Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

att bli läkare^^

Skapad av Borttagen, 2010-01-02 13:25 i Skola & Jobb

13 674
37 inlägg
1 poäng
fysik-freak
Visningsbild
P 29 Hjälte 550 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Ellie [Gå till post]:

ojj tog nog en nolla för mkt:P

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Roald
Visningsbild
P 36 Eskilstuna Hjälte 2 292 inlägg
0
Svar till Ellie [Gå till post]:
Jag tror helt enkelt att vi har olika definitioner av vad som är "flytande".. Det finns inte en chans att alla de svenskar som pratar engelska "flytande" faktiskt gör det. För att klara av läkarstudierna behöver man förstå rätt knepig skriven engelska, så det är klart att läsförståelsen måste vara bra. Sen är det klart att man ska kunna uttrycka sig också, men bara för det så behöver man ju inte kunna det flytande.

Nej, faktum är att ingen, eller ytterst få, lär sig ett språk flytande på så kort tid som motsvarande B-kursen. Man behöver trots allt leva med språket i vardagen och bekvämt (dvs utan något so helst hinder av att man står och klurar på formuleringar) kunna uttrycka sig i vardagliga situationer. Jag klarar mig alldeles utmärkt på engelska, men det finns inte en chans att jag någonsin skulle påstå för någon att jag talar det flytande.

Just det, jag är inne på sjunde terminen, så början på fjärde året om man räknar så.

Yo momma so fat, she broke the family tree.

Urskogen
Visningsbild
P 35 Johanneshov Hjälte 301 inlägg
0
http://www.läkarstudent.se
där har du i princip källan som alla hänvisar till som säger något om antagningsstatistiken. läs i första hand.

Själva utbildningen skulle jag inte säga är svårare än något annat seriöst program, men då har jag bara jämfört hur jag upplever min situation med mina polares och inte pluggat sj någon annan stans.
Jag önskar innerligt att folk slutade "veta" så jälva mycket om utbildningen. Bara för att någon random kompis kompis kompis pluggade 60 timmar i veckan innan preklintentan betyder det inte att det är vardag.

Vad gäller KI har de tre kvoter: PIL, HP och BG. (hoppar folkhögskola, bara 2 pers av över 150 som antogs i min klass)
PIL: skriv minst 1.6 på HP(~60% chans att du kallas, skriv 1.7 så är du säker på kallelse) så kan du göra ett begåvningstest, skriva levnadsbeskrivning och sen intervjuvas och bli antagen eller om du sökt föregående termin i BG-kvoten och fått reservplacering bättre än plats 200 kallas du automagiskt till begåvningstestet. Hittils har det varit ett absolut krav att ha 20,0 i BG för att kunna hamna så högt. Efter reformen med extra meritpoäng vet ingen vad som händer.
BG: ren betygskvot, lottning mellan de högst placerade. Kan leda till PIL-kallelse
HP: tror gränsen för att kunna lottas in ligger runt 1.9. med 2.0 sitter du säkert.
övriga skolors kvoter och nivåer får du finna reda på sj, de ligger dock i allmänhet lägre än i stockholm.

Ingen status

Roald
Visningsbild
P 36 Eskilstuna Hjälte 2 292 inlägg
0
Svar till Skogstokerier [Gå till post]:
Pluggar du också på läkarprogrammet, menar du?

Yo momma so fat, she broke the family tree.

mjauuu
Visningsbild
Hjälte 85 inlägg
0
har ansökt nu till UMF cluj i läkarlinje och kommit in, börjar där redan 1 okt, någon mer som tänker ansöka där så hör av er.

hälsningar
Urskogen
Visningsbild
P 35 Johanneshov Hjälte 301 inlägg
0

Svar till Roald [Gå till post]:
ja det menar jag :)
KI termin 2. terminstenta nu på torsdag, sen blir man T3a efter en dags generös ledighet. (som inte blev ledig för mig för histologitutorernas intro flyttades till den dagen)

Ingen status

Roald
Visningsbild
P 36 Eskilstuna Hjälte 2 292 inlägg
0
Svar till Skogstokerier [Gå till post]:
Kul! Jag undrade just om jag var ensam läkarstudent på HP.

Men då gissar jag att din ålder är helt fel alternativt att du är en alldeles anmärkningsvärt exceptionell person som tar dig in på läkarprogrammet vid 13 års ålder :P

Själv har jag terminstenta för T7 om en vecka. Borde bli samma datum. Infektion, ÖNH, hud och ögon. Pust... Läste förresten någon ÖNH-tenta från KI idag. När läser ni den kursen?


Kan tilläggas att jag håller med, det svåraste är att ta sig in på utbildningen. Sen finns det förstås folk som inte är lämpade att plugga på universitetet, eller att bli läkare heller, för den delen. Dessa upptäcker oftast ganska snabbt att det inte passar. Så självklart ska du prova om du tror att det är något för dig - om inte annat får du svaret ganska snabbt.

Yo momma so fat, she broke the family tree.


Forum » Livet » Skola & Jobb » att  bli läkare^^

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons