Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Kan verkligen ingenting, hjälp

Skapad av Pajkompis, 2018-02-24 20:49 i Livet

4 449
9 inlägg
3 poäng
Pajkompis
Visningsbild
Legend 1 inlägg
0
Ska hålla mig kort....Jag är en femtonårig tjej och jag har ett problem, jag är verkligen inte bra på någonting, varken på att rita, dansa eller på något åt det teoretiska hållet som matte eller så. Jag är även tjock och ful så jag är inte direkt populär så att säga.
Vad gör man om man inte kan ett skit?..
Har testat massor av saker utan något vidare resultat.
Finns det något som är lätt att lära sig?
Hjälp!!!

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
1

Svar till Pajkompis [Gå till post]:
ALLA börjar med att inte kunna något alls, därför man lär sig saker. Att du inte kan rita är för att du inte lärt dig, likaså med matematiken. Naturbegåvning är en lögn, ingen kan något utan att den lärt sig. Det underlättar enormt att gilla det man lär sig om. T.ex om du gillar något, då har du lättareatt lära dig än om du inte skulle gilla det. Jag gissar på att du är ganska lat, därför du inte orkar lära dig saker. Visdom kommer inte gratis, visdom kräver tålamod och hårt arbete.


Något lätt att lära sig? Börja lära dig saker som intresserar dig, något du glöder för och vill lära dig, vilja betyder allt när man ska lära sig något.

Ingen status

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till Pajkompis [Gå till post]:
Allt handlar om träning.
Träning och tålamod.
Grittt tillockmed.

Jag har haft väldigt lätt för vissa ämnen i mitt liv.
Troligtviss för att jag avskydde människor och fann kunskap mångfaldigt roligare och konsekvent.

Så mitt tips är att sök efter det possitiva i det du gör.
Glöm aldrig bort den belöning som väntar dig när du väl har lärt dig saker.
När du inte längre "inte kan NÅGONTING" utan istället "kan en hel del".

Och kom ihåg detta:
Om du idag inte kan någonting så är precis vilken kunskapinsamling som helst bättre än vad det du idag sysslar med.The leetest herperderper

RullKarda
Visningsbild
Legend 10 inlägg
0

Svar till Pajkompis [Gå till post]:
Jag känner en tjej som påminner om vad du beskriver... nu på höstlovet satt hon bara inne på sitt rum och kollade på Teen Wolf. Asså det äär ju en bra serie men orka kolla en hel vecka på raken. Hon kallas för Emmis. (Känner du henne?)

Men om jag var du skulle jag lära mig att programmera. Kul att pilla med och kan i slutändan kanske leda till ett jobb med bra lön (alltså inte bara kul men ett smart val). Finns ngt som heter CodeAcademy där man kan lära sig att koda gratis (typ Python, HTML osv)

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 370 inlägg
2
Det fina med att leva i den här tidsåldern är att man inte behöver vara speciellt bra på någonting. Titta på serier och ät glass om du känner för det, öva på något annat om du vill bli bättre. Saker som är lätta att lära sig är sådant som många redan kan, så det finns inga genvägar.

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag

RullKarda
Visningsbild
Legend 10 inlägg
0

Svar till MandarinaDuck [Gå till post]:
Exakt. Inom en snar framtid kommer samhällets produktion att övertas av maskiner... Länder experimenterar ju redan med medborgarlöner t.ex...

Kanske behöver du inte vara bra på någonting? Njut av livet, gör vad du tycker är kul och mår bra av. Du säger att du är "tjock och ful" - som jag visserligen inte tror är sant - så du kanske skulle må bättre med dig själv om du började med någon fysisk aktivitet? Typ någon lagsport eller börja lyfta vikter på gymmet.

KevinOleary
Visningsbild
Legend 6 inlägg
0

Svar till Pajkompis [Gå till post]:
1. Gå ned i vikt.
2. Sluta klaga.
3. Hitta någonting du tycker om att göra och träna på det tills du är bäst.

misphogrentic
Visningsbild
Legend 2 inlägg
0
Det visar sig bara att du inte har öppnat dina förmågor, egenskaper osv och att din hjärna inte orkar producera positiviteter som leder till psykisk ohälsa. Jag steg från wannabe (sämst på i princip allt) till en högre nivå (jag har inte tagit utbildningar då jag syftar på konstutbildning/konstverk och musikutbildning/musik). Jag blev förbättrad genom att skita i det negativa, slutade klaga och sa positiviteter om det jag gjorde, även fast alltsamman är en lögn.
Amanda0043
Visningsbild
F 23 Entertainansvarig Administratör 253 inlägg
0
Det bästa tror jag är att bara pröva sig fram tills man hittar något man verkligen gillar att göra, du behöver inte nödvändigtvis vara bra på det. Men några exempel som dessutom inte är så svåra att komma igång med är fotografering, där kan du i princip fota vad som helst och det kan bli riktigt bra. Att rita/måla är absolut kul och det krävs otroligt mycket tålamod men det fina med konst är att det inte finns något rätt eller fel. Lär dig spela ett instrument eller börja skriva noveller, dikter eller sångtexter! Spela datorspel eller testa någon kampsport eller ovanlig dansstil.

Men som ovan nämnt så krävs det faktiskt övning, ingen föds till ett proffs men det är inget som säger att du behöver vara superbra på det du sysselsätter dig med, så länge du tycker att det är kul!

Det är inte lätt när det är svårt


Forum » Livet » Kan verkligen ingenting, hjälp

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons