Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Kompisproblem..

Skapad av Gurkan, 2017-04-16 21:09 i Kärlek & Relationer

2 418
3 inlägg
2 poäng
Gurkan
Visningsbild
F 24 Kändis 67 inlägg
2
Hejsan det är såhär att jag har lite problem med en vän. Hon är hur trevlig och snäll, rolig osv att umgås med och jag tycker verkligen om henne. Men det kommer dom stunder när jag blir så arg, irriterad och ledsen att jag inte vet vad jag ska ta vägen. Vi har varit på flera läger tillsammans och just nu är vi på utlandspraktik tillsammans. Det som gör mig mest upprörd är hennes sätt att få mig att känna mig utanför. Tror inte hon gör det med flit men det blir bara så dumt ibland. Som t.ex. om jag säger något, är en väldigt social och glad person så prata har jag inga problem med. Men om jag säger något och ingen hör så brukar det bli så att hon istället upprepar det jag säger och får all "cred" för det hon sa. Och jag liksom glöms bort, även om det var min ide eller mitt skämt så får hon allt av det. Jag har pratat om det med henne och hon har bett om ursäkt och sagt att det inte är något hon tänker på och bett mig att tala om för henne om det händer igen, hennes förståelse har fått mig att känna mig bättre men det känns som hon snabbt glömmer bort det...

Och nu när vi är på praktik så blir det lätt att när vi sitter och pratar med någon vilket blir på engelska så har jag ibland svårt att hitta rätt ord och hon väljer då att rätta mig eller lägga till orden och fortsätta prata åt mig sedan. Jag gillar verkligen inte att bli avbruten på det sättet men vill hon hjälpa mig med ord kan hon göra det men låta mig prata klart iaf... Jag klarar mig galant när jag pratar själv med människor och förklarar runt orden jag inte kommer på så har ju inga problem med att kommunicera osv. Och sen är hon väldigt bra på att ta över, eller berätta saker som hänt. Liksom om jag börjar berätta för någon vad vi gjort idag så överröstar hon mig och sedan fortsätter berätta vad som hänt vilket jag verkligen inte gillar. Så jag har försökt att glida ifrån henne och prata enskilt med människor så att dom har en chans att lära känna mig också men då dyker hon alltid upp och tar över samtalet direkt.... Har även pratat med henne om det och försökt förklara hur jag känner och att det inte är så kul när jag inte får en chans att prata. Även då förstod hon och dom första dagarna var hon tyst tills jag pratat till punkt vilket även det kändes bra att hon tagit åt sig det jag sagt men det har glömts bort lite nu på senare tiden... Och sedan är det en sak till men det är ju mer över hur hon är som person och jag har väl egentligen ingen anledning till att påpeka om det men det får mig att känna mig dålig iaf. Vi bor hos en dam som bakar otroligt goda kakor och min vän har fått sig en favorit och idag när hon bara såg damen dela kakan så blev hon som galen och nästintill skrek av lycka stod med öppen mun (bokstavligen) och gapade till synen och bara berättade hur otroligt mycket hon älskade och hur god den var. Till skillnad från mig som är lite mer jordnära och säger "tack så jätte mycket för den goda kakan" så får det mig att låta så otacksam över allting. detta gäller inte bara en kaka utan allting vi gör tillsammans... Ni får tycka jag är hur fjantig och känslig som helst men jag tycker verkligen detta är jobbigt och behöver få lite tips eller bara prata med någon om vad jag kan göra.. Tack så mycket om ni kommit så här långt och orkat läsa klart allting.

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

strangulatus
Visningsbild
F Legend 11 inlägg
0
Hur länge kommer ni ens vara där ?

Om det är en månads event så borde du väl klara dig ändå. Men om inte, så förstår jag din frustration

Jag hatar själv att bli avbruten mitt i en konversation. Detta händer med mig med ibland, fast med familjen då. Eftersom jag är den yngsta. Så säger jag knappast emot. Men om en kompis hade gjort detta mot mig. Då hade jag reagerat. Det är arrogant gjort av henne. Även om hon gör det omedvetet. Vilket jag tror hon inte gör, eftersom att ni har tagit ett snack om det

När hon försöker avsluta din mening. Så tycker jag att du ska avbryta henne så snabbt som möjligt innan hon tar chansen att göra det. Det är lätt som plätt, höj rösten och fortsätt med meningen. Eller ta ett sista försök och snacka med henne om det igen.

Om ingenting hjälper så tycker jag att du inte ska va nära hennes närvaro.

You set my asshole on fire

Gurkan
Visningsbild
F 24 Kändis 67 inlägg
Trådskapare
0

Svar till strangulatus [Gå till post]:
Vi har varit här i 3 veckor och har 3 veckor kvar.. Senaste gången jag blev irriterad blev jag det framför han v pratade med så sa åt henne då att det kvittar om jag försöker prata du säger ändå det jag tänker säga, men då fick jag bara som svar att jag ska prata med henne om det. Men det gjorde jag ju? Hmm ska nog försöka stå på mig lite mer som du säger och försöka överrösta henne om hon håller på att avbryta mig. Har dock svårt att ta ordet när jag är i en grupp av människor men får helt enkelt försöka.. Idag var det riktigt jobbigt så slutade med att jag tog avstånd från henne hela dagen

Ingen status


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Kompisproblem..

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons