Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vad ska jag göra?

Skapad av teahLeah, 2018-05-16 21:52 i Mellan Himmel och Jord

2 908
6 inlägg
0 poäng
teahLeah
Visningsbild
Legend 3 inlägg
0
Hej!
Jag har snart gått 1:an på gymnasiet i ett läsår. Någon av de första dagarna i skolan så började jag tycka en kille i 3an var jättesöt!

Jag försökte ta kontakt med han, alltså jag gick typ dit han var, och sa typ till mina vänner att "där sitter vi" då han satt i närheten.
Tredje/fjärde veckan på gymnasiet så pratade vi hah. Eller ja, pratade och pratade... han frågade "går du etan" och typ vilken linje osv, och jag frågade han samma saker. Sedan hade jag tydligen "bråttom" till lektionen, så blev inte så mycket mer än så.

Nu har snart hela året gått och jag har knappt pratat med han 1 ända gång sen dess. Förutom om jag typ frågar efter någon lärare, eller knackar på en dörr och så råkar han öppna.

Men för varje dag har jag börjat gilla han mer och mer. Hans klädstil och musiksmak är verkligen bäst. Ibland kan jag tycka att det ser ut som han kollar in mig, men ibland lägger han inte ens märke till mig.

Om två veckor slutar treorna, alltså tar studenten, och jag vet att jag kommer aldrig träffa han någonsin efter det. För vem kommer tillbaka till sitt gamla gymnasium efter man tagit studenten?

Jag vet inte hur jag ska göra, vill inte skriva på sociala medier för tycker det är så töntigt. Men tror aldrig jag skulle gå fram till han när han slutar å bah "du förresten, jag gillar dig!". Fett weird, sen är jag ju etta, alltså ser han mig säkert som svinliten.

Plz ge förslag för hur jag kan göra, har så lite tid och jag har verkligen bara en chans sen är det kört föraltid:(

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

eggyolky
Visningsbild
F 23 Legend 4 inlägg
0
Hejsan!
Kul att du gillar en kille. Måste vara spännande att han är äldre och så, men ofta brukar mognaden i huvudet skilja sig på killar och tjejer så egentligen är ni lika gamla (hehe). Men du, han ska snart sluta ändå så varför inte ta chansen och bara säga till han lite coolt "du, jag tror att att jag är intresserad av dig, finns det nån chans att du också kan bli det i mig?". Antingen så visar det sig att han tycker likadant, eller inte och då är det väl skönt att slippa undra eller leva resten av livet med ångesten av att aldrig ha frågat?
Kram /eggyolky

Ingen status

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
-1

Svar till eggyolky [Gå till post]:
Kan av erfarenhet säga att många tjejer är omogna när de går i gymnasiet.

Sen skriver hon även som en klassisk fjortis.
Nu känner jag mig dock som en bitter gammal gubbe.
Och för det ber jag om ursäkt, jag är glad för alla som är unga dumma och kära.

Men jag säger bara "tjejer är mentalt 2 år äldre än killar"
Det stämmer tamigfan inte.
Visst de kanske är mentalt mogna att skaffa och vårda barn tidigare.
Men erfarenhetsmässigt och mognadsmässigt. Nä.

The leetest herperderper

eggyolky
Visningsbild
F 23 Legend 4 inlägg
0

Svar till TLTGja [Gå till post]:
Men jo du. Ofta har tjejerna kommit lite längre i huvudet under puberteten. Det är bara ren fakta och inte ett förolämpande. Men när tonåren är över så är det jämt. Finns studier att läsa om online om du inte tror mig ;)

Ingen status

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till eggyolky [Gå till post]:
Studier online ersätter inte mina egna upplevelser som säger att alla tjejer inte är 2 år mognare än ALLA killar.

Dessutom finns det andra saker än mognad.

The leetest herperderper

PsykelTjuv
Visningsbild
P 32 Hjälte 3 487 inlägg
1
Svar till teahLeah [Gå till post]:
Tycker du ska skriva på sociala medier, utifall du inte hittar något naturligt sätt att ta kontakt med honom på skolan det vill säga. Det kan tyckas töntigt, men alla är vi töntar någon gång. Men det töntigaste man kan göra är faktiskt att vara en fegis som inte vågar prova någonting. Så gör det! Om det är ett misstag så vet du åtminstone det. Det man ångrar i livet är inte det man gör, utan det man inte gör.

Du gillar uppenbarligen den här killen så det är klart du ska se efter och se om det finns något emellan er. Skriv bara helt casual och snacka lite skit. Behöver ju inte bekänna dina känslor hux flux på en gång, det räcker med att du bara tar kontakt. Arbeta för att träffas personligen någon gång. Han kommer bli glad att du skriver! Kör hårt.Svar till TLTGja [Gå till post]:
Det är en intressant fråga, egentligen. Allt handlar egentligen vad man lägger i ordet "mognad". Vad betyder det för dig?

Spontant tror jag att tjejer och killar kanske har olika ändamål och värderingar genom sin mognadsprocess - men att metoden är densamma. Att möta sina rädslor och slå dem på käften och att lära sig hur man är sitt bättre "jag".


Ingen status


Forum » Mellan Himmel och Jord » Vad ska jag göra?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons