Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Veckans pokémon - crystal - charizard

Skapad av Oliveran, 2010-10-05 10:48 i Dator- & TVspel

3 651
9 inlägg
1 poäng
Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
1
Hej, hej.

Efter veckans förra "veckans pokémon", som var Venusaur, så blir det idag Charizard (Följer pokédexen - väljer den högsta utvecklingen av närmsta, alltså Charamander -> Charizard, helt enkelt.)

Charizard. Den antagligen mest favoriserade startern i RBY (Red, blue, yellow - lär är det nu, så jag slipper skriva ut det). Stark som de legendariska fåglarna, lär sig sjukt bra moves, och ser cool ut. Är även ganska cool i animen, om jag får säga som jag tycker.
Charizard har en väldigt hög specialattack (på ett max av 316) och bra balanserade stats annars. Han är snabb, har också bra attack och försvar, och är helt enkelt...awesome. En dualtype av fire/flying ger honom både en del svagheter, men också en del fördelar:
Han blir immun helt mot ground - dvs earthquake, den garanterat mest använda attacken i "PvP". Däremot får han en svaghet mot electric - även den typen som har till vana att ha riktigt hög speed. Nåja, ni kanske vill ha lite basic fakta sedan tips på moveset och varför? Here we go:
Charizard @ level 100:
HP: 359
Attack: 266
Defense: 254
Special Attack: 316
Special Defense: 268
Speed: 298

Tips på moveset:
Rock Slide
Earthquake
Sunny day
Flamethrower
Item:
Charcoal/leftovers (beroende på!)

Så, kom ihåg - det är bara vad jag rekommenderar och själv använder, det måste varken vara det bästa eller mest effektiva. Enbart vad jag själv har haft mest nytta av.

Så, nu undrar ni; "Varför Rock Slide? AncientPower kan ju höja stats, 10% chans liksom, en steg på alla stats är sjukt nice boost?" Ja, kanske det är. AncientPower är en riktigt bra attack, men den:
- Har 15 power mindre
- Har inte ens 30% chans att få motståndaren att flinch:a, alltså att motståndaren inte kan göra ett move under en hel runda - Kan vara avgörande
- Släpper inte stora stenar på fiendens huvud!
Helt enkelt så gillar jag högre power, dessutom ser animationen snyggare ut och 30% flinch är bara något välkomnande. Dock gillar jag inte 90% accuracy, men ja; Hur ofta brukar ni lyckas få en boost av AncientPower? Lika ofta som Rock Slide missar, alltså sällan.

Earthquake - 100 power, 100% accuracy, supereffektivt mot i princip allt som rock inte är effektivt mot...allt jag kan säga är:
Sex. Earthquake är sjukt nice, och jävligt stark. Behöver inte ens ge argument till varför - lika obligatoriskt som flamethrower.

Sunny Day - Varför inte wing attack? 50% boost på alla eldattacker. 95 power + 50% mer = 47,5+95 = 142,5. 142,5 power + 316 special attack...ja, mumsigt. Används när motståndaren byter ut sin pokémon när du har tagit in Charizard, alltså inte ett riktigt "combat"-move om du har en electric eller rock-type mot dig. Ett av mina favoritmoves faktiskt, då man senare kan byta till någon som kan moonlight, morning sun eller synthesis och få en kraftfull healing.

Flamethrower; Obligatorisk. Tycker du inte det, så kan du lika gärna glömma bort Charizard. Med två grymt effektiva physical-moves som är super-effektivt mot det mesta, så måste vi ta vara på hans höga special-attack...och flamethrower gör sitt jobb, helt enkelt. 10% chans att få in en burn är bara en fin, liten extra bonus. Inget mer att säga.

Item; Charcoal är enbart för flamethrower. Jag brukar föredra leftovers i vanliga fall, men charizard brukar oftast antingen dö eller smiska sin fiendes stjärt, och charcoal ger ju en 20% boost på fire-attacker. Inte nog med sunny days 50%, så blir det ju 70% boost på fire-attacker. 70 FUCKING %. Använd leftovers om du vill låta honom överleva längre.

Ja, jag är ganska dålig på fire-types. Lite mera straight-on, precis som rock, ground och fighting eller psychic, men ja... Jag älskar Charizard, han är het, stark och en MAN. Han är överlag den bästa startern efter Feraligatr (enligt mig, då) och är den som oftast brukar ändra "the course of the battle" med tre olika damageing moves av olika typer; eld, rock och ground.
Rekommenderar honom starkt om du vill ha en flygande drake som sprutar ned sin fiende, kastar stenar och raserar hus i Japan.

You're my boo! ~

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

MachtheGreat
Visningsbild
P 35 Jokkmokk Hjälte 17 740 inlägg
0
Svar till Oliveran [Gå till post]:
Utan att veta ett skit om det här; stavas inte Charmander just Charmander och inte Charamander?

This place is death, reincarnated.

Toast
Visningsbild
P 31 Kalmar Entertainansvarigast 4 976 inlägg
0
Svar till MachtheGreat [Gå till post]:
Nej, det stavas Charamander. Jag kommer ihåg att man uttalade det så (ordagrant) när man var liten. [schar-ama'nder]Tillägg av Toast 2010-10-05 11:05

Ohoho, jag hade fel.

๏̯͡๏)

MachtheGreat
Visningsbild
P 35 Jokkmokk Hjälte 17 740 inlägg
0
Svar till Toast [Gå till post]:
Oh well. Man lär sig något nytt varje dag. Nu ska jag briljera införa polarna med d... wait a minute.

This place is death, reincarnated.

Toast
Visningsbild
P 31 Kalmar Entertainansvarigast 4 976 inlägg
0

Svar till MachtheGreat [Gå till post]:
Jag skyller på att jag aldrig fick spela ett Pokémonspel när jag var liten. Någonsin. Jag fick aldrig ett Gameboy :(

๏̯͡๏)

MachtheGreat
Visningsbild
P 35 Jokkmokk Hjälte 17 740 inlägg
0
Svar till Toast [Gå till post]:
Jag hade typ 60 pokemonkort, utöver det så har jag aldrig spelat skiten. Saken var den att ingen kunde ju lira när det släpptes utan man satt där med sina 60 kort utan att göra ett piss.

Spelen, filmerna och gud vet vad... de är för unga för min del.

(På 60 kort fick man ju typ 40 charmander, 10 av den där saken med en svamp eller blomma på ryggen och sen någon liten rolig sak som... öh... en sten?)

I vilket fall som helst så dog pokemon jävligt kvickt för mig då det kom nya flugor (har ingen aning om jojos och den där skiten var före eller efter pokemon).

This place is death, reincarnated.

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till MachtheGreat [Gå till post]:

Korrekt. Men jag har alltid stavat det fel - Blivit tillsagd om det av minst tio personer. Minst.
Du pratar nog också om Bulbasaur och Geodude.

You're my boo! ~

Toast
Visningsbild
P 31 Kalmar Entertainansvarigast 4 976 inlägg
0

Svar till MachtheGreat [Gå till post]:
I mina trakter var Pokémon ganska stort, men då var det samlarkorten som gällde just eftersom ingen förstod sig på spelet. Serierna är väl min bästa källa till kunskap just nu, de kollade man alltid på.

๏̯͡๏)

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Bump

You're my boo! ~


Forum » Fritid » Dator- & TVspel » Veckans pokémon - crystal - charizard

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons