Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Veckans specialpokémon - kabutops

Skapad av Oliveran, 2010-11-13 18:54 i Dator- & TVspel

3 183
9 inlägg
3 poäng
Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
3
Hej, hej, kära hamsterpajare (och er lite mera ogillade av mig, men det spelar ingen roll)! Jag fick en förfrågan om att göra en review på Kabutops, so here it is!

Kabutops. Vem minns inte henne? Med två scimitars som händer, scimitars på huvudet, pikar på ryggen och ser riktigt cool ut; Är även en fossil som väckts till liv, utrotades för flera tusentals år sedan (i Pokémonvärlden... Eller verkligheten?! :O)

Forum image
Forum image
Forum image

Kabutops är så awesome att hon förtjänar tre bilder [cute]. Trots hennes stora svaghet mot gräs (4x), som ändå överkoms av en standard icebeam, så är hon överlag en riktigt värd pokémon att lägga energi på. Och alla som spelat igenom hela crystal minns Brocks cursing Kabutops med surf och ancient power? :D

Info om Kabutops:
Typ: Rock/Water (Fossil... Sten först, logiskt!)
Max stats @ level 100:
HP: 324
Attack: 361
Defense: 339
Sp. Att: 251
Sp. Def: 262
Speed: 284

Rekommenderat moveset:

Väntutops:
Item: Leftovers
Sandstorm
Double Team
Attract
Whirlpool

Survivaltops:
Item; Leftovers
Sandstorm
Curse
Rest
Fury Cutter

Damagetops:
Item; Focus Band/BrightPowder
Rain Dance
Surf/Hydro Pump
Toxic
Ancient Power

Damagetops #2:
Item; Nevermeltice
Rain Dance
Surf/Hydro
Ice Beam
Flail

Mums, vilken man denna Kabutops är. Hon (Man - Hon? Herp, derp!) har verkligen potential... Om man inte slänger ut henne mot el/gräs.


För avancerade spelare:
Väntutops:
Varför leftovers? Jo, väntutops vill ÖVERLEVA och dra ned livet långsamt. Få tillbaks 1/16 av livet kan tyckas vara lite, men är väldigt mycket när du väl är i strid.
Sandstorm; Sandstorm skadar 1/16 varje runda på alla utom rock/ground/steel, och som sagt, 1/16 kommer vara mycket märker du snart.
Whirlpool; 22,5 base power (efter STAB), och efter det skadar den 1/16 av livet varje runda i 2-5 rundor. Din main-attack på väntutops.
Attract; Attract gör så motståndaren av motsats kön har en 50% chans att inte kunna attackera. Note; Funkar inte på pokémon av samma kön.
Double Team; Görs efter attract. Double team:a sex gånger och du är praktiskt taget oträffbar.

Väntutops BÖR ha fått en barrier eller amnesia baton-passad till sig... Helst. För att överleva. Hennes låga special defense gör henne ett lätt target för special attacks, så! Rekommenderad för de som spelar på en mer avancerad nivå!Survivaltops:
Varför leftovers? Som det låter, SURVIVAL Kabutops. För att överleva. 1/16 av livet varje runda sitter fint då.
Sandstorm; Se "Väntutops".
Curse; Höjer attack och defense, sänker speed. Tre-fyra stycken curse är RIKTIGT gott med tanke på hennes höga attack och defense.
Rest; Ja, survivaltops är ju till för att överleva. Därför rest; Så du kan sova upp ditt HP och ta bort toxic etc.
Fury Cutter; Med curse måste du ha en attack. Och Fury Cutter är precis den rätta. Så länge du inte byter ut henne så kommer furry cutters power öka med dubbla (upp till 160, 10 över hyperbeam) + Två-tre curse. Sjuk damage. Börjar med 10, sedan 20, 40, 80, 160. Efter fem attacker är den starkare än hyperbeam.

Survivaltops är min personliga favorit. Med Umbreon så brukar jag köra mean look på någon som har physical attacker (inte fighting-types dock) och sedan baton-pass:a till Survivaltops. Men, Mr. Mime funkar också. Surivivaltops BEHÖVER amnesia, alltså baton-pass. Därför krävs det en mer skicklig spelare för att spela korten rätt med survivaltops. Som sagt, FÖR mer avancerade spelare.

Enklare movesets (pure damagers):
Damagetops:
Varför nevermeltice? 20% mer power på alla dina ice-attacker är riktigt bra. Ice Beam + 20% mer power = bra. Föredrar det helt enkelt för att hon inte har så hög special-attack.
Rain Dance; Ökar damage på vatten-attacker med 50%.
Surf/Hydro Pump; Rekommenderar surf för mer PP, men hydro pump skadar med. Mer riskfyllt med hydro pump, men också säkrare på ett sätt (större chans att få ned motståndaren snabbt). Används MED rain dance pga. Hennes låga special attack.
Ice beam; Med nevermeltice blir den förödande. 90+18 (nevermeltice bonus) 108 base power är bra med damage, trots hennes låga special attack. Lämnar märken efter sig ;)
Ancient Power; För hennes höga attack. 60 power + stab (90) med hennes höga attack, OCH en 10% chans att få alla stats höjda ett steg. Not bad, hu?

Damagetops har mera ett noob/bara-köra-mot-in-game-fiender moveset.


Damagetops #2:
Varför focus band? Flail skadar med ju mindre liv man har. Överlever du och använder flail (200 power om du har 1HP-4%HP) med hennes attack är det ÖVER för motståndaren. PUNKT. Nästan som en insta-KO om du inte möter typ... Snorlax, eller något med 110+ defense som base-stat.
Rain Dance: Se ovan.
Surf/Hydro Pump: Se ovan.
Ancient Power: Se ovan.
Flail; Mer power ju mindre liv du har. http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Flail_(move) Se listan för hur mycket den skadar beroende på hur mycket HP du har :)

Damagetops #2 är också ett mera noobigt moveset, men lite mer avancerat ändå vid tanke på flail!Woho. Kabutops for you guys! Babblade på betydligt längre än jag trodde. Well, är trött nu, orkar inte skriva mer :( Hope you have fun!


Svar till White_Lama [Gå till post]:
Din request är nu uppfylld [cute]!

You're my boo! ~

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Suomipoika
Visningsbild
P 29 Rönninge Hjälte 2 732 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
Great! Den bästa hittils!

Vill Du bli min 1000 besökare? | 95' och 11', år att vara stolt över :'D

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Suomipoika [Gå till post]:
Är dock själv mer nöjd med Pidgeot, men tack ändå.

You're my boo! ~

DuckTales
Visningsbild
Hjälte Två adekvata inlägg
0
+1

Bra grejer, minns själv när man lirade första generationen av Pokémon och spöade folk med Kabutops ;D

Once upon a time I was a man

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till felix_arneanka [Gå till post]:
Och Kabutops har blivit bättre i Crystal! Fick en liten boost på special defense när det gick från special till special defense och special attack! Hade hon kunnat lära sig Rock Slide hade det varit ännu bättre, men flail/ancient power är bra stuff!

You're my boo! ~

Raginis
Visningsbild
P 27 Ludvika Hjälte 493 inlägg
0
Fina grejer du får ihop (Y)

/logoff

hedonette
Visningsbild
F 28 Göteborg Hjälte 1 000 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
Enormt bra!

Jag hette tidigare Estetik

Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
Trådskapare
0
Svar till AVGNfan [Gå till post]:
Bara testa ut dom!

You're my boo! ~

White_Lama
Visningsbild
P 34 Östervåla Hjälte 7 457 inlägg
0

Svar till Oliveran [Gå till post]:
YAY! <<3<3<3<3<3<3<

Bästa Pokémonen ever! :D:D:D

The Game


Forum » Fritid » Dator- & TVspel » Veckans specialpokémon - kabutops

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons