Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Veckans pokémon - nidoking

Skapad av Oliveran, 2011-01-11 14:43 i Dator- & TVspel

4 546
6 inlägg
0 poäng
Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
0
Dags för veckans MANLIGA pokémon. MAN. ;) Nidoking.

Kom igen. Nidoking, en av de bäst balanserade pokémonen i pokémon-världen. Han är stark, manlig, har en drottning till fru med pansarbröst och kan ta mycket (defense!). Ett perfekt par, TBH.
Åh, vem hade inte en Nidoqueen eller Nidoking? När man såg dess lägsta utveckling med ett könstecken var man bara TVUNGEN att ha en. Så tog man ju ofc mannen ;) Och hade random moves och spöade skiten är AIs i spelet. Och Elite Four. c:

Forum image

Ah, Nidoking. Barndomens man, som man had random special attacks på, och smiskade på vatten med sin thunderbolt och annat med sin earthquake. Det är minnen det. Jag var dock ingen större användare av Nidoking, men jag minns när jag testade honom första gången, sju år, hemma hos en av mina föräldrars vänner. Åh, mwaw, så mysigt stark.

Basic info about Nidoking:
Type: Poison/Ground

==================STATS====================

Max @ Level 100:

HP: 366
Attack: 311
Defense: 278
Sp. Att: 295
Sp. Def: 273
Speed: 295


==========STYRKOR OCH SVAGHETER=============
(-type-) betyder den sidan som är stark alternativt svagt mot den typen.

Natures som rekommenderas:
Rash
Naughty
Docile/Serious/Bashful/Quirky (Inte lika rekommenderade)

Stark mot:
Rock (Ground)
Grass (Poison)

Svag mot:
Ice (Ground)
Water (Ground)
Ground (Poison)
Psychic (Poison)

==================ITEMS=====================

Gen I (RBY)

BrightPowder - Gen II (GSC)

Shell Bell / Miracleberry - Gen III, IV, V (Alla andra spel)

==================MOVESETS=================

Nidoking Standard

Earthquake
Thunderbolt
Shadow Ball (Gen IV kör på Shadow Claw)
Ice Beam / Sludge Bomb (Gen IV kan ersätta Sludge Bomb med Poison Jab)

-------

Nidoking surpriser

Counter
Amnesia
Rest
Shadow Ball

==WALL OF TEXT (Förklaring till movesets-valen)==

Okej, Nidoking. Mums. SEX. SEEEEEX. Alla moves som är starka, kompatibla under alla generationer. För hans styrka är så sjukt mysig. MYSIG. MAN VILL ÄTA PÅ DEN, TA PÅ DEN, GO CRAZY PÅ DEN! I KNOW YOU WANT TO; I KNOW ITTTTTTTTTTTTTTTTTTT :@!

Okej, för enkelhetens skull tar jag items först. Gen I hade inga items - simple as hat.
Gen II, BrightPowder hm? 10% chans att motståndarens moves inte träffar tycker jag är riktigt hett. På riktigt. Så sjukt nick att ha den, för 10% inträffar oftare än vad man tror, TBH.
Shell Bell for resten av generationerna? Shell Bell healar 1/8 av det livet man förlorade på en attack, vilket gör Nidoking något mer överlevnadsbar! Snorlax skulle nog ha större användning av detta item, om jag bara upptäckt det lite tidigare… :( Miracleberry å andra sidan är ett perfekt move för en damage-ÖR, för om motståndaren gör den sjukt populära "Thunderwave", söver dig eller kastar lite confusion på dig, så försvinner den automatiskt. Vilket gör att du undviker fler problem för en runda ;)

==============Nidoking Standard============

Earthquake
Hm. Moves först. Behöver jag förklara varför du skall använda Earthquake på Nidoking och du läst mina reviews har du seriöst något problem (no offense), och måste söka upp psykisk hjälp. Med STAB och ett move på 100 power samt 100 accuracy, så lovar jag att den lämnar märken efter sig. 150 power (som hyper beam fast med bättre accuracy) och effektivt mot det omåttligt populära Rock-typerna, och även mot poison trots dess ovanlighet - Är till stor nytta. Use it wise, young padwan, it only has 10 PPs.

Thunderbolt
Thunderbolt. Med sina briljanta 95 power, 100% accuracy, 15 hela PPs och är starkt mot vatten samt flying. Supernice också mot något som den är normalt effektiv mot om Earthquake är slut!

Shadow Ball (Shadow Claw)
Med 80 power, fysisk gen II och III, så är det brutalt stark. Slår på psychic-types svaga sida, fysiska sidan, OCH är super-effektiv. Och bara… Åh, mums. MUMS. Jag MÅSTE rekommendera den här. TILL MAX.

Ice Beam / Sludge Bomb
Ice Beam. 95 power. 100% accuracy. Starkt mot den omåttligt popular dragon-klassen, även flying, rock och ground. Och gräs. Fem stycken. Det täcker upp så jävla mycket. Sjukt rekommenderad. Å andra sidan har vi Sludge Bomb, som man får STAB av som har (med STAB) 135 power. Men är bara effektiv mot gräs… Och oeffektiv mot rock. STAB och ganska standard eller stark mot de flesta vanliga typerna, men ingen STAB? Your choice.

Denna Nidoking är din standard Nidoking. Eller kanske inte just nu, men bör vara. Snarast möjligast. Poison Jab bör ersätta Sludge Bomb i Gen IV!!! För normal play och "harassment" online så bör du köra detta. All-round Nidoking, förjävlig att möta! BELIEVE ME! :(

===============Nidoking Surpriser============

Counter
Om motståndaren gör en fysisk attack mot dig, och du gör counter, så kommer du skada det dubbla av vad motståndaren gör. Exempel:
Motståndaren gör headbutt, du gör counter. Headbutt skadar dig 60HP. Counter används, du skadar 120HP. SJUUUUKT taktiskt move [cute]

Amnesia
Amnesia höjer special defense med två steg. Kan max används tre gånger. Dessa tre steg ökar specialdefense följande; 2x, 3x & 4x sattes din pokémon har. Exempel: Nidoking har 200 special defense. Du gör en amensia. Du får 400 special defense. En till Amnesia används. Du får 600 special defense. En gång till, du får 800 special defense. Då har du nått max antal amnesis du kan göra! :D Survival-move.

Rest
Rest gör så du somnar, ditt liv går upp till max igen, och du alla status förändringar (note; Inte moves som sänker stats) försvinner. Du sover i två rundor, vaknar upp på tredje. Once again, survival-move.

Shadow Ball
Egentligen kan du ha vilket skadande move som helst, jag gillar bara Shadow Ball. Earthquake, Sludge Bomb, Thunderbolt, Ice Beam, Hyper Beam, whatever. Du kan inte ha FEL moves på Nidoking om de inte är svaga moves som tackle. (Iofs är Tackle OP, det vet vi alla, men whatever) Välj bara ett move, jag har givit er basic fakt om movet där uppe.


Nidoking Surpriser, är som det låter, en surprise. En manlig, giftig sådan, men likväl surprising. Tanken är:
Bygga upp amnesia. Tre amnesia, och ha rest samt Shell Bell som item för att överleva ännu längre (Eller miracleberry för att vaka upp direkt efter din första rest, bara en gång… Den används och försvinner direkt när den används, so use it tweed!). Forcera motståndaren till att skada dig fysiskt och då slår du till med counter. COUNTER. Fy fan vad bra move. Om motståndaren bara har special-attacks kvar kan du mörda han/hennes pokémon med dina monstruöst starka moves så som kanske ice beam, eller thunderbolt, eller kanske shadow ball om du valde det jag föredrog. Poängen är helt enkelt att tvinga motståndaren till att attackera dig fysiskt och använda counter och rest taktiskt, med ett skadande move för att göra slut på det hela.


[i]==============SLUTET===============


Nidoking är en av de bäst balanserade pokémonen i spelet. En av mina favoriter, trots att jag inte använder honom så mycket.

Orkar inte skriva nu, ska gå hem. Have fun with this beast!!!!!!!!!!!!! //Oliveran

You're my boo! ~

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Lejonhjarta
Visningsbild
P 30 Hjälte 948 inlägg
0
Svar till Oliveran [Gå till post]:
Jävlar, detta måste vara den längsta du någonsin gjort xD
Fint upplägg, typ. :3Tillägg av Lejonhjarta 2011-01-11 15:51

Var inte så lång alls trots allt xD

Arkebusera all världens idioter.

Minzo
Visningsbild
P 32 Göteborg Hjälte 4 004 inlägg
0
Finns inte han i sista "gymet"?

Han var hemsk!

Knope 2012

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till mohaxxmed [Gå till post]:
Vem? Nidoking? I vilket av spelen?


Svar till Lejonhjarta [Gå till post]:
Behövde organisera det hela lite, bara!

You're my boo! ~

Minzo
Visningsbild
P 32 Göteborg Hjälte 4 004 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
Öh.. pokemon gul?

Knope 2012

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till mohaxxmed [Gå till post]:
Ja, fast inte alls använd till dess max potential. Alls. För att du skulle kunna vinna över den c:

You're my boo! ~


Forum » Fritid » Dator- & TVspel » Veckans pokémon - nidoking

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons