Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Feminism

Skapad av Sarael, 2015-08-06 23:05 i Samhälle & vetenskap

11 378
9 inlägg
9 poäng
Sarael
Visningsbild
F Legend 4 inlägg
4
Ofta frågar folk mig ifall jag är feminist, svaret blir alltid nej eftersom jag ej är det. Tillbaka får jag antingen ett neutralt svar eller så känns det som om jag blir dödsdömd. Vissa tror att jag inte står för jämställdhet bara för att jag inte kallar mig för feminist. Vilket jag gör, men inte jämställdhet mellan kvinnor och män utan mellan människor. Jag anser att feminism är så mycket mer än bara jämställdhet och jag vill inte kalla mig för något jag inte står 100% till. Dessutom tycker jag att själva feminismen missbrukas och används på fel sätt. Allt ska vara så rättvist i ting, man ska äga och man ska ha mer. Varför fokuserar man inte på att folk ska få vara den man vill och man ska accepteras som den man är. Man ska väl ha rätten till att vara den man vill? Det är ju också jämställdhet. Så varför får man så stora påhopp av vissa när man säger att man ej är feminist?

Äskar att diskutera detta, så lämna gärna eran åsikt!
Själv är jag humanist.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Pitiful_Mortal
Visningsbild
Hjälte 6 114 inlägg
3
Jag tänker precis som du gör, och har flera vänner som känner likadant. :) Blir ofta mött med påhopp och elakheter när jag säger att jag är rent utav anti feminismen som blivit. Feminismen säger ofta emot sig självt och när de stora slagen för jämställdhet handlar om ICA-Stig eller män som sitter bredbent på bussen, eller dem där jävla affärerna som har ställt choklad bredvid hyllorna med mensskydd, så blir jag bara så trött.

.. and that's the way the cookie crumbles.

lok501
Visningsbild
P 22 Kändis 130 inlägg
0
Jag är kan nog säga att jag hatar feminism med hela mitt hjärta. Och det är av samma anledning som er. Den modärna feminismen (third wave) är ärligt talat en idiologi som sympatiserar med sexism och matriarki.feminism samt fi idag strävar efter en fantasi värld där feminister(inte kvinnor) lever som gudar medans alla andra krällar I stoftet. Jag är helt för gämnlikhet mellan alla människor oavsett kön, sexuell lägning och ras. Det är därför jag är humanist.

Det är nog tydligt varför jag får hat.

Trust me, I'm an engineer in bf4.

rawwr
Visningsbild
F 26 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg
-1

Svar till Sarael [Gå till post]:
Jag kan säga att jag känner precis tvärtom.

Jag ser det som en självklarhet att säga att jag är feminist - men bemöts nästan alltid av att jag då skulle vilja ha mer än män, vilket inte är det minsta sant. Förvisso finns det radikalfeminism och idioter till feminister (precis som med alla andra inriktningar politiskt och filosofiskt), men personligen så vill jag ha ett jämställt samhälle. Jag vill att kvinnan ska lyftas till en högre nivå än vad hon ställs inför idag, oavsett om vi pratar om Sverige eller Ghana.

Jag är inte för kvotering, jag tycker inte att 6 timmars arbetsdag är optimalt och jag röstar inte på F!. Jag rakar mig när jag känner för det och jag sitter som jag tycker är bekvämt och som inte gör ont i ryggen. Jag är för att ingen ska diskrimineras, men generellt i världssamhället vi lever i idag, så är det kvinnans rättigheter som försummas, inte mäns.

http://vet.hut.nu/?id=8

Hampys
Visningsbild
P 30 Helsingborg Hjälte 1 471 inlägg
0

Svar till Sarael [Gå till post]:
Jag kan tycka det är komiskt hur människor som identifierar sig med något så gränslöst som lika villkor för alla, oavsett kön, hudfärg eller läggning gärna klankar ner på andra för att de inte vill förknippa sig med ett visst parti eller ideologi(oftast det man själv står för såklart).
Alla tänker och känner vi olika, på både gott och ont men jag tror att många följer en större grupp för att känna sig del av en större gemenskap utan att egentligen granska vad gruppen står för och sen gärna försvara gruppen med hårda ord och nedklankning på folk som inte håller med. Okunskap & rädsla att förlora sin samhörighet när man i det långa loppet strävar mot den, utan att ens veta om det.
Det kommer alltid finnas puckon överallt, på båda sidor om vad som helst, jag skulle nog tro att många feminister hade gått över till humanism om de visste mer. Men visst, det finns inget stort humanistiskt parti som är hypat heller. Hade gärna fortsatt skriva men jobbet kallar!

Mot oändligheten och vidare!

Steampirate
Visningsbild
P 34 Bromma Kapten 1 046 inlägg
0
Känner att det idag är en ganska missvisande bild av feminism som sprids i samhället. Bland annat bilden av att den gemene feministen hatar alla män, vill skapa ett matriarkat och att feminismen fokuserar på fel frågor. Och därför vill inte folk kalla sig för feminister, utan föredrar att kalla sig humanister eller annat.

Well, grejen är att den feministiska rörelsen består inte av en homogen grupp människor, utan av miljontals individer som har olika idéer om hur man uppnår ett mer jämställt samhälle. Det alla har gemensamt dock är den feministiska grundtanken:

"...Olika inriktningar har olika syn på vad problemen är, vad de beror på och hur det bäst bör lösas. Det som kan ses som gemensamt för många av dessa är att de anser:

- att kvinnor generellt sett är underordnade män.
- att detta förhållande ska förändras.
(Definition från Lena Gemzöe - Feminism, 2002)"
-Wikipedia

Dvs, om du som person anser att kvinnor generellt sett är underordnade män i samhällets olika skikt och du anser att det måste ändras på, så är du en feminist helt enkelt. Därför är det naivt att säga att feminister är si eller så, eftersom det finns så otroligt många olika idéer om hur man bör ändra på situationen.

Mer om det går att läsa här:
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Feminismhttp://seriouslyforreal.com/seriously-for-real/99-life-hacks-that-could-make-your-life-easier/,

Allot
Visningsbild
P 27 Kändis 51 inlägg
1
Jag tycker detta har spårat. Femenism har haft många radikala i sin front vilket gett dem mycket skit. Själv bryr jag mig inte om "jag är/inte är femenist." Det är alldelles för mycket fokus på frasen. Och den är så bred och alla tolkar den olika. Vissa tolkar det som att man står för lika rättigheter och vem säger nej till det i Sverige liksom? nej ingen vanlig person. Sen tolkar de andra det som gänget som har väldigt aggresiva åsikter. Det ska vara förbjudet att stå och kissa, kvotering, osv osv. Vilka står för detta? nej inte lika många där heller. Men ändå kallar sig många av dessa femenister. Femenister har blivit så utdraget så det täcker allt från ena sidan till andra. Och samtidigt så sträckt att det spruckit vilket leder till att personer inte kallar sig det men ändå håller helt med grundtankarna.

Sen finns det 2 typer av jämnställdhet. Antingen i valet eller i resultatet. Mer eller mindre jämnställdhet i att alla är fria att göra de dom vill och deras kön, identitet, sexualitet, hudfärg eller nåt sånt ska hämma dem för att göra det de vill. Sen finns det resultatfeminism där det är milimeterrättvisa som gäller. Det är inte rättvist om det inte är lia fördelat. Må det vara lön, antal personer eller annat. Nu blev detta lite vinklat men det är för att jag känner starkt att det är val jämnställdhet jag vill ha. Inte nåt forcerat för att få allt att se jämnställt i nummrerna.

Jag vill ha jämnställdhet för personer inte i statistiken.

cheechee
Visningsbild
F 21 Kändis 84 inlägg
2
Feminism är social, ekonomisk och politisk jämställdhet för kvinnor.
Det finns väldigt många radikala feminister som förstör meningen med ordet och ger feminister ett negativt och manshatande rykte.
Feminism behövs i många länder för att kvinnor ska ha det bättre, till exempel i Demokratiska Republiken Kongo, där abort inte ens tillåts även om kvinnans liv är i fara. Feminism behövs för att ta bort denna lag, men inte genom att förtrycka män, utan genom andra sätt som är rättvist för alla.

Feminism behövs inte lika mycket i I-länder som i U-länder, eftersom vi har de flesta rättigheter som män har.
Många säger att lönskillnaden mellan män och kvinnor inte finns,även fast den gör det. Män har en större chans att få ett jobb eftersom han inte kan bli gravid och är mer "kapabel" till att utföra sitt jobb, enligt många. Dessa saker måste ju tas bort, och genom feminism kan det ske.

Jag stöder inte F!, jag tycker de har ganska konstig politik, till exempel att höja männens skatt för att kvinnor tjänar mindre.
Anledningen till att det heter feminism är för att vi vill höja kvinnorna till männens nivå, inte dra ner männen till vår nivå.
Det många personer inte förstår är att feminism stödjer männens rätter också, till exempel tas inte män på allvar när deras partner misshandlat dem eller när de våldtas, vilket är helt absurt.
Därför finns det så kallade 'meninister', som oftast är lite yngre män som inte riktigt förstår feminism.

Damn, you're ugly - Geralt 2k15

vargasjuk
Visningsbild
F 26 Legend 20 inlägg
0
Yttrar mitt samtycke till de flesta här.
Varje gång jag tänker på förra seklers feminister brukar jag tacka dem för allt jag har. Och jag känner fortfarande behov av dem. Nej, inte av nuvarande radikala feminister. Jag kallar mig bara sällan feminist för det finns så många radikala tyvärr. Trots att jag verkligen avskyr och alltid betvivlar de äckliga stereotyperna om könsroller som ännu härskar i min omgivning.

Jag är människa, intet mänskligt är mig främmande


Forum » Samhälle & vetenskap » Feminism 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons