Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Arbete efter plugget

Skapad av p1nguz, 2014-11-02 20:52 i Skola & Jobb

1 237
3 inlägg
2 poäng
p1nguz
Visningsbild
Legend 1 inlägg
0
hej
är en grabb på 16 år och vill söka jobb efter plugget.
går första året på gymnasiet och undrar hur man går tillväga för att söka jobb efter plugget.
har/hade ni jobb efter plugget? hur gick ni tillväga? berätta! vad fan vet jag, gör vad fan ni vill på denna tråd bara jag får ett riktigt svar!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Sittkissarn
Visningsbild
P 32 Lindome Hjälte 1 000 inlägg
2

Svar till p1nguz [Gå till post]:

Mitt tips till dig är att redan under gymnasiet börja jobba extra nån helg då och då inom ett service-yrke. Det kan vara i disken på nån restaurang eller på ett café till exempel. Det är en bra grund att stå på oavsett vad man söker för jobb senare. Viktigast av allt är nog att man lär sig hur man beter sig och interagerar med andra människor, vilket är jävligt sällsynt.

Restauranger och caféer är ett par bra exempel på ställen som nästan alltid behöver folk, eftersom många utav de anställda även studerar.
Detta tips inkluderar självklart ställen som McDonalds och Burger King. Har man inget jobb så tar man det som finns att tillgå, och så letar man nya jobb under tiden. Man sitter inte hemma på arslet och tycker att man är för bra för en viss typ av jobb när man inte har någon tidigare erfarenhet. :)


Hade en gång en cykel, men den är pie nu.

rawwr
Visningsbild
F 26 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg
0
Svar till p1nguz [Gå till post]:
Beror på vad du pluggar till och är intresserad av.
Jag arbetade alltid parallellt med skolan.. Har bland annat arbetat med barn och barnpassning i ett lekpalats, inom snabbmatsindustri och med försäljning. Dessutom har jag dömt fotboll för en extra inkomst.
Under gymnasieåren har jag dessutom besökt ett barnhem och praktiserat vid ambulans/brandkår i USA.

Efter studenten axlade jag två jobb inom vården samt ett inom snabbmatsindustri. Imorgon, drygt sex månader efter studenten börjar jag arbeta för polismyndigheten.

Vill man söka jobb finns det mycket för outbildade ungdomar inom hotell-/restaurangbranschen och inom vården för den som fyllt 18 år. Dessutom går det garanterat att få jobb inom olika affärskedjor, som glassbilsförsäljare eller på en bensinmack. Mycket beror på vad du har för kontakter, referenser och erfarenheter.

http://vet.hut.nu/?id=8


Forum » Livet » Skola & Jobb » Arbete efter plugget

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons