Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hjälp med matteuppgift

Skapad av sspedex, 2018-11-29 18:32 i Skola & Jobb

3 240
3 inlägg
0 poäng
sspedex
Visningsbild
F 28 Hjälte 4 inlägg
0
Hallå. Är en högskolestuderande från Finland som int för nånting i världen kan lösa denhär matteuppgiften. Hjälp uppskattas. Tack.

En sprinterlöpare i ett 100-meterslopp springer (approximativt) med konstant acceleration de första 30 m och med konstant hastighet efter det. Vad är sprinterns topphastighet om han går i mål på 10,31 s? Ge svaret i m/s med två decimaler.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Julleboii
Visningsbild
P 21 Legend 16 inlägg
0

Svar till sspedex [Gå till post]:
för svår


Ingen status

ChrisWashington
Visningsbild
P 15 Legend 5 inlägg
0
Skriv upp allt du vet om uppgiften. sträckan när han accelererar är 30 m=a*t1^2 nästa stäcka är a*t1*t2=70 (eftersom a*t1 är han hastighet då) och du vet att t1+t2=10,31
Då har du tre variabler och tre ekvationer som du kan lösa, och t1=3,093 t2=7,127 och a=3,135 och topphastigheten är samm som på sträcka 2 alltså a*t1=3,135*3,093=9,70m/s eller 34,918km/timmen

Forum » Livet » Skola & Jobb » Hjälp med matteuppgift

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons