Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Csn bidrag

Skapad av csnhasslar, 2014-07-07 13:17 i Skola & Jobb

2 898
7 inlägg
1 poäng
csnhasslar
Visningsbild
Kändis 2 inlägg
0
Jag fick precis återkravs papper av CSN där de kräver tillbaks 3675 kronor, något jag anser är helt sinnessjukt.

Jag går en lärlingslinje inom restaurang och har därför 1000 kronor extra varje månad, jag prioriterade min lärlingsplats på restaurangen och la i många fall den framför skolan.
Körde väl en cirka 50 timmar i veckan där och så brukade jag ha en tendens att försova mig någon timme varje morgon när jag väl hade skola då jag var hemma från lärlingsplatsen runt 2 på natten och var tvungen att vakna 6 för att komma till skolan.

Nu kräver de 3675 kronor av mig vilket jag tycker känns lite konstigt, speciellt med tanke på att 2000 av dessa är återkrav av lärlingsersättningen även fast jag har 100% närvaro på lärlingsplatsen, om inte mer.
Jag vet att det kan göra så då det i kontraktet står att man måste "studera på heltid" men jag tycker ändå att det känns fel då det inte är så att jag suttit hemma/gjort något annat utan faktiskt arbetade och gick i skolan mer än vad många många andra.

Finns det något jag kan göra? ber om ursäkt om mitt inlägg inte var särskilt tydligt då jag är nyvaken.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Ekin
Visningsbild
P Hjälte 131 inlägg
0
hur gammal är du? dvs vilken årskurs?

Mumin

Cartman
Visningsbild
P 33 Västervik Hjälte 2 301 inlägg
1

Svar till csnhasslar [Gå till post]:
Det du kan göra är att ringa CSN och ifrågasätta återkravet, föra fram din sida av saken och se vad de säger. De kan inte återkräva utan goda skäl och det finns en möjlighet att de inte har all information, skulle inte vara första gången skolan misslyckats med kommunikationen med CSN. Möjligheten finns att du inte har gjort något fel utan att skolan missat meddela alla poäng du läst.

Inaktiv

Viren
Visningsbild
P 32 Örebro Hjälte 784 inlägg
0

Svar till Cartman [Gå till post]:
Inte kan återkräva utan goda skäl? I verkligheten så är det att man endast kan överklaga återkrav om man har synnerligen goda skäl. CSN är stenhårda på sådanthär, och skulle man sakna ett halvt poäng av det som krävs så kommer de sätta totalstopp för utbetalningar tills dess att man har fixat poänget (<-för att ge en bild av deras attityd).


Svar till csnhasslar [Gå till post]:
Fick du med inbetalningskort? Hur länge till tänker du studera? CSN har även förmågan att korrigera nästa utbetalning. Ring dit och hör med en handläggare om vad som händer och hur de vill lösa det.

Ingen status

Cartman
Visningsbild
P 33 Västervik Hjälte 2 301 inlägg
0

Svar till Viren [Gå till post]:
Fast det där är en situation som vanligtvis undviks då skolorna brukar ge god förvarning om man ligger på håret till att missa, oftast vill skolorna få till goda siffror och gillar att avrunda uppåt. ^^

Inaktiv

csnhasslar
Visningsbild
Kändis 2 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Ekin [Gå till post]:
Jag börjar till hösten tredje året på gymnasiet.


Svar till Cartman [Gå till post]:
Läste att jag måste skicka in ett brev http://www.csn.se/hogskola/overklaga-beslut/1.2622 ska sätta mig in på det imorgon.


Svar till Viren [Gå till post]:
Inbetalningskort? förstår inte riktigt vad du menar.
Fick ett papper där det står beloppet de vill ha tillbaka och hur jag betalar tillbaka.
Jag har ett sista år på gymnasiet.


Ska sätta mig in i en överklagan imorgon när jag kan formulera mig lite bättre, hoppas det löser sig.
TrumBeroende
Visningsbild
P 31 Gustavsberg Hjälte 557 inlägg
0

Svar till csnhasslar [Gå till post]:
anledningen är din närvaro i skolan. Om man får för hög frånvaro från skolan har csn rätt att kräva tillbaka det då andra ämnen får lida för hur du gör.

anti rasista, antifascista!


Forum » Livet » Skola & Jobb » Csn bidrag

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons