Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vad ligger jag på det politiska spektrumet?

Skapad av retrodatorn, 2019-07-29 20:58 i Politik

7 534
3 inlägg
0 poäng
retrodatorn
Visningsbild
P 23 Kändis 122 inlägg
0
Jag har alltid funderat på vilken sida av det politiska spektrumet egentligen men jag vet inte än så länge.

När det kommer till invandringsfrågan som är väldigt populär så säger jag att vi bör inte förbjuda den helt utan minska den.

Men samtidigt bör vi kontrollera vem som kommer in i vårt land men dock inte enbart immigranter från krigszoner som Syrien eller Somalia utan även individer från länder i centralasien eller andra delar av mellanöstern som t.ex Uzbekistan eller Saudiarabien.

När en immigrant kommer till Sverige om han/hon får avslag på sin asylsökning så är det inte rätt att skicka tillbaka den asylsökande om det finns risk för den asylsökandes liv.

Istället bör vi skicka dom som fått avslag till säkra länder och inte länder där dom riskerar sitt liv.

Men det finns en baksida till det här också och det är att i vissa fall kan länderna dom hamnar i skicka hem dom till var dom kommer ifrån vilket kan utsätta dom för livsfara i vissa fall t.ex Nordkorea eller Syrien.

Ett modernt exempel på detta är kinas policy att skicka tillbaka flyktingar till Nordkorea mot deras egen vilja vilket är ett brott mot mänskliga rättigheter.

I ett känt fall så fick en nordkoreansk immigrant i Sverige avslag därför att dom trodde att han/hon kom från kina.och därför ville dom skicka tillbaka immigranten till Kina
detta ändrades senare och han/hon fick stanna i Sverige.

Jag anser också att alla har rätt till en lön dom kan leva på och att fattiga människor t.ex studenter inte ska beskattas så hårt och att det ska finnas möjligheten att kunna lyfta sig själv ur fattigdomen ekonomiskt och att ingen ska vara fast där.

Vi bör inte göra det mandatoriskt med teknologi i utbildningen och skolväsendet utan alla har rätt till ett val hur dom vill göra sin utbildning oavsett om det är med dator,papper och penna,eller något som en Ipad.

Vi bör försöka skapa lösningar på grundläggande problem i samhället istället för att förbjuda åsikter som förespråkar hat mot individer av annan etnicitet,religion,hudfärg därför att det bekämpar inte problemet utan tar bara bort symptom på problemet.

Roten till främlingsfientlighet bör bekämpas genom att minska t.ex arbetslöshet ojämlikhet och även att barn som far illa från våld och lidande inom familjen inte bör ignoreras utan ska omhändertas eller flyttas till en lämplig familjemedlem t.ex en farmor eller farfar.

Utbildningen i skolan ska också förebygga detta genom att utbilda sina elever dock utan att vara politiskt vriden åt ett visst håll.

Samtidigt bör vi skydda grupper i samhället som utsätts för hot och våld som Judar och immigranter
attentat som brandattacker mot religiösa byggnader som synagogor och kyrkor och byggnader som ska hysa immigranter är inte heller acceptabla .

Alla har rätt att klä sig hur dom vill oavsett deras religiösa eller etniska tillbehörighet och det ska inte någon regering lägga sig i i något demokratiskt land.

Alla har rätt till ett fritt oreglerat internet och regeringen ska inte lägga sig i vad andra gör eller tycker på internet även dom det är en åsikt som förespråkar hat mot t.ex invandrare så länge det inte bryter mot lagen vilket bland annat omfattar barnpornografi samt uppmaningar eller planer att begå terrorbrott ,att uppmana till brott samt att hota och trakassera andra på nätet .

Jag gillar inte generellt sätt auktoritära styren som kommer på bekostnad på befolkningen och mänskliga rättigheter. Det är diktatorer/auktoritära ledare som orsakar stort förtryck som jag tycker mycket illa om t.ex Syrien och Bashar al Assad,Turkmenistan och Gurbanguly Berdymuhamedov,samt Nordkorea och Kim jong un,

Det finns bra sätt att styra auktoritärt utan på bekostnad på befolkningen och ett bra modernt exempel är Singapore där levnadsstandarden är hög och i närheten av västvärldens demokratier när det kommer till så väl levnadsstandard samt frihet samtidigt som straffen är hårda och nivån av brottslighet är låg.

Var skulle ni säga att jag ligger på det politiska spektrumet egentligen baserat på vad jag skrivit ovanför mig? .

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jonken1986
Visningsbild
Legend 1 inlägg
0
Du är helt klart vänster.

Vad gäller invandring får du också ta med i beräkningarna att väldigt många går i pension nu ich det vehövs arbetskraft i Sverige. Samt startar många nya företag också just nu. För det är väldigt fördelaktigt att driva företag i Sverige, som producerar högkvalitativa grejer :)

Vad gäller åsikter, så förbjuds inga sådana. Men rasistiska föreningar har sverige skrivit under ett avtal tillsammans med de flesta andra europeiska länder på mitten av 1900-talet, som heter CERD, där man kom överens om att förbjuda rasistiska och nazistiska organisationers existens. Men som sagt inte åsikterna i sig.

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till Jonken1986 [Gå till post]:
Du kan ändå bli av med jobb och familj

The leetest herperderper


Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Vad ligger jag på det politiska spektrumet?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons