Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Fick inga nya vänner

Skapad av InfectedInc, 2014-09-10 19:46 i Kärlek & Relationer

3 307
18 inlägg
-21 poäng
InfectedInc
Visningsbild
F 25 Kändis 50 inlägg
-1
Hej jag är en tjej som började gymnasiet i år och började i en klass där alla redan hade kompisar och kände varandra. Eftersom att jag är väldigt blyg och osäker har jag inte så lätt att gå in i gänget, så började min killkompis i klassen och jag började hänga med han. Nu fryser alla i klassen ute oss och vi känner oss jätte ensamma. Han är helt okej med att de bara kommer bli vi två i tre år (tills studenten) men det är inte jag :( jag ville verkligen få tjejkompisar och det är b.la. svårt att ta kontakten med några tjejer när han hänger efter hela tiden. Jag har också fått veta att vissa i klassen inte gillar honom. Det värsta är ändå att alla andra får nya vänner och det får inte jag :(
Jag har ingen aning hur jag ska överleva i 3 år, har jätte ångest och vill inte gå till skolan.

Dom säger jag skiter i allt men det skiter jag i

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Pewwwww
Visningsbild
F 29 Hjälte 145 inlägg
0

Svar till Khaleesie [Gå till post]:
Det brukar alltid vara väldigt gruppindelat i början av gymnasiet. Men jag lovar dig, grupperna som är nu kommer inte hålla i 3 år. Personerna i klassen kommer byta kompisgäng, det tar bara lite tid.
Tråkigt att du har ångest :( Men försök att starta en konversation med dina nya klasskompisar fastän det kan vara jobbigt när man är blyg. Sitt med dem när ni äter mat osv! Och glöm inte att bjuda med din killkompis också så inte han blir helt ensam.

http://www.wikihow.com/Make-Friends-in-School-when-You-Are-Extremely-Shy


Ingen status

DuoGamerz
Visningsbild
P 32 Hjälte 387 inlägg
-29
om man addar mig på skype så löser sig alla problem

Dunka Plåt

Allot
Visningsbild
P 29 Kändis 51 inlägg
4

Svar till n0sc0pe [Gå till post]:
Dafuq


Försök hitta liknande intressen vad vet jag.
Ofta när det kommer till sånt här handlar det mycket om mod att ta de första stegen till att lära känna andra.
Phrosen
Visningsbild
P 37 Karlstad Hjälte 7 668 inlägg
4

Svar till Khaleesie [Gå till post]:
Det är inte lätta att träffa nya vänner bara så där. Man måste vara social och utåtriktad och positiv. Du måste bjuda på dig själv en hel del. -Vilket är jättesvårt om man är blyg av sig.
Du ska vara glad att du har din kompis åtminstone. Tänk hur hemskt det vore om du var helt själv. =/ Ta vara på din kompis, även om de andra inte gillar honom! Om de inte kan bli vän med dig på grund av din killkompis så kanske de inte är värda att bli kompis med?
Slutligen så tar sånt här en hel del tid.. Då får helt enkelt kämpa på och försöka hitta vänner. Prata med dem så gott du kan på rasterna.Svar till n0sc0pe [Gå till post]:
Jag har lite penga-problem.. Fixar du det, eller?

Praise the sun!

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
1

Svar till n0sc0pe [Gå till post]:
Seems legit :-) acc?

The leetest herperderper

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0
Svar till Khaleesie [Gå till post]:
. Om du inte trivs i klassen får du väl byta eller ge det en chans? Vad är det värsta som kan hända om alla redan "hatar" er? Bara tänk possitivt och prata med alla som inte beter sig som a- holes och gärna dem som inte säger något (dvs dem blyga)Tillägg av TLTGja 2014-09-10 21:41

Dvs bjud på dig själv och bryt dinna mentala barriärer :-)Tillägg av TLTGja 2014-09-10 21:43

Och som phrotosen (sry about the spelling) Säger så är dem verkligen värda att bli vänner med om dem inte gillar den du är?

The leetest herperderper

1338
Visningsbild
P Hjälte 796 inlägg
-1
Brukar oftast bli ändringar i grupperingar hela första terminen i gymnasiet. Skulle säga att det är efter jul som grupperingarna blir "klara" så var inte orolig över att du redan blivit utesluten, än finns det tid kvar.

Som någon skrev ovan, var bara dig själv och bjud på dig lite. Du har inte skrivit om hur du och din vän beter er men kan det vara så att ni stänger ute dem andra utan att märka det? Viktigaste är att ni två inte hamnar i er egen lilla bubbla och känner att alla är emot er. De andra tycker säkert precis samma sak som er, det är inte alltid lätt att börja i en ny klass och/eller skola.

Ung och dum

DuoGamerz
Visningsbild
P 32 Hjälte 387 inlägg
-6

Svar till Phrosen [Gå till post]:
allt fixar sig bara adda linpalm20 :D


Svar till TLTGja [Gå till post]:
bara adda linpalm20 så löser sig allt :D

Dunka Plåt

SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 34 Göteborg Hjälte 2 758 inlägg
7
Svar till n0sc0pe [Gå till post]:
M'lady
Forum image

Du måste konstruera ytterligare pyloner

PsykelTjuv
Visningsbild
P 32 Hjälte 3 487 inlägg
0

Svar till Khaleesie [Gå till post]:
Det löser sig alltid med tiden! Alltid svårt att slå sig in i existerande grupperingar, tycker ofta det också är jobbigt.

Men ge det tid, det kommer komma tillfällen att bryta grupperingarna, olika gruppaktiveter och arbeten etc. Sen får du ju såklart försöka att nå ut. Inget att vara rädd för.

Ingen status

cold_Claire
Visningsbild
Kändis 1 inlägg
0

Svar till Phrosen [Gå till post]:


haha! klockren! följ hans råd
Contagious
Visningsbild
F 29 Halmstad Hjälte 832 inlägg
1

Svar till Khaleesie [Gå till post]:
Först och främst så tycker jag du ska skita fullständigt i vad alla andra tycker om den killen du umgås med. Gillar du honom så ska du vara med honom, det är väl bara synd att de andra förmodligen inte givit honom den chanson som du har.
Och sedan så måste du ge det tid, man lär inte känna folk over en dag, grupper ändras, folk ändras, många byter linjer och skolor (dvs det kommer nya i klassen).
Man måste tyvärr ta för sig lite, hur jobbigt det än är så måste man själv ta intiativ, du kan inte vänta på att de ska komma till dig om du inte visar ditt intresse.
Och om det nu är så illa som du verkar känna det så är ju killen du umgås med nu guld värd och tjejerna verkar inte vara speciellt mycket att hänga i granen ifall ni blir utfrysta.
Otroligt omoget att frysa ut någon/några så därför tror jag att det kommer förändras med tiden.
Det är verkligen inte hela världen, stå ut! Puzzelbitarna kommer falla på plats, ännu har ni inte gått där så länge. Jag talar från egen erfarenhet :)

The challenge is to be yourself in a world that is trying to make you like everyone else.

Muffin
Visningsbild
F 26 Kändis 4 inlägg
0

Svar till Khaleesie [Gå till post]:
Så vare i min klass i år också, då jag började .. kände ingen ingen där. Men du ska se att efter ett tag kommer alla öppna upp sej mer och då blir det mycket bättre :) Hoppas jag!

Hejhopp

btj
Visningsbild
P Kändis 191 inlägg
-1
Det här kanske inte är den bästa lösningen, men en liknande grej hände mig när jag började gymnasiet. Jag valde helt enkelt att hoppa av och gå om nästa år på samma linje för att hamna med nytt folk. Fast i det här fallet kanske det inte är så kul att svika din killkompis, inte heller så kul att göra ingenting i ett helt år.

Men tror du inte att du kan skaffa vänner i andra klasser då? Så du iaf kan ha kul på raster och fritiden?
Mastermind93
Visningsbild
31 Hjälte 1 838 inlägg
0
Bättre en bra polare än många dåliga. Ta vara på din kompis som du känt sen tidigare, dumt att förstöra en gammal vänskap för att kanske få en ny, som inte ens behöver bli något bra.

Jag hetter tidigare Mastermind93

beedap
Visningsbild
F Hjälte 320 inlägg
0

Svar till Khaleesie [Gå till post]:
Alltså, att vara blyg och osäker fungerar oftast inte när man vill lära känna nya personer. Man måste vara öppen och visa vem man är.

Låt mig ge dig ett exempel:
Under tre år i högstadiet lärde jag känna 3-4 nya personer. Detta var dock tack vare tjejen jag umgicks med som lärde känna dem så jag gled in lite på en räkmacka, jag gjorde ingen förtjänst. Men hur var jag då? Blyg, tyst och tillbakadragen.
Under lite mer än ett år i gymnasiet i en helt ny stad där jag inte kände en jävel första dagen har jag lärt känna 15+ personer and still counting, helt på egen hand. Hur är jag nu? Sjukt öppen, framåt, glad och positiv.

Så mitt tips till dig är att vara så öppen du kan, även om det kan vara svårt. Men desto mer du visar din personlighet offentligt, desto mer intresserade kommer folk bli av dig. Var inte rädd för att folk ska tycka illa om dig, för vet du vad? Oavsett var du är så kommer det alltid finnas någon som tycker illa om dig. Så är det bara.
Sen så behöver du ju inte bara fokusera på att bli vän med de i din klass, de kanske är svin hela högen, vem vet. Hälsa på folk i korridoren, välj till ämnen där du kommer få gå med andra klasser osv.
Och ta för guds skull vara på killen du är kompis med nu.

-

InfectedInc
Visningsbild
F 25 Kändis 50 inlägg
Trådskapare
0
Tack för svaren, sjukt glad för att ni tog tid. Och ja du med nOscOpe. :)

Dom säger jag skiter i allt men det skiter jag i


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Fick inga nya vänner 

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons