Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Historia - möte mellan sverige och danmark?

Skapad av Mindgimmet, 2019-02-09 17:43 i Samhälle & vetenskap

2 486
3 inlägg
1 poäng
Mindgimmet
Visningsbild
Kändis 91 inlägg
0
När jag gick i 4an eller något spelade vi in en liten film. Om jag minns rätt så möttes en svensk och dansk kung på en båt. Jag minns även tydligt att någon fängslades men personen flydde (minns att jag skulle låtsas låsa upp dörren genom att köra armen genom gallret och låsa upp utifrån).

Undrade om någon kunde berätta vilken händelse detta var? Googlade och fick fram karl gustav på ilraken/draken men såg inget om någon som blev fängslad? Kan kolla bättre när jag kommer hem men tänkte fråga här

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Mindgimmet
Visningsbild
Kändis 91 inlägg
Trådskapare
0
Bump då jag tänkte på detta igen och inte fick något svar.
BraSma
Visningsbild
P 28 Hjälte 3 484 inlägg
1

Svar till Mindgimmet [Gå till post]:
Gustav Vasa hölls som fånge av danskarna och lyckades fly efter att ha blivit kidnappad av Kristian den II och medförd som gisslan på en båt. Nu var inte Vasa kung vid detta tillfälle, men det kanske ändå skulle kunna vara dessa händelser som filmen försökte återberätta.

Ingen status


Forum » Samhälle & vetenskap » Historia - möte mellan sverige och danmark? 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons