Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Veckans pokémon - pikachu & raichu

Skapad av Oliveran, 2010-12-09 15:48 i Dator- & TVspel

12 866
3 inlägg
0 poäng
Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
0
Hej, hej, folk! Dags för nästa veckas pokémon!

(Notera: Allt jag säger om movesets etc. Funkar på Pikachi också, bara att Pikachu har sjukt mkt sämre stats!)

Veckans pokémon är Raichu. Du vet, Ash, han har en Pikachu. Pikachus utveckling är Raichu. Och eftersom jag bara review-ar de högsta utvecklingarna får ni requesta lägre utvecklingar; Notera dock att Raichu och Pikachu fungerar likadant som Raichu. Den där Raichu man möter efter Misty i RBY (Red, Blue, Yellow) som gör TUSENTALS double-teams. Fy fan, vad man missade och lyckades vinna med sjukt mycket tur.

Raichu:
Forum image
Forum image
Pikachu (för fanboys, så klaga inte nu :@):
Forum image
Forum image

Raichu. Ha, jag har alltid använt Raichu före Pikachu, eftersom jag så fort jag får en thunderstone utvecklar den. Du vet, thunderbolt.<3 Pikachus stats </3
Så, Raichu är den jag föll för. Jag grät ändå till "Goodbye Pikachu" eller vad avsnittet nu heter, tror det är avsnitt 37 i första säsongen. [cute] Men kom igen, alla älskar ju däremot Pichu och Pikachu i animen. Men tro inte att jag faktiskt gillar Raichu bara för det. Jag ogillar Raichu och Raichu ogillar mig - Men det blir som ett grupparbete i skolan; Man måste göra det ändå. :(

Basic info om Raichu:
Typ: Electric (Whopsido)
HP: 328
Attack: 278
Defense: 208
Special Attack: 278
Special Defense: 258
Speed: 298

Rekommenderade movesets:

Pr0-Raichu
Item; Leftovers
Charm
Thunderbolt
Encore
Hyper Beam

Survival-Raichu:
Item; BrightPowder
Double Team
Sweet Kiss
Reflect
Double Edge/Hyper Beam/ Surf (om möjigt att skaffa)


Störar-Raichu:
Item; Leftovers
Reflect:
Toxic
Thunder Bolt
Rollout / Swift

Damage-Raichu:
Item; Leftovers
Hyper Beam
Mud-Slap
Thunderbolt
Swift


-------------------------------------------------


Pr0-Raichu:
Item; Leftovers. Varför? Trots Raichus låga HP, och defense, så kommer leftovers sitta fint i detta moveset. Med charm och encore är den nödvändig. 1/16 av livet är rätt mycket liv varje runda.
Charm; Sänker attack två steg. Möter du någon Pokémon som vill ta ut din pokémons svaga sida, så är Charm bra. Defense lågt… Om man då har en attack som sänker motståndarens attack två steg kan man lyckas forcera dem till att byta ut sin Pokémon :D
Thunderbolt; På 95 power, 100% accuracy och STAB (142,5 Power med STAB) blur det Raichus main-attack. Med en helt okej special attack så limner den alltid märken efter sig.
Encore; Gör att motståndaren gör samma mot repitivt 2-5 rundor. Frågan är bara vilket move motståndaren kommer göra. Därför blir denna Raichu pr0-Raichu; du måste veta hur din motståndare tänker innan du lägger ut encore. Encore kan användas till att byta ut Raichu mot någon, eller kanske hålla motståndaren kvar i något dåligt move som den använde etc.. Encore är det svåraste movet i spelet, IMO.
Hyper Beam; Raichu har like hog attack soma special attack. En attack med 150 power och 100% accuracy kan inte sitter fel då.

Jag personligen älskar att använda pr0-Raichu av den enkla anledningen att det är sjukt kul att träna med encore, använda sig av damage moves samtidigt som man har stat-ändrings moves. <3


------------------------------------------


Survival-Raichu:
item; Leftovers. Varför? ^
Double Team; Sänker evasion med 25% varje gång den används. Kan användas upp till 6 gånger, vilket kommer resultera i att motståndaren har ca. 76% chans att missa dig. Het om man lyckas få 6st.
Sweet Kiss; Sjukt bra move som kan breedas till Raichu. 75% accuracy, men gör motståndaren confused om den träffar. Confusion.<3
Reflect; Gör att alla fysiska attacker skadar hälften. Sjukt bra för Raichu om du möter en ground-pokémon.
Double Edge; 120 power. 100% accuracy. Ger en 1/8 recoil-damage. Om du har ett generation 1 spel som du kan trade:a till, skaffa då Double Edge hos move-tutorn. Hyperbeam är ett alternativ annars. Om du är i new york, finns det ett event-ställe där du kan få surf på din Pikachu. Om du är där – SKAFFA!! :D

Survival-Raichu är en sjuk risk att använda. 75% accuracy på Sweet Kiss, double team som tar lång tid att bygga upp, och min största rekommendation är double edge. Men, om man lyckas, är han sjukt mycket värt det. En av de svåraste pokémonen att ta ned, faktiskt.


-------------------------------------------


Störar-Raichu:
Item; Leftovers. Varför? ^
Reflect; Som sagt innan, tar bort halva damage:en på Raichu. Mums.<3
Toxic; Dubbla damage-en efter varje runda. Gör motståndaren förgiftad (PSN) och skadar först 1/16, sedan 2/16, 4/16, 8/16, sedan 16/16. Sjukt jobbig för motståndaren som sitter på kanske sin Golem och tror sig vara säker.
Thunderbolt; Som sagt innan. Sjukt starkt move bara.
Swift: Kan inte missa. 60 power. Perfekt mot double teame-ers som Espeon.

En av mina andra favorit-Raichus. Toxic som ger en sista bitter eftersmak på motståndaren, reflect som gör Raichu svårare att ta ut och bra med damage-moves :D


-----------------------------------------------


Damage-Raichu:
Item; BrightPowder. 10% chans att motståndaren missar mig sitter inte fel.
Hyperbeam; 150 power, 100% accuracy, hyfsat hög attack. Mums.
Mud-Slap; 20 power, 100% accuracy. Ser inte ut att vara mycket, men det är efter-effekten som är viktig; Sänker accuracy ett steg. Sjukt jobbigt att möta ibland.
Thunderbolt; ^
Swift; ^

Damage-Raichu är faktiskt också rätt använderbar tack vare de lite mediokra statsen i attack och special attack Raichu har. Ogillar damage-Raichu dock.


-----------------------------------------------


Raichu är inte min typ. Jag gillar oftast pure-Electric så som Electrabuzz och Ampharos, men inte Raichu. Kan det vara för jag inte gillar Raichu-familjen? Hm.

Aja, eftersom denna review var sen får ni en önskan; Jag har redan utlovat Electrabuzz, så ni får önska er en till!

Ha så kul med denna råtta of doom //Oliveran.

You're my boo! ~

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

sweet-devil
Visningsbild
F Hjälte 2 524 inlägg
0
*sur*
Du skulle ju göra psyduck! :@
Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till sweet-devil [Gå till post]:
Then you've requested Psyduck, right? Veckans andra special blir Golduck då :D

You're my boo! ~


Forum » Fritid » Dator- & TVspel » Veckans pokémon - pikachu & raichu

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons