Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Pokémon-nyår special: 3v3

Skapad av Oliveran, 2010-12-31 12:52 i Dator- & TVspel

5 538
29 inlägg
0 poäng
Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
0
Hej, allihopa, välkommen till poke-nyår. Nyår firar vi alla - och då även veckans pokémon med nyårslspecial; 3v3-team!


Rekommenderat team:
Muk (Item; QuickClaw. Moves; Sludge Bomb (poison jab for gen IV), rest, acid armor, snore)
Umbreon (Item; BrightPowder. Moves; Toxic, Baton-pass, Mean Look, Moonlight/rest)
Vaporeon (Item; Leftovers. Moves; Rest, Double Team, Acid Armor, Ice Beam)

Forum image
Forum image
Forum image

Hm, tänker du nu. Jag pratar om mina teams utifrån när du möter dina kompisar/kör Wifi. 3v3.

Muk (Item; Quickclaw. Moveset; Sludgebomb (generation IV kör med poison jab), curse, rest. hyper beam/snore/substitute (Gen. IV/V kör på shadow punch!!!!!!!)
Umbreon (Item; BrightPowder. Moveset; Double-team (om inte tillåtet, kör på shadow ball!!!) Confuse Ray, Baton-Pass, Moonlight/rest)
Vaporeon (Item; Leftovers. Moveset; surf, rest, acid armor, ice beam)

Okej. Varför har jag valt ett team av pokémon som alla har skyhögt HP, riktigt bra defense stats och mer moves som ändrar stats och HP än attack-moves? Jo, du har ett TANK-team.
Muk, HP på 413, attack på 340 och special defense på 328 kan ta stryk. MASSVIS med stryk. Han kan ta nog säkerligen ta tre ice beams av lapras eller tre thunderbolts av Gengar, även av Magneton. Muk, med sin briljanta styrka, vilja och utseende som slår allt annat, är den som slår på motståndarens fysiska sida med sina giftiga knogar of doom.
Muk är långsam. Med sin speed på 200 räknar man med att han inte hinner först. Quick Claw ger han en 20% chans att hinna före motståndaren (okej då, 18,5%, men whatever) och utnyttjar det item-et bäst i spelet IMO med sina stats som ger honom chansen att nyttja den maximalt.
Jo, det mesta ser rätt standard ut, ändå. Sludge Bomb (poison jab) som skadar satan, med STAB som ger den 135 power, rest för att vila sig. Sleep Talk ELLER snors. Sleep Talk tar ett av de andra tre movesen och gör ett av dem. Det jobbiga är att med den så kan han somna om på nytt; Alltså sova två rundor igen. Snore däremot har en power på 40 och skadar. Och, sist men inte minst, vad fan är Acid Armor? Acid Armor höjer defense två steg, alltså dubblar. Du kan göra sleep talk max tre gånger. Ökningen sker såhär; 2x, 3x, 4x. 4x defense på tre acid armor. Han kan säkerligen ta fem earthquakes av sandslash med det defenset.

Umbreon, den viktigaste i teamet egentligen. Med sitt brutala special-defense och defense, samt helt okej mycket HP, skiner hon på himlen som en av de bästa tanksen och annoyers i spelet. Med confuse ray, som gör att motståndaren har 50% chans att skada sig själv istället för sin motståndare, mean look som gör att motståndaren inte kan rymma, double team som gör henne sjukt svår att träffa, och baton pass för att föra vidare mean look och double team. Rest healar hon sig med. "Men vänta, baton pass på Umbreon? Va? Det går inte?" Titta efter. I pokémon crystal så lär sig Eevee istället för den sjukt dåliga focus energy, baton pass! :D

Vaporeon. Den farligaste pokémonen i ditt team. Med sitt hp på 460, special defense på 320 och special attack på 350 är hon lika vass som mammas kökskniv du inte får pilla på. Surf får hon STAB på. 137,5 power och 350 special attack är en bra kombination. Med rest vilar hon upp sig, acid armod höjer hon sin defense, och ice beam är ett av de farligaste movsen, som då både tar ut gräs som hon är svag mot, tar ut flying SAMT de OTROLIGT jobbiga dragon-typerna. Vaporeon är din starkaste damage-er, och även din bästa pokémon på fältet att slå ihjäl andra med.

Så, hur fungerar detta team då? Tre pokémon, en helt utan moves som skadar, en med bara ett move som skadar och två är eevee-evolutioner? Det låter GANSKA wierd va? Jo, nu skall jag förklara:
Umbreon, som jag sade, är nog den viktigaste i teamet. Eftersom Umbreon är SINGLE-typed, alltså pure-dark, är hon immun mot allas Alakazam. Hennes enda svaghet är då fighting-types, något som är mycket ovanligt att hava dessa dagar. Hon har gott om tid med sitt defense och HP att bygga upp double team, även då tack vare confuse ray. Som tidigare sagt, så gör confuse ray så din motståndare har 50% chans att skada sig själv istället för att utföra sitt move mot dig. Detta betyder alltså att: Använd confuse ray, bygg upp ditt double team (och använd givetvis confuse ray när din motståndare slutar att vara confused!), och sedan när du har lite liv, använd "rest" som healar halva livet. Men, när du nu har dina sex double-teams, vad gör du då? Enkelt; Du använd baton-pass, ett move som ger bort alla status och stats-förändringar till en annan pokémon, och byter även ut till denna. Notera; Du måste inte bygga upp sex stycken double teams eftersom det kräver ganska mycket tid och är riskabelt. Men, med mean look som du helst använder på en pokémon som inte är så effektiv mot Umbreon (notera att motståndaren bara kan byta ut, men chansen att han/hon har en fighting-type det är max 1/16, eftersom det är antalet types som finns i spelet. Hade vi snackat bland total antal pokémon skulle det bli ännu lägre) så kommer motståndaren inte kunna byta ut pokémon. Och baton-pass för över både double team och mean look, vilket betyder att du kan välja mellan Muk och Vaporeon, vilket ger dig en fin, god chans att välja den pokémon som har störst fördel mot motståndarens pokémon.
Okej, du har gjort det nu. Vad skall hända nu? Hm. Om det är Vaporeon, så använder du acid armor för att öka din defense, och sedan slaktar du motståndaren med ice beam och surf. Det som är bra är att ingen pokémon är immun mot någon av attackerna, och surf har 15PP, ice beam 10PP. Alltså har ice beam maximalt 16PP (Gen. IV spelare kan ju trade-a till sig PP ups och även skaffa dem själv via pokéathlon, samma sak för gen V spelare!) och surf 24, vilket ger dig gott om rundor att kunna använda moves som skadar. Så, med Vaporeons sjuka special defense, extrema defense med acid armor och moves som skadar som fan med hennes höga special attack, sex double teams som gör att motståndarens moves har 1/4 chans att träffa din pokémon, och rest som gör att hon kan vila upp allt sitt liv, samt leftovers som healar 1/16 av livet varje runda, är hon en riktig survivor och skadade. Tänk på detta; motståndaren kommer ju kanske ha en vatten-pokémon på sig, då kan du ersätta ice beam som är relativt svår att få tag på (en gång i veckan in-game, och bara en pokémon i crystal) med toxic, som med tid tar ut din motståndares pokémon.
Sist, och absolut störst, är Muk. Muk har mest HP, mest special defense och mest defense i teamet, och en attack som heter duga är din farligaste pokémon i teamet IMO. Med acid armor som höjer hans defense, sludge bomb/poison jab som är sjukt starkt, och rest som han kan sova och skada mycket med, är han en given tank och en vinnare utan tvekan. Med double teams som han fått av Umbreon, är han svårträffad, skadar som satan med sin hyper beam/snore (väljer du substitute överlever han längre men förlorar ett move som skadar!!) är han det farligaste assetet till ditt team. Använd Acid Armor tre gånger om möjligt, sedan substitute om du vill, sedan kör du på och slår sönder din motståndare.

Som du ser, är detta team brutalt. Det är mitt absoluta favorit-team när allt kommer till kritan (har alltid haft en förkärlek till Vaporeon och Muk. Umbreon är bara så sexig så man inte vet vad man skall göra). Jag har bara en sak att säga:
Det finns flera tillfällen detta team kommer till användning; Battle Tower, WiFi, när du bara spelar mot sista gymmet igen eller när som helst. När du möter kompisar också. Sjukt mysigt team.
Ett tillägg nu när jag är färdig:
GOTT NYTT ÅR! :D

You're my boo! ~

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

blekfisk
Visningsbild
P 30 Örebro Hjälte 1 228 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
Jag chansar på att du har varvat Pokémon röd/blå ett antal ggr.

I MADE THIS FOR YOU!!!

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till blekfisk [Gå till post]:
Red & Blue? Snarare Gold och Crystal.

You're my boo! ~

Lejonhjarta
Visningsbild
P 30 Hjälte 948 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
Pallar inte läsa allt nu, men det blir trevlig bakfylleläsning! : D

Arkebusera all världens idioter.

blekfisk
Visningsbild
P 30 Örebro Hjälte 1 228 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
Du måste vara stolt.

I MADE THIS FOR YOU!!!

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till blekfisk [Gå till post]:
Lite, kanske? [cute]


Svar till Lejonhjarta [Gå till post]:
Hm. Jadu, do what pleases you the most!

You're my boo! ~

Lejonhjarta
Visningsbild
P 30 Hjälte 948 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
: D

Arkebusera all världens idioter.

Tsukeh
Visningsbild
F Hjälte 1 205 inlägg
0
Gengar! <3
Appling
Visningsbild
P 29 Stockholm Hjälte 358 inlägg
0
vilket poisonattack som helst kombinerat med rest blir ju alltid skitjobbigt. och double team har gjort att jag slagit sonder minst 8 gameboys. skitbra team dar verkligen >:D!

(:

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Appling [Gå till post]:
Grejen är, att jag alltid har gillat "överlevare".
Ja. Det viktigaste är att aldrig överdriva antalet acid armors eller liknande man gör. Det svåraste är att inte vara "girig".
Tack.


Svar till Tsukeh [Gå till post]:
Gengar med Thunderbolt, Psychic, Mean Look och Perish Song = Döden.

You're my boo! ~

Lejonhjarta
Visningsbild
P 30 Hjälte 948 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
Det finns inget att säga, det ser rätt ultimat ut, det här teamet : D
Synd att man är för lat för att träna upp det :(
Toxic på Umbreon <3

Arkebusera all världens idioter.

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Lejonhjarta [Gå till post]:
Dude, du orkar. Det är inte så jobbigt. De mesta moves kan man skaffa tonvis av TMs för, och många av moves-en lär de sig genom att levlas upp!

You're my boo! ~

Lejonhjarta
Visningsbild
P 30 Hjälte 948 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
Det är lvl up till 100 jag inte orkar x)

Arkebusera all världens idioter.

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Lejonhjarta [Gå till post]:
Du orkar visst. Bestämmer jag.

You're my boo! ~

Lejonhjarta
Visningsbild
P 30 Hjälte 948 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
Jag orkar inte alls, jag är en lat jävel. 3 pokemon till lvl 100, det skulle ta like 50 timmar? :(

Arkebusera all världens idioter.

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Lejonhjarta [Gå till post]:
Like ~1.5h om du bara kör på...

You're my boo! ~

Lejonhjarta
Visningsbild
P 30 Hjälte 948 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
1,5? O_O
That's like jättesnabbt... Men nu när du säger det så tar det inte sååå lång tid, men med mina pokémonkunskaper är nog 3 timmar eller nåt det som behövs för att få en lvl 20 Grimer till att vara en lvl 100 Muk med hjälp av exp. share i pkmn league. :I

Arkebusera all världens idioter.

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Lejonhjarta [Gå till post]:
3H...? Inte i Crystal? [cute]
Menar per pokémon då, inte alla tre! :O

You're my boo! ~

xXBaconXx
Visningsbild
P Hjälte 767 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
ursäkta men hur fan gör man det?:P
Finns det någon hemlig trollformel som jag har missat?

Ingen status

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till xXBaconXx [Gå till post]:
I leaf green/fire red och uppåt kan du möta tränare om och om igen med din möta-tränare-igen sak. Gå tillräckligt många steg, och sedan möt dom igen. Går sjukt snabbt.
Fast du kan också trade-a din pokémon fram och tillbaks (bonus i EXP) och sedan ha exp. share och köra i pokémon league. Går riktigt snabbt med!

You're my boo! ~

Lejonhjarta
Visningsbild
P 30 Hjälte 948 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
Fan vet jag, jag är slö på att träna upp mina pokémon, har bara orkat lvla 100 med 5 stycken hitills, och det var innan jag började tänka taktiskt [cute]
Palla detta, jag lägger mig.

Arkebusera all världens idioter.

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Lejonhjarta [Gå till post]:
Träna lite POKÈMON NÄR DU LIGGER I SÄNGEN! :D

You're my boo! ~

xXBaconXx
Visningsbild
P Hjälte 767 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
haha det har jag aldrig tänkt på:P
Jag har faktiskt aldrig använt min möta-tränare-igen sak.

Ingen status

Lejonhjarta
Visningsbild
P 30 Hjälte 948 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
Eller imorgon! ;D
Äsch, nu ska jag sova, efter att jag sett ett avsnitt av Code Geass, bästa fucking animen evar :D

Arkebusera all världens idioter.

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till xXBaconXx [Gå till post]:
Trade-a din pokémon också fram och tillbaks! :D Extra EXP då också.

You're my boo! ~

KekKibeKk
Visningsbild
F 29 Vällingby Hjälte 339 inlägg
0
..............och jag som tyckte jag var nördig

-antiproduct

xXBaconXx
Visningsbild
P Hjälte 767 inlägg
0
Svar till Oliveran [Gå till post]:
jag visste fan inte ens om det:P men det är nog för att jag inte trade-ar så ofta. Olyckligtvis så har jag ingen annan pokemon-intresserad i min närhet.

Ingen status

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till xXBaconXx [Gå till post]:
Vilket spel kör du?

You're my boo! ~

xXBaconXx
Visningsbild
P Hjälte 767 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
Jag har spelat alla upp till Gen 4, men just nu kan jag bara spela upp till Gen 3(och det är på min ipod) eftersom min DS gick sönder och jag har inte råd med en ny"/

Ingen status


Forum » Fritid » Dator- & TVspel » Pokémon-nyår special: 3v3

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons