Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Dissad, börjar bry mig mindre om livet

Skapad av mannn, 2013-07-11 00:10 i Kärlek & Relationer

2 786
17 inlägg
11 poäng
mannn
Visningsbild
P 28 Hjälte 1 inlägg
1
Tjo alla

Ända sen jag blev dissad av en brud jag verkligen hade connection med har jag börjat bry mig mindre om mitt liv, jag dricker alltmer vardagligen och börjat röka mycket mer... Är väl bara en tidsfråga innan jag blir rökberoende också....

Känns som att jag aldrig kommer komma över den här tjejen-.-

Är det här normalt? Kände bara för o skriva av mig lite....

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Kanelbullen
Visningsbild
P Ordningsvakt 3 803 inlägg
6
Att supa bort sina sorger är aldrig det rätta alternativet.
Bättre om du sysselsätter dig med något annat som rensar skallen.
Alternativ kan vara att dra ut och springa, vilket har funkat för mig.

Skippa ciggen och blicka framåt, det går över!

Earth, you don't have to be crazy to live here, but it helps.

YoungTony
Visningsbild
P 32 Kungälv Hjälte 2 794 inlägg
-3
Alkohol löser allt, iaf på helger, på vardagar skall du vara borta från skiten, dock är det sommar så jag skulle säga det faktiskt är tillåtet ändå.
Fortsätt dricka!

Ingen status

Melissa
Visningsbild
F 28 Hjälte 310 inlägg
2
Du kanske inte kommer över henne så lätt, kan vara att du har kvar känslor i flera år efteråt, men det kommer nya tjejer.

Och lämna ciggen, gör det så fort som möjligt, jag önskar jag inte börjat röka men har nu rökt i 4år och har svårt att sluta...

Håkan Hellström 5.7.2013 <3

Daimboy
Visningsbild
P 29 Hjälte 136 inlägg
-2
brudar är hjärt och själlösa, och jagar bara den mest attraktiva killen. googla hypergami.

Desto tidigare du inser att tjejer är skit, desto bättre. Inte värt att bli ledsen över dem ens.
valspeck
Visningsbild
P 31 Linköping Hjälte 3 241 inlägg
3

Svar till mannn [Gå till post]:
Antar att det inte är gamla hederliga Marlboro som dras in i lungornas värld... i så fall säger jag att dra en jävel när det känns som tyngst, inte mer än varannan dag... Men repa dig fan i mig sen och tänkt på att framtiden ta me fan blir fin oavsett hur skit det känns idag.

massa status

Lobax
Visningsbild
P 30 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
1
Svar till mannn [Gå till post]:
Att vara olycklig kär är bland det värsta som finns, och jag talar ur erfarenhet. Och jag förstår dina känslor helt. Men hur svårt det nu än kan vara att tro det nu, så går det över. Och när det väl går över så kan det vara roligt om du inte utvecklar ett beroende som tynger ned dig.

Så undvik alkoholen och ciggen så gott du kan. Och även om det kan vara svårt att se någon mening med att stiga upp ur sängen på morgonen, så försök. Berrätta gärna för nära och kära, om de vet vad som pågår så lär dig hjälpa dig med motivationen och få dig att tänka på annat.


Svar till Daimboy [Gå till post]:
Nu stämmer inte detta för fem ören. Visst, ytliga tjejer existerar, men att prata i generella termer är efterblivet.

elinkw
Visningsbild
F 28 Hedemora Hjälte 337 inlägg
1
Det kommer nya tjejer. Hon var väll inte rätt helt enkelt. Ja tror på ödet, och själsfränder. Att de finns nån för alla, låter jävligt töntigt jag vet men de får iallafall mig att orka ta mig upp ur sängen på morgonen.

twitch.tv/elinsivert

Daimboy
Visningsbild
P 29 Hjälte 136 inlägg
0

Svar till Lobax [Gå till post]:
Visst, jag kan inte säga att alla tjejer är sådana, men tillräckligt många så att "alla" blir en bra uppskattning.

Lobax
Visningsbild
P 30 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
1
Svar till Daimboy [Gå till post]:
Du får gärna komma med källhänvisning om du ska påstå kvantitativa ting. Speciellt när du objektifierar och generaliserar halva mänskliga befolkningen.

Är Människor ytliga? Ja. Sätter alla människor ytliga egenskaper i första rummet när de söker en relation? Långt ifrån.

Vänta tills du börjar på universitet, så ska du se att det finns gott om tjejer som delar dina intressen och värderar personlighet samt intelligens framför utseende. Detta förutsatt att du också gör det, springer du runt efter alla bimbos på fester så kommer du naturligtvis inte stöta på dem som söker annat än utseende.Svar till elinkw [Gå till post]:
Jag hoppas verkligen inte att det finns själsfränder, för då hade nog världen varit betydligt ensammare. De själsfränder som skulle stöta på varandra hade varit ett mikroskopiskt litet antal.

Killen bakom xkcd har en ganska fin illustration på de som skulle stöta på sina själsfränder under deras livstid, givet en massa antagande (de är av samma ålder, de är av rätt läggning osv) som reducerar antalet möjliga själsfränder till en halv miljard:
Forum image
http://what-if.xkcd.com/9/

Det är nog bättre att se verkligheten i vitögat och acceptera den som den är, istället för tro på saker som vi vill ska vara sanna. Då kanske man inte sabbar en bra relation bara för att den inte känns "perfekt", eller stannar i en dålig relation för att man intalat sig att det är ens själsfrände man hittat.

elinkw
Visningsbild
F 28 Hedemora Hjälte 337 inlägg
1

Svar till Lobax [Gå till post]:
Offtopic men har inte tänkt på det på ett sånt sätt, väldigt intressant faktiskt! Fick mig en redig tankeställare :D

twitch.tv/elinsivert

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
0

Svar till Lobax [Gå till post]:
"Jag hoppas verkligen inte att det finns själsfränder, för då hade nog världen varit betydligt ensammare. De själsfränder som skulle stöta på varandra hade varit ett mikroskopiskt litet antal. "

De jag känner som seriöst tror på sådant tror även att dessa människor automagiskt dras till varandra och hittar till slut varandra.
Då spelar antalet mindre roll.

"Säg förlåt?" - zombiefied

_Ozzy_
Visningsbild
P 35 Örebro Hjälte 5 210 inlägg
0

Svar till mannn [Gå till post]:
Du överreagerar något skulle jag vilja påstå.

Get over it, de kommer fler tjejer som kommer dissa. Ingen vits att hänga läpp för att sånt händer =)

Är ju som att söka jobb, man kommer ju knappast få varje jobb som man söker? Precis.

Jag hette tidigare _Ozy_

Daniel
Visningsbild
P Malmö Hjälte 4 838 inlägg
0

Svar till Daimboy [Gå till post]:
Hypergami handlar om social status och skiljer sig egentligen inte från partnerval inom någon kultur eller ens inom en enda art. Därmed inte attraktion som i fysiskt utseende utan ett attraktivare val när allting tas med i beräkningen. Är det ens särskilt konstigt att man föredrar än bättre partner framför en sämre?

Min internetkuk är alltid större än din.

Daimboy
Visningsbild
P 29 Hjälte 136 inlägg
0

Svar till Lobax [Gå till post]:
kan inte komma med någon källa, tänker inte heller försöka överyga dig mer. Kom inte och klaga sen bara när du inser att jag har rätt.Svar till Daniel [Gå till post]:
Tjejer har en större benägenhet för hypergami baserat på deras reproduktiva organ (de måste vara mer selektiva ang partner).
De testar killar konstant (undermedvetet) för tecken på högt eller lågt självförtroende och utvärderar dem konstant. Så fort det finns en kille som har högre "värde" än den killen de är ihop med nu hoppar de till den killen, förutsatt att han är attraherad av tjejen.


Daniel
Visningsbild
P Malmö Hjälte 4 838 inlägg
0
Svar till Daimboy [Gå till post]:
Ja det female choosiness finns hos de flesta arter och är ett resultat av ojämn investering i avkomman (vilket förklarar varfr vi även ser arter med omvända förhållanden). Hos människor som dock investerar relativt jämställt så är inte partnerval ensidigt. Kvinnor byter dessutom inte partner så lätt då den nya partnern inte kommer med samma stabilitet utan det på nytt behöver investeras i fäörhållandet. Dessutom har du fortfarande inte svarat på varför det är fel att föredra en partner som man tycker bättre om.

Min internetkuk är alltid större än din.

Lobax
Visningsbild
P 30 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
0
Svar till Daimboy [Gå till post]:
kan inte komma med någon källa, tänker inte heller försöka överyga dig mer. Kom inte och klaga sen bara när du inser att jag har rätt.
Låter i mina öron om om du bara envist håller fast vid dina förutfattada meningar, oavsett vad evidensen säger. Men visst, det är väl lättare att skylla sina misslyckade försök att påkalla kvinlig uppmärksamhet på den kvinliga befolkningen än att ransaka ens egna brister.

Så fort det finns en kille som har högre "värde" än den killen de är ihop med nu hoppar de till den killen, förutsatt att han är attraherad av tjejen.
Det faktum att det är kvinnor som skaffar barn och därmed under miljontals år av evolutionär utveckling varit beroende av den partner de valt tyder ju snarare på att motsatsen borde gälla.

Förutom evolution så tar du ingen hänsyn alls till hormoner. Vid en långvarig, stabil relation så utsöndras det stora mängder oxytocin, samma hormon som gör så att man får ett starkt känslomässigt band till sina barn. På samma sätt som man inte bara överger sitt första barn för att det andra är bättre så är oxytocinet det som ger upphov till människans monogama beteende
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23152592Svar till Kleff [Gå till post]:
Det faktum att människor dör ensama talar ju mot detta. Eller att människor kan dö unga, innan de har chansen att vare sig hitta eller spenera någon vesäntlig tid med en själsfrände.

Dessutom så blir ju matten mycket tråkigare D:Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Dissad, börjar bry mig mindre om livet

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons