Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Högskolan i borås

Skapad av meiianguyen, 2014-02-26 21:04 i Skola & Jobb

2 436
7 inlägg
0 poäng
meiianguyen
Visningsbild
F 23 Legend 31 inlägg
0
Hej!
Tänker lite inför framtiden och vet att jag vill gå civilekonom utbildningen , i Borås hade jag tänkt mig men så dum som jag är gjorde jag lite sökningar om vad folk tyckte. Bara massa om att det är skräp och inget att ha. GU ska vara så mycket bättre, visst kan ju tänka mig att GU är bättre. Men är verkligen borås så himla dåligt?! Eftersom utbildningen innebär mycket grupparbete vill jag ju gärna att alla ta sitt ansvar så man inte sitter där som en idiot sen och får ett lågt betyg på grund av dem andra.
Utelivet?
Socialt?
Fördelar?
Nackdelar?

Ni får gärna lägga in en kommentar här nedanför OM NI HAR ERFARENHET OM BORÅS. Inte att ni läst massa på nätet.
Varför jag inte vill gå GU?
1. BOENDE, vill inte bo i ett studentrum på 10 kvm och dela kök med andra.
2. Vill absolut inte pendla, är sådan som person. Visst 10 min kanske går bra.
3. Vet inte vad mina gymnasiepoäng kommer ligga på för snitt.

Tack .

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

YoungTony
Visningsbild
P 27 Kungälv Hjälte 2 794 inlägg
0
Du kommer höra mängdvis med skit om de mindre skolorna eller mindre "kända" hela tiden men det blir lite vad du gör det till, självklart är de större oftast bättre men det betyder inte att de mindre är dåliga.

Finns även många undersökningar, va de går på är jag dock inte helt säker på, 2011 hamna borås på 9:e plats, vilket inte är enormt dåligt.
http://lnu.se/om-lnu/1.51702/ekonomiutbildning-vid-linneuniversitetet-rankas-som-sveriges-sjunde-basta-

Ingen status

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
0

Svar till meiianguyen [Gå till post]:

Har själv inte studerat på Borås högskola, känner dock mängder med folk som både bott i borås sedan tidigare och som flyttat hit som är nöjda.


"Utelivet?"
Utelivet i Borås utanför högskolan är inte supermycket att hurra för.
Vi har inte supermånga krogar, men du hittar säkert någon som du fastnar för.

Tror dock att du kommer att festa "inom" högskolan, kåren osv. :)

Socialt?

Det blir vad du gör det till, du kommer nog att träffa mängder med folk under nollningen. ibland så känns det dock som att alla "infödda boråsare" känner varandra, hört varandras namn osv.

Fördelar?

Billig stad, billigt att leva, billig mat.
Vad jag vet så finns det okej med studentlägenheter och de bygger nya hela tiden.
Nära till gbg (40 min med buss)

Nackdelar?

Är inte världens största stad, kan lätt bli tråkigt om du är en människa som gillar större städer.

Något mer du undrar?

"Säg förlåt?" - zombiefied

meiianguyen
Visningsbild
F 23 Legend 31 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Kleff [Gå till post]:
Åh tack!
Eftersom jag bor i Skövde är det inget HURRA stad heller. Utan vi har 2 ungdomligare krogar, studentkåren hör man knappas av här men jo affärer finns det ju.
Jag är väldigt social som person, absolut inga problem att prata inför folk. Men undrar dock om Borås är lite som Skövde, att så fort man öppnar munnen och inte låter lite snobbig så ska alla titta snett. Vet inte varför det är så här, men det finns självklart få undantag.
Känner mer att Borås är bättre val för en fattig student en GBG, samt att jag känner till lite om lägenhetshyror och har fåtal bekanta i Borås.
Det jag är egentligen rädd för är att eftersom utbildningen består av väldigt mycket grupparbete vill jag inte vara den enda som sliter för det.
Och jag har flyttat runt väldigt mycket den korta tiden jag levt, och ingenstans har det varit lika fördelat som i Skövde . Snobbar på ena sidan och "pundare" samt dem som inte har råd att vara första klass på andra. Vill bara att alla ska vara gemensamma då man kan få mycket mer av det.
Ex nu på skolan måste man gå runt i en viss klädkod typ för att passa in, man får absolut inte sticka ut. Och nä det har jag ingen lust med att bo i en sådan stad.

t
Adrianpedersen
Visningsbild
P 28 Kändis 177 inlägg
0

[svar:meiianguyen:4322016]
Jag bodde i Borås i ungefär 1 år och oftast när vi skulle ut på krogen åkte vi till Göteborg för att krogen i Borås inte lockade överhuvudtaget.

Socialt så är det som i alla städer, finns bra människor och finns väldigt speciella människor. Men vill man lära känna människor så är det relativt lätt och det är som Kleff skrev ^ dem flesta Boråsare har hört om andra.

Nackdelen för mig var att jag flyttade ifrån Stockholm

Ingen status

eifosna
Visningsbild
F 26 Borås Hjälte 1 608 inlägg
0

Svar till meiianguyen [Gå till post]:
Borås är inte världens allra roligaste stad nej, men många gånger känns det småstadsmysigt och sen ligger ju Göteborg ett stenkasst iväg med mcyket bra bussförbindelser. På högskolan behöver du nog inte oroa dig för att vara den enda som sliter, de flesta går ju utbildningen för en anledning, med få undantag är det folk som faktiskt VILL studera vidare som väljer att göra det i Borås. Har inte gått på högskolan själv men så som du beskriver Skövde känner jag inte att Borås Högskola är, alla möjliga sorters studenter går här och verkligen inte bara "snobbar".

Om du bott i mindre städer tidigare tror jag du kommer klara dig fint, mindre städer har en tendens att likna varandra.

- sofienickys@instagram

meiianguyen
Visningsbild
F 23 Legend 31 inlägg
Trådskapare
0

Svar till eifosna [Gå till post]:
Åh tack ditt svar lugnade en rätt bra.


Forum » Livet » Skola & Jobb » Högskolan i borås

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons