Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Köpa kniv

Skapad av moppepojke, 2014-04-10 18:57 i Samhälle & vetenskap

13 839
58 inlägg
6 poäng
moppepojke
Visningsbild
Legend 32 inlägg
0
Hejsan, har under den senaste tiden känt mig extremt otrygg där jag bor, vågar knappt gå ut.Tänker inte förklara mer än så.
Jag vill alltså köpa en fickkniv men jag har inte så där super koll på knivlagen osv. Av vad jag har förstått så får man köpa kniv om man är över 18 och då som t.ex köksredskap eller andra former av redskap. Jag tänker ha denna kniven som rent försvar ifall jag skulle behöva den och det känns även tryggare att ha en ifall. Jag hade tänkt att köpa från "LightInTheBox", har handlat där innan utan några problem men nu ska jag handla ett 'vapen' fast det är klassat som ett campingsverktyg. Well, jag vill veta lite om konsekvenser ifall jag hämta ut kniven eller liknande, samt om jag skulle bli tagen på stan med kniv på mig.

Tacksam för snabba svar och svarar inte på någon fråga om varför jag vill ha den mer än vad jag redan skriv.Detta är kniven jag tänker köpa
http://www.lightinthebox.com/sv/4-i-1-multifunktionella-fick-fallbara-knive-med-bladlas_p1184386.html

Ingen status!!!!!!!!!!!!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Gallsmak
Visningsbild
P 24 Norrköping Kändis 1 850 inlägg
4

Svar till moppepojke [Gå till post]:
Jag kan säga att i rent försvarssyfte så är kniv inte att rekommendera ifall du inte har tränat med kniv.
Troligtvis kommer du skära dig själv mer än den andra.
Och ifall du ens får upp den i tid och börjar vifta med så är det väldigt enkelt att allt blir så jäkla fel så himla snabbt och du står framför en person som blöder ihjäl framför ögonen på dig.

Ifall du känner dig hotad kan du be morsan din köpa ut en självförsvarssprej från teknikmagasinet. Mycket effektivare!

Blir du tagen på stan så går det under knivlagen ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Knivlagen)
Böter, om du inte är myndig blir det ett samtal med Soc också.


Jag är en idiot men det e fan du också.

WhiteWidow
Visningsbild
P Hjälte 2 423 inlägg
0
Svar till moppepojke [Gå till post]:
Snälla, köp inte en kniv för femtio spänn. Det finns en anledning till varför dessa knivar är nästintill gratis, eftersom de är värdelösa och har väldigt dålig kvalité och brukar inte ha ett vasst blad heller.

Jag uppmuntrar inte dig till att bryta mot lagen, men ifall du ska köpa en kniv att ha till vardagliga saker, så lägg ner iallafall ett par hundringar på en bättre kniv.

Nu kommer folk flyga på dig och säga att du är feg som måste bära kniv, bla bla bla.
Men detta är folk som aldrig stött på några större problem med folk ute i livet, och inte förstår sig på detta tänkande.

För övrigt så skulle jag även rekommendera en teleskopbatong. Det är nästan bättre än att bära kniv, då du har längre räckvidd, och har ofta lika stor avskräckande effekt mot förövaren. Och du riskerar inte att hugga ihjäl personen som attackerar dig. Du får även med dig en teleskopbatong i jackan eller exempelvis baksidan av bältet.

Maggilini
Visningsbild
F Stockholm Kändis 52 inlägg
0
Skulle ta tipsen from dem övre hära. Jag hade kniv på mig, en stilett importerad från Ryssland ca 30 cm lång (öppnad), åkte fast och fick böter SAMT att polisen tog den och förstörde ner den för att den är "för farlig" att ha. Så där fick man böter plus att jag inte fick tillbaka den heller. Sen också tror jag nog man behöver nån slags "licens" om man ska bära på sig sånna militära utrustningar.

Ingen status

ImThePsycho
Visningsbild
P 25 Mölndal Hjälte 3 092 inlägg
2

Svar till moppepojke [Gå till post]:
Well. Först och främst. Nej. Ingen kniv. Skärpning.

En kniv kommer bara hämma dig, det som kan hända är följande:

Du skadar dig själv.
Du hugger, träffar något hårt, slinter och skär av dig fingret, eller en go bit av det.

Du viftar.
... För att verka cool. Du får 10 gånger värre tillbaka.

Du hugger...
... Och träffar rätt, då får du mord på dig eller iallafall vållande till annan mans död. Om du inte tar kål på stackarn så får du iallafall mordförsök på dig eller grov misshandel, inget man vill ha i registret.

Polisen stoppar dig...
... Och då har du tur, då får du "bara" en böter.

Men vad ska jag göra istället då..? Jag känner mig ju hotat..

Här kommer en lista på saker:
- Försök prata, om inte det går. Spring.
- Spring som vinden.
- Anmäl hotet.
- Skaffa en legal pepparspray (Det går att få tag på licensfritt)
- Nämnde jag spring?

Och i värsta fall, om du står så trängd att du inte kan göra något... Försök få in en ful spark mellan benen eller ett slag i mellangärdet och sen... Spring.

Det är faktiskt det bästa du kan göra.


Kastar sten på månen och skrattar åt min kreativitet ||

Gallsmak
Visningsbild
P 24 Norrköping Kändis 1 850 inlägg
0

Svar till WhiteWidow [Gå till post]:
TS riskerar istället att slå ihjäl någon med batongen, det finns licens på dem av en anledning. Ett slag i nacken så är det kört. Ett slag på handen och du kan krossa ben/nerver med permanenta skador.

Jag är en idiot men det e fan du också.

Seroster
Visningsbild
27 Kristianstad Hjälte 6 655 inlägg
0
Om du sparkar någon på kuken kan du hävda självförsvar.
Om du hugger någon med en kniv du har med dig i försvarssyfte kan du inte hävda självförsvar.

Knivlagen är diffus, du får ha på dig en fickkniv typ swizz army knife på allmän plats, så länge den är inte är "ämnad att användas som vapen vid brott mot liv och hälsa".

Seroster ser dig.

WhiteWidow
Visningsbild
P Hjälte 2 423 inlägg
0

Svar till Gallsmak [Gå till post]:
Personer över 18 år får fritt köpa batonger som samlarvärde. Så där är det väl ganska fritt fram vad man nu gör med sitt "samlarvärde"..

Och ja, man kan slå ihjäl en person med en batong, lika väl som du kan slå ihjäl en person med nävarna. Men eftersom TS säger ganska tydligt att han endast tänker på självförsvar, så antar jag att han inte tänker stå och veva förövaren i huvudet med batongen när han väl oskadliggjort personen. Jag är mycket väl medveten om vilka skador en batong kan göra, därför så ska du, ifall du använder en, inte slå mot huvudet. Det säger sig självt.

Ja, jag slår hellre sönder någons nerver i armen än att själv gå ett värre öde till mötes. Dessutom är batongen överlägsen mot en person som kanske själv bär på kniv. Man behöver heller inte mata slagen mot personens armar och händer, utan det allra effektivaste vore att sikta lågt mot benen, låren mer specifikt.

TheZone_
Visningsbild
P 25 Legend 69 inlägg
0
Det bästa självförsvaret är att springa. Om det är som där jag bor, är det inte lönt att göra annat. Om man försvarar sig kommer de sedan tillbaka med alla sina kusiner bakom sig.

Jävla Charlie asså!

ImThePsycho
Visningsbild
P 25 Mölndal Hjälte 3 092 inlägg
0
Svar till WhiteWidow [Gå till post]:


Emot våld, men vill bara påpeka att man tål rätt mycket stryk från en batong tydligen..Svar till Gallsmak [Gå till post]:
Tillägg av ImThePsycho 2014-04-10 20:07

(((Detta inlägget var högst neutralt, ville bara tillföra något till eran diskussion)))

Kastar sten på månen och skrattar åt min kreativitet ||

TheZone_
Visningsbild
P 25 Legend 69 inlägg
0
Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
Fyfan vilka fega jävlar.
Tillägg av DenKonstigaZonen 2014-04-10 20:12

Kunde de iallafall inte haft en rättvis fight med knytnävar? :(

Jävla Charlie asså!

Limpa_n
Visningsbild
F Legend 158 inlägg
-2

Svar till moppepojke [Gå till post]:
Knivlagen förbjuder personer under 21 år att inneha knivar och andra föremål som är farliga för liv och hälsa. Hur försäljningsreglerna på sidan du köper ifrån ser ut vet jag inte. Straff är böter/fängelse högst sex månader.

Ingen status

WhiteWidow
Visningsbild
P Hjälte 2 423 inlägg
0
Svar till DenKonstigaZonen [Gå till post]:
Springa är väl givet ifall tillfälle ges. Men varför ska man stanna vid att bara springa? Vad är din plan ifall du ramlar omkull, och vips så är dessa personer bredvid dig och är beredda på att ge dig en omgång. Vad gör du i detta fall? Försöker springa igen? Tror inte det.

" Om man försvarar sig kommer de sedan tillbaka med alla sina kusiner bakom sig. "
Detta kan verka trångsynt, men jag antar att du har att göra med utlänningar. Och ja, de kommer tillbaka för att de vill bevisa att det minsann är de som är hårdast samt bestämmer. Dessa individer kan vara lite kluriga att handskas med, men ifall du tillåter dem att fritt härja med dig så blir det värre.


Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
Vakten med batongen i den videon hanterar situationen bra, eftersom att personen som tjafsar är alkoholpåverkad så det sjunger om det. Vakten slår honom mot axelpartiet vid första träffen vad jag kan se, och han slår endast då personen attackerar honom. Och jag har för mig att blodet från ansiktet inte kommer från att vakten smällt till honom med batongen där.

Alltså kan inte detta scenario jämföras med att bli konfronterad av en okänd person när du t.ex. är på väg hem en sen kväll. Vakten vet vad han ska göra i situationer som dessa, och det är antagligen därför som han inte slår slag på slag på slag. Hade han gjort det så hade det klassats som övervåld.

Ifall förövaren är nykter så räcker ett par fyra-fem rejäla slag mot låren/knäna för att han ska ligga på marken och ej utgöra ett hot, och då kan du springa därifrån. Överarmen, smalbenen och nyckelbenen ska ha en mycket stor effekt, men dessa ska nog främst användas ifall träffar på låret ej har önskad effekt. Batongen behöver heller inte alltid användas offensivt, utan du kan exempelvis parera med den.

Dessa metoder ska endast användas i självförsvar. Ifall du t.ex. blir attackerad och slagen, alltså ska man inte dra fram batongen och veva ner någon bara för personen är stor i käften mot dig.

Jag bad en vän drämma till mig på sidan om låret med teleskopbatongen en gång i höstas, och det gör helvetes ont och jag fick ett stort blåmärke som satt fint där i ungefär en månad. Och då tog han inte ens i med full kraft. Lägg till en adrenalinkick plus ett par slag till, då garanterar jag att du inte har kraften att ställa dig och slå tillbaka.


Svar till DenKonstigaZonen [Gå till post]:
Detta är då en vakt som håller i batongen. Han har antagligen kastat ut dessa fulla personer (eller inte släppt in dem?), varpå de verkar ha en egen åsikt om detta och börjar bråka.

Weed
Visningsbild
P Legend 58 inlägg
0
Använda kniv?
Sluta vara en pussy :*

Börja på boxning eller något sådant så du lär dig självförsvar ;)

Ingen status

WhiteWidow
Visningsbild
P Hjälte 2 423 inlägg
0

Svar till Weed [Gå till post]:
Du har aldrig behövt knyta dina nävar utanför ringen, eller hur?
Handgemäng ute på gatan skiljer sig något enormt från en planerad match i ringen med handskar och diverse skydd, och detta kommer du märka direkt ifall du hamnar i en sådan situation i framtiden.

TheZone_
Visningsbild
P 25 Legend 69 inlägg
0
Svar till WhiteWidow [Gå till post]:
Jag tycker ändå inte att det är bra med kniv/batong, därför att man ändå inte har en chans om det är flera. Man borde istället tänka på att alltid vara med vänner när man är ute (man är ju självklart vän med största killen i stan Forum image ) och vara på platser med mycket folk. Om man nu muckar med ett gäng på 3-6 killar, och du snubblar, mot all förmodan, när du springer ifrån dem så kan man:
1. Resa sig upp och springa som bara fan.
2. Ge dem allt du har på dig om det nu rör sig om rån, spela inte hjälte.
3. Försvara sig, du kommer antagligen inte vinna. Men det skulle du inte heller göra med en batong eller kniv, och du slipper risk för brott mot knivlagen eller dylikt.
Det finns även risk för att situationen blir mer allvarlig om du viftar med en kniv mot dem, än om det är ett gammalt hederlig knytnävsslagsmål.
4. Få hjälp av dina vänner.

Och det största skyddet mot bråk är nog dina sociala skillz.

Jävla Charlie asså!

Weed
Visningsbild
P Legend 58 inlägg
0

Svar till WhiteWidow [Gå till post]:
Men, skit i det jag sa. Kanske uttryckte mig fel menmen. Det jag menar är att det är INTE smart att bära kniv.

Ingen status

Gallsmak
Visningsbild
P 24 Norrköping Kändis 1 850 inlägg
0

Svar till WhiteWidow [Gå till post]:
Först och främst så får man köpa sig en batong ifall man tänkt ha den som samlingsobjekt, det är alltså inget du får ha utanför hemmet ifall du inte transporterar den från punkt a till punkt b. Och även då ska den ligga på ett svåråtkomligt ställe, typ längst ner i väskan.

"Jag är mycket väl medveten om vilka skador en batong kan göra, därför så ska du, ifall du använder en, inte slå mot huvudet. Det säger sig självt."

Det kanske är självklart för någon som stått både bakom och framför en batong och fått se vad för inverkan den har. Eller har blivit utbildad.
Men "moppepojke" som inte ens väljer en kniv med vettig parerstång, har troligtvis inte kunskap om vad en batong faktiskt kan göra.
Och om nu TS ska använda den i försvar. Utan utbildning och utan någon som helst erfarenhet. Så kommer han troligtvis vifta i ren panik, få en någon träff som skulle mycket möjligtvis kunna vara i huvudet och döda personen. Eller orsaka permanenta skador och få betala ett saftig skadestånd.
Sen så skulle det också kunna gå så att han börjar vifta utan att veta hur man ska slå. Blir ifråntagen sin dyra batong, blir nerslagen med sin egna batong och sen troligtvis rånad.

Då är det ju mycket bättre att bara fixa en självförsvarsprey och springa, än att skaffa en dyr kniv eller batong.


Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
Med lite alkohol i blodet klarar man en del!
Speciellt när vakten slår på fel ställen som axeln?
Under batong utbildningen lär man sig att bara slå på "mjuka" kroppsdelar eftersom man kan bryta ben rätt enkelt.

Jag är en idiot men det e fan du också.

WhiteWidow
Visningsbild
P Hjälte 2 423 inlägg
0

Svar till DenKonstigaZonen [Gå till post]:
Folk som "muckar" med en grupp personer vill oftast inte råna dem. Utan de vill slåss, inget annat. Det är det de är ute efter.

"Och det största skyddet mot bråk är nog dina sociala skillz. "
Skitsnack. Det spelar ingen jävla roll ifall du är duktig på att prata i situationer som är på väg att urarta. Vill personen/personerna bråka, så är det precis det de kommer göra.
Ska vi redovisa ett snabbt exempel?

16 December 2011, i en stad 4 mil söder om mig, så var en trebarnspappa på väg hem efter ett julbord med jobbet. Han gick mitt genom stan, när han stöter på 3 män, somalier i detta fall. De börjar tjafsa med honom, och han försöker snacka sig ur det. De tre personerna börjar slå trebarnspappan, till slut ligger han på marken försvarslös. De sparkar och slår honom i huvudet, och springer sedan därifrån, utan att ha rånat honom. Han fördes med ambulans till sjukhus men avled kort efter ankomst. Denna attack var helt oprovocerad.

Detta är endast ett av många fall där oprovocerade attacker leder till dödsfall eller allvarliga skador. Att man ska kunna "snacka sig ur situationen" hela tiden är riktigt farligt att tro för mycket på.

Ifall jag måste välja mellan att snacka mig ur situationen eller att springa, så då lägger jag fan hellre benen på ryggen och drar. Speciellt när jag är ensam. Men samtidigt som jag kanske springer därifrån, så känner jag att jag har en viss back-up som ligger i jackfickan om det av någon anledning skulle gå helt käpprätt åt helvete.
WhiteWidow
Visningsbild
P Hjälte 2 423 inlägg
0
Svar till Gallsmak [Gå till post]:
" "Så där är det väl ganska fritt fram vad man nu gör med sitt "samlarvärde".. "
Det var i det stycket jag försökte få fram att man kanske har med sig sitt samlarobjekt ut, även fast du inte får det egentligen.

Jag håller med om att TS verkar vara okunnig, så visst kanske han inte har det vettet att man inte slår en batong mot ett huvud. Ja, jag kan nog faktiskt hålla med om att i just TS fall så kanske en självförsvarssprej kan vara bättre, och säkrare för både han och eventuell förövare.

Sen kan vi väl diskutera nackdelarna med alla dessa sprejer som folk litar blint på, men det utelämnar jag.

sinder
Visningsbild
P 27 Legend 33 inlägg
0

Svar till moppepojke [Gå till post]:
Du har inte lov att bära kniv spelar inget roll vilket kniv det är. Blir du tagen med en kniv på dig så kan du få böter up til 5000 kr. ta självförsvars kurs istället, eller gå på någon kamp sport. Men de flesta skitungar som skaffar sig kniv vågar inte andvända den ändå, dom står och viftar med den och får stryk.

giatod
Visningsbild
P 29 Ljungsbro Hjälte 267 inlägg
0
jag skulle säga att om du har en kniv och beslutar dig för att försvara dig meden så är det jävlikt stor risk att det blir övervåld om du råkar kär fel å kan du veldikt let döda personen occh då blir du anklagad för mord eller något eller vållande till anans död

Ingen status

moppepojke
Visningsbild
Legend 32 inlägg
Trådskapare
0
Vill tacka alla för extremt bra svar! Många av er tror att jag tänker använda kniven för att hugga någon och det är inte det jag tänker, jag tänker mig denna kniven för att den är liten, och att den ser rellativt farlig ut. Eftersom jag vet en kille som förmodligen hoppar på mig om jag är ute och ingen är vid oss så tänker jag att kniven kan vara bra för att skrämma honom. Kan inte heller anmäla personen då det bara kommer göra saken värre..
Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
angående sprayen, hur får man tag i den?

Ingen status!!!!!!!!!!!!

sinder
Visningsbild
P 27 Legend 33 inlägg
0

Svar till moppepojke [Gå till post]:
pepparspray? prova biltema. Men vad fan ska du med en kniv om du inte ska andvända den? om något skitunge skulle stått och viftat en liten 4CM kniv som den bilden där mot mig så skulle jag gett dig stryk. Tror inte du skulle ha psyke nog att våga andvända kniven, om du står och viftar med kniven och försöker skrämma dem så kommer du misslyckas hårt om du köper den kniven. Köp en Machete istället om du bara ska " skrämmas "

moppepojke
Visningsbild
Legend 32 inlägg
Trådskapare
0

Svar till sinder [Gå till post]:
Vet inte hur jag ska göra, klarar knappt att gå ut som det är nu. Vill ha något som skulle kunna skrämma personen/personerna. Eftersom kniven är liten så är den lätt att ha med sig, kanske till och med kan ha den i vänsterfickan. Även om jag kanske inte ens behöver "vifta" med den så tror jag det kommer kännas mycket bättre med något form av vapen som jag skulle kunna skrämma med. Jag vill dessutom inte att någon i min omgivning skall få reda på att jag har den.

Ingen status!!!!!!!!!!!!

sinder
Visningsbild
P 27 Legend 33 inlägg
-1

Svar till moppepojke [Gå till post]:
Jo det känns tryggare med ett vapen i fickan, Men blir du tagen så havnar du i brottsregisteret och får böter. kan risikera fengelse beror på vart du blir tagen med kniven på dig, evt om du andvänder kniven mot någon så kan du få fengelse för mord eller Mordförsök, även om det var självförsvar, självförsvar ger dig inte rätten att döda någon, sjävlförsvar ger dig rätten att försvara dig själv och inaktivera personen så att du kommer undan, även om personen slår dig först och du råkar skära personen med en olaglig kniv som på den bilden där så åker du inn för mordförsök.
moppepojke
Visningsbild
Legend 32 inlägg
Trådskapare
0

Svar till sinder [Gå till post]:
Fängelse kan jag väl inte riskera eftersom jag är 17? Där emot för mordförsök tror jag väl att jag skulle torska. Kan inte polisanmäla det för då kommer skiten bara bli värre då jag bor mitt i en stad själv i en lägenhet och jag tror personen/personerna vet vart jag bor..

Ingen status!!!!!!!!!!!!

ImThePsycho
Visningsbild
P 25 Mölndal Hjälte 3 092 inlägg
0

Svar till moppepojke [Gå till post]:
http://jksit.com/38-sjalvforsvar

Du måste lära dig att googla gubben.

Kastar sten på månen och skrattar åt min kreativitet ||

sinder
Visningsbild
P 27 Legend 33 inlägg
0

Svar till moppepojke [Gå till post]:
det finns ungdomsfengelse. Om personen som är efter dig är så farlig att du inte kan anmälla honom så tycker jag inte du borde vifta en kniv imot han. Gå träna någon kamp sport istället typ som kickboksing eller gå på självförsvars kurs. dom har massa självförsvars kurs många gånger om året. Vad har du gjort? varför är du rädd för att han ska komma hem til dig? det måste ju ha varit något du har gjort, folk går inte bara hem til folks lägenhet för skoj.

moppepojke
Visningsbild
Legend 32 inlägg
Trådskapare
0
Svar till sinder [Gå till post]:
Vill inte skriva det öppet såhär och helst inte till någon random då jag inte vet vem du är. Förstår att du undrar men sorry.

Jag kan säga såhär, nästan helsvensk i en förort.

Ingen status!!!!!!!!!!!!


Forum » Samhälle & vetenskap » Köpa kniv

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons