Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Det här med högskola och komvux och gymnasiet osv.

Skapad av datakille0712, 2015-06-27 21:55 i Skola & Jobb

1 786
3 inlägg
1 poäng
datakille0712
Visningsbild
Hjälte 214 inlägg
1
Ska börja 3:an i gymnasiet nu till hösten. Det är ju skönt att det bara är sista året kvar, men grejen är att jag liksom fått helt andra intressen sen jag valde den linje jag läser nu. Går IT linjen och läste matte 1a i 1:an men valde då att inte plugga matte 2a i 2:an, vilket jag nu, såhär inför 3:an, ångrar. Fråga mig inte hur men har blivit mega intresserad av astronomi och är väldigt sugen på att gå här efter studenten: http://www.uu.se/utbildning/utbildningar/selma/program/?pKod=TFY1K&lasar=15/16
Behörighet för astronomi är där alltså:
Behörighet: Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 (områdesbehörighet A9) alternativt Fysik B, Kemi A, Matematik E (områdesbehörighet 9)

Självklart ska jag prata med syv så fort som möjligt när skolan börjar nu i höst, men ville bara höra om nån här hade nå "tips" eller tankar eller kanske till och med erfarenhet kring hur man kan/borde gå tillväga? Fysik och kemi läser jag inte alls nu i den linje jag går och matte läste jag som sagt bara i 1:an. Är det bara att helt enkelt ta studenten och sedan läsa in kurserna jag behöver på komvux som gäller?

Det finns inga dåliga kläder, bara dåliga förfäder...?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

sb-on-riki
Visningsbild
F 28 Kändis 188 inlägg
0
Tror inte du hinner läsa in alla de kurserna på ett enda år. Kanske går det att ordna så att du kan få läsa några kurser (ma 2 och fy 1 till exempel) parallellt med din linje ditt sista år, om du inte har för mycket kurser då redan. Alternativt hoppa in i en klass som läser några av de kurserna i år. Oavsett så lär du få läsa in resten på komvux för det låter väldigt jobbigt att läsa dem på ett år, även om du bara fokuserar på de kurser som du behöver behörighet i.

Våra kurser var fördelade såhär (om jag minns rätt):
År 1: Ma 1 och Ma 2, fysik 1
År 2: Ma 3 och halva Ma 4, kemi 1
År 3: Resten av Ma 4, Ma 5 (frivilligt), fysik 2

Plus massa annat såklart. Värt att nämna är att både Fy 1 och 2 är ganska stora kurser. Tror de tillsammans är 250p.

Ingen status

SirRandom
Visningsbild
P 29 Skellefteå Hjälte 85 inlägg
0
Hej här kommer en kille med erfarenhet av Comvux. Läs klart på gymnasiet, läs sedan de kurser du vill läsa på vux, du kan även om du orkar läsa på distans samtidigt som du läser heltid på gymnasiet eller vux.

Dagens genusvetenskap är morgondagens rasbiologi


Forum » Livet » Skola & Jobb » Det här med högskola och komvux och gymnasiet osv.

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons