Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Växt ifrån ens bästa vän?

Skapad av detdu123, fredag 19/1 11:36 i Kärlek & Relationer

781
1 inlägg
0 poäng
detdu123
Visningsbild
41 Legend 78 inlägg
0
Jag har en kompis som jag har kännt i över 10 år och från ca 5 år tillbaka har vi vart bästa vänner. Förr hade vi alltid skitkul dock var jag väldigt blyg och osäker och eftersom jag it vågade stå upp för mig själv var det lätt att behandla mig dåligt. Hon har sårat mig många gånger innan och det är som hennes beteende kommit i perioder. Tidigare har jag inte vetat mycket alls om hennes familjebakgrund och därför har jag haft svårt att förstå vem hon är och varför hon är som hon är.

När jag började stå upp för mig själv förr så respekterade hon intr det, men nu däremot sen för ca 1-2 år tillbaka tycker jag att hon har förändrats mer och mer. Efter hon skaffat pojkvän för typ ett halvår sen har hon förändrats totat fast på ett positivt sätt. Det känns som hon börjat respektera folk och slutat med att behandla folk dåligt, det känns som hon börjar uppskatta vår vänskap mer och mer.

Hon har börjat berätta saker om sin barndom som hon inte gjort för någon annan, inte ens henne pojkvän och jag känner att jag vet vem hon är nu och vad hennes beteende kan ha grundat sig i. Känns som jag förstår henne mer än någon annan vilket är ömsesidigt. Hon är den enda som vet exakt hur jag är och fungerar, kanske böttre än mina föräldrar. Hon är den enda människan jag inte är släkt med som jag nånsin har älskat (som vän alltså) och hon betyder så jävla mycket för mig.

Problemet är bara att nu när jag har allt med henne som jag önskat, jag vet vem hon är och hon vet vem jag är, en bösta kompis som förstår och respekterar mig och som jag älskar oerhört, känns det som att vi inte passar ihop längre så som vi en gång gjorde.

Vi har inte mycket att prata om utan varje gång vi ses själva blir det snarare lite stelt och vi tar upp grejer vi redan pratat om innan för att något att prata om. Jag har kännt en tid nu att jag är vilsen och inte vet vem jag är och hon sa att jag måste hitta va som gör mig glad för hon knappt vet vad som gör mig glad eller vilka åsikter jag har osv.. trots att jag berättar allt jag könner för henne så kan jag inte riktigt ta någon ståndpunkt för jag vet inte vad jag står för eller exakt vad jag tycker. Kan det bero på det? Att jag inte vet vem jag är? Eller har vi helt enkelt bara växt ifrån varandra? Känns dock konstigt att jag har lättare att prata med folk överlag nu för tiden men att min bösta kompis är det enda det har blivit stelare med och då känns det mer som att det är från hennes håll det blir obekvämt, men jag vet inte..

Faan vad ska jag göra? Vill verkligen inte tappa den enda vännen jag älskar och som vet exakt hur jag fungerar. Vill nästan att det ska va som förr.. Är vår vänskap helt körd eller finns det något man kan göra?

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!


Forum » Ungdom » Kärlek & Relationer » Växt ifrån ens bästa vän?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons