Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

övningar för att försvara sig?

Skapad av Inter-Icardi9, 2018-06-06 09:02 i Mellan Himmel och Jord

1 669
3 inlägg
1 poäng
Inter-Icardi9
Visningsbild
Stammis 1 inlägg
0
Hej

Jag tränar boxning och igår sparrades jag för första gången men de gick väldigt dåligt hade inga problem med att attackera min motståndare men hade det väldigt svårt att försvara mig så jag tänkte finns det speciella övningar som hjälper mig att bli bättre på att försvara?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 30 Göteborg Hjälte 2 739 inlägg
0
Svar till Inter-Icardi9 [Gå till post]:
Det tar mycket tid och övning. Bara fortsätt köra och ge inte upp. Vem som helst kan slå på en säck eller på mitsar, men det kan inte förbereda en för en riktig konfrontation mot en motståndare som slår tillbaka. Enda sättet att bli bättre på sparring är genom att sparras, mycket. Kom ihåg att hålla uppe garden och släpp den inte när du slår. Kom ihåg att våga göra lite shoulder rolls, duckningar och andra såna där defensiva boxningsmoves. Det är svårt och kräver mycket känsla och timing, du kommer inte kunna försvara som Floyd Mayweather på första försöket men fortsätt att försöka. Hitta en rytm och var inte rädd för att pröva saker. Fråga även din tränare efter tips, istället för att fråga här.

Du måste konstruera ytterligare pyloner

Withz
Visningsbild
Veteran 264 inlägg
1

Svar till Inter-Icardi9 [Gå till post]:
Köp en reflex bag o ha hemma o kör med den varje dag. Skydda dig mot hårda slag, rörelse som SkalmanOnDrugs beskrev är viktigt. Sånt kan du träna på reflex bagen. Viktigt att kunna röra sig smidigt, och glöm inte att försöka hitta öppningar på att slå tillbaka efter du parerat slag. En annan grej är ju att du kan bygga upp din stamina till max, sen kan du trötta ut motståndaren genom att låta han slå på dig så länge du skyddar dig. Många boxare som kör sån taktik.

Ingen status


Forum » Mellan Himmel och Jord » övningar för att försvara sig?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons