 187 inlägg
0

Svar till Kingen66 [Gå till post]:
Har aldrig tränat Boxning, var dock på top i min judoklubb ett tag, så jag vet hur det känns att vara nervös. Men det enda du igentligen bör göra är att hålla dig lugn, äta och sova bra samt inte stressträna inför matchen, utan ta det lite lugnare dagarna innan. Annars så tror jag nog att det kommer att gå skitbra! :)

HareKrishnas gud sedan 2014

Kingen66
Visningsbild
25 Kändis 14 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Vicks [Gå till post]:
Tack så mycket! Det var detta jag behövde :)

_simmandesnigel
Visningsbild
P 31 Uppsala Hjälte 739 inlägg
1

Svar till Kingen66 [Gå till post]:
Är du inte nervös kommer saker gå fel. Att vara nervös är ett sundhetstecken. Har varit med om flera matcher där jag gått upp i ringen utan någon som helst nervositet eller respekt för min motståndare och åkt på fruktansvärt mycket däng.

Detta har jag lärt mig att motverka genom att värma upp ordentligt och länge, gärna tillsammans med tränare eller klubbkompis, för att ungefär 10 minuter innan match helt slappna av och sätta mig och helt fokusera på match. Sänka pulsen lite.

Ett tips är att hålla ögonkontakt med din motståndare hela tiden från det att du kliver in i ringen och fram till att domaren säger "box". Den som först viker undan blicken har ett psykologiskt övertag.

Inför matchen är det viktigt att du redan veckan innan har tagit dig till rätt vikt. Skall du boxa i 75kg, är det sunt att sikta på att ligga några kilo under gränsen veckan innan. Har sett flera boxare tokbanta sista veckan och tappat flera kilo sista dagarna, det har väldigt sällan gått bra. Under sista veckan är det viktigt att äta bra, kyckling, pasta, kött, grönsaker. Jag försökte hälla i mig proteinshakes varje dag för att få i mig lite extra protein, käkade även multivitamin-tabletter.

En sista grej. Om du skulle förlora matchen så är det inte hela världen. Att bara ta sig igenom sin första match och göra sitt bästa är otroligt strongt gjort. Och kom ihåg, 3-0 kan vara mer jämt än 2-1.

VÄRLDEN BEFOLKAS AV MIG, MIG O MIG O MIG, BARA MIG OCH MIN MAMMA

Kingen66
Visningsbild
25 Kändis 14 inlägg
Trådskapare
0

Svar till _simmandesnigel [Gå till post]:
Tack så mycket! Lärde mig lite nytt nu tack vare dig, känner att detta kommer gå bra :)

_simmandesnigel
Visningsbild
P 31 Uppsala Hjälte 739 inlägg
0

Svar till Kingen66 [Gå till post]:
Jag är lite nyfiken, vilken klubb boxar du för, var ska ni och boxa samt vilken vikt siktar du på?

Ett annat tips kan vara att försöka springa några gånger i veckan, fram till match. Detta för att hjälpa till med att hålla vikten samt ge en sista kondisboost. Inför match blir det lätt ganska tung sparring och tunga boxpass och då kan man tappa lite på kondisen.

Lycka till, det kommer gå bra! Försök att inte sparka ut spotthinken, det blir väldigt otrevligt då, väldigt fort.

VÄRLDEN BEFOLKAS AV MIG, MIG O MIG O MIG, BARA MIG OCH MIN MAMMA

lillaliljan
Visningsbild
P 28 Kändis 68 inlägg
0
Säger bara detta: ät inte på ett tag innan, se till att du hinner smälta maten ordentligt.

Trust me on this one.

Ingen status

Kingen66
Visningsbild
25 Kändis 14 inlägg
Trådskapare
0

Svar till _simmandesnigel [Gå till post]:
Ska boxas i Munkedal :) har legat på ca 67 kg men gått ner nu till 65, ska försöka gå ner till 64 inför match :)
Tack så mycket! Ska nog bli bra detta :)


Forum » Fritid » Sport » Min första boxningsmatch

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons