Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Plugg

Skapad av TLTGja, 2019-10-22 10:20 i Skola & Jobb

4 038
1 inlägg
0 poäng
TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0
Det känns som att jag kan inte lyssna på föreläsningar sålänge de inte är hyperstimulerande, självklart kan jag inte gå bakvägen från flervariabel annalys till grundläggande mattematik.
Och vi hade en gång en lärare som förklarade allt i bakvänd ordning, först vad saker är bra för i en timme och sedan förklara hur man applicerar tidigare erfarenhet för att överkomma detta problem.

Någon mellanväg där man beskriver ett precist exempel problem, sedan tydligt ger exempel på lösningsstrategier, för att sedan ge ett abstrakt generelt problem och sedan en abstrakt lösning är det enda sättet jag lär mig.

Men nu har vi av någon anledning distansföreläsningar (rättare sagt inspelade för 3 år sedan) eller boken att ta vara på.

Jag lär mig nästan enbart saker av fysiska föreläsningar.
Där jag typ känner ett band till föreläsaren, när man kan fråga saker helt enkelt i realtid och läsa varandras kroppsspråk.

Förlåt för jag rantar, matte vet jag hur jag lär mig, men såhär abstrakta koncept för att "samarbeta bättre med andra" är jag väldigt svårt för, jag anser att jag oftast gör bäst, dock är jag typ exakt på toppen av Dunning-Kruger parabeln, så jag känner mer och mer att jag kunde gjort bättre i vissa situationer, och det är alltid roligare när bergodalbannan är påväg utför, än uppåt.

Och jag lär mig absolut bättre arbetsmetodiker.

MEN
TLDR: Hur fan motiverar man sig att lyssna på skit som man inte direkt kan applicera i en övningsuppgift, alltså du kan t.ex. inte inom t.ex. juridik bara: Okej, nu har jag denna teorin, jag undrar om jag fattadade rätt, låt oss köpa upp aktier i detta företag och hugga hål i konkurrenternas lastbilshjul och sedan hävda att de utförde olämplig kartellbildning och att vi aggerade i självförsvar".

Jag hoppas att jag någorlunda är förståelig, alltså i mattematik och programering kan man rätt snabbt bekräfta om en strategi eller teori är korrekt.

Medans är det att avgöra hur begriplig ens ritning eller juridiska klagan, eller design är så krävs det subjektiva bedömningar, och sådan kunskap är jag rätt dålig på då jag nästan aldrig tänker eller aggerar som andra människor.

Såååå: någon med programeringserfarenhet som kan bekräfta om mina deffinitioner av UML är valida?

Jag har inte tid att korrekturläsa detta då jag måste fortsätta med min uppgift.

The leetest herperderper

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!


Forum » Livet » Skola & Jobb » Plugg

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons