Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Ny forskning: internettroll är sadister

Skapad av Salvator, 2014-02-21 12:57 i Samhälle & vetenskap

10 799
5 inlägg
1 poäng
Salvator
Visningsbild
Hjälte 6 051 inlägg
0
I den nya rapporten med det passande namnet Trolls just want to have fun bevisas det som många redan har misstänkt: internettroll tycks lida av en rad mindre vackra personlighetsdrag.

"The research, conducted by Erin Buckels of the University of Manitoba and two colleagues, sought to directly investigate whether people who engage in trolling are characterized by personality traits that fall in the so-called Dark Tetrad: Machiavellianism(willingness to manipulate and deceive others), narcissism (egotism and self-obsession), psychopathy (the lack of remorse and empathy), and sadism (pleasure in the suffering of others)."

Vad ska vi göra med den nya informationen? Kommer det att påverka debatterna på internet? Kommer folk känna medlidande med trollen? Vad gör vi med den här informationen när vi inser att vi har politiker som ägnar sig åt den här sortens medvetet provokativa trollningar? Tänker t.ex. på mycket av den skiten som "Inte rasist, men..." gräver fram och det som skrivs på Avpixlat.

Trollen utgör som tur är endast en minoritet av internet:

Visa spoiler
"To be sure, only 5.6 percent of survey respondents actually specified that they enjoyed “trolling.” By contrast, 41.3 percent of Internet users were “non-commenters,” meaning they didn’t like engaging online at all. So trolls are, as has often been suspected, a minority of online commenters, and an even smaller minority of overall Internet users."


http://www.slate.com/articles/health_and_science/climate_desk/2014/02/internet_troll_personality_study_machiavellianism_narcissism_psychopathy.html?wpisrc=burger_bar

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0191886914000324


Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

klisterbajs
Visningsbild
Hjälte 113 inlägg
0

Svar till Salvator [Gå till post]:
Jag tror inte att man ska dra för stora slutsatser av det du nämner. Jag har förvisso en av personlighetsstörningarna som nämns i artikeln, och det är utrett av sjukvård. Men samtidigt vet jag att väldigt stor del av befolkningen också har samma personlighetsstörning, men att dom inte haft anledning att utreda detta och fått det bekräftat. Det var iaf vad sjukvården sa till mig.

Jag har inga problem att trolla (eller skriva rent trams) om jag nu känner för det. Jag har heller inga problem att skriva vettigt.
Baal
Visningsbild
P Hjälte 634 inlägg
1


Beror väl helt på hur man trollar. Skillnad på att skoja lite och skriva hat kommentarer på bloggar etc.
klisterbajs
Visningsbild
Hjälte 113 inlägg
0

Svar till Baal [Gå till post]:
Ja det är sant. Men jag ser näthat som något allvarligare än att trolla. Hat och mobbing är något som jag tar avstånd från.

Larwa
Visningsbild
Hjälte 69 inlägg
0
Svar till Salvator [Gå till post]:
Det där visste jag redan. Fast rätt nice att få det bekräftat.

Troll är för det mesta idioter, men det gör inte att jag tycker synd om dom tvärtom.

..........


Forum » Samhälle & vetenskap » Ny forskning: internettroll är sadister

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons