Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

En uppgift i konstruiktion

Skapad av Labo, 2016-09-20 08:41 i Skola & Jobb

1 364
2 inlägg
0 poäng
Labo
Visningsbild
P 20 Legend 121 inlägg
0
Tjena!

Nu är det så att vi har en uppgift i skolan inom ämnet konstruktion. Har fastnat totalt och om någon har tid att hjälpa mig lite med denna uppgift hade det varit super schysst!

Uppgiften: Du skall stansa et triangelformat hål i en plåt med skjuvbrottgränsen 500 N/mm^2. Triangeln är liksidig med sidan 33 mm. Plåttjockleken är 10 mm. Vilken spänning blir det i stansen?

<3333

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

mittacc
Visningsbild
Veteran 394 inlägg
0

Svar till Labo [Gå till post]:
spänning(tau) = kraft/area. Just för skjuvspänning använder man arean som är längs kanten på föremålet. Dvs den är 33*3mm lång och 10 mm djup => räkna ut arean.

När du har arean kan du räkna ut kraften som stansen trycker med - använd sedan denna för att beräkna normalspänningen i stansen; använd återigen spänning(sigma) = kraft/area.

Hoppas det gav nog med ledning.

Ingen status


Forum » Ungdom » Skola & Jobb » En uppgift i konstruiktion

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons