Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hur sent kan man byta gymnasieprogram?

Skapad av Duzzify, 2016-08-18 19:02 i Skola & Jobb

2 581
3 inlägg
0 poäng
Duzzify
Visningsbild
P Kändis 154 inlägg
0
Hej!

Jag känner mig lite tveksam till mitt gymnasieval, valde naturvetenskap framför ekonomiprogrammet eftersom jag inte var helt säker med vad jag vill ha för yrke iochmed att natur är brett och har nu gått två dagar där. Personligen vill jag gå på ekonomi, för att det intresserar mig så mycket mer än Kemi, Biologi, labbar osv. Men valde natur för att jag fick det framställt till mig som att ekonomi är en sisådär utbildning, att det kan låta bra osv men blir egentligen inget vidare av eleverna. Jag känner inte för att bli något inom natur sektorn egentligen, vill inte bli läkare/forskare och vad mer det är.
Det enda jag känner intresserar mig lite är motorutveckling, optimering osv, alternativt CNC.
Men är också bra mycket lagd åt daytrading, aktier, börshandling, företagsamhet, skattesystem, handel och diverse sätt att tjäna pengar på överlag.

Religionskunskap, Svenska, Språk intresserar mig dock ungefär lika mycket som Biologi och Kemi/Fysik.
Kan väl heller inte sticka under stolen med att min klyvenhet gällande detta att byta till Ekonomi nog också ligger i att jag kanske känner mig lite underkvalificerad för Natur och lär plugga järnet för att kunna hänga med i det höga tempo som antagligen kommer vara, något jag inte är jätte sugen på men känner att det är väl ett nödvändigt ont om man vill komma någon vart i livet.
Känner mig inte genuint intresserad av natur helt enkelt, dock känner jag mig genuint intresserad av ekonomiska delen på ekonomiprogammet, inte resten av det man lär plugga.
Det är givet att jag ska plugga vidare efter gymnasiet.

Det blev ett mycket längre inlägg än tänkt, så får väl komma till frågorna nu.
Vad tycker ni? Är det onödigt att byta till ekonomiprogrammet från Natur om man ska plugga vidare?
Är det bättre att stanna kvar på natur och därefter gå något inom ekonomi sektorn på högskola/universitet?

Och kanske den huvudsakliga frågan, hur länge kan jag gå på Natur, tills att jag kanske vill byta, och det ska kunna gå smidigt utan att man har blivit för involverad i Natur/Ekonomi har kommit för långt i sin utbildning för att det ska kunna gå lätt att byta?
3-4 veckor?

Känns lite som att jag inte behöver Kemi/Biologi-delen alls i mitt studerande, eftersom att jag inte vill ha något jobb som involverar just det.

Hoppas någon förnuftig med givande information skulle kunna hjälpa mig lite här! :)


Att försöka är ett steg mot misslyckande.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

EricaAmanda
Visningsbild
25 Sollefteå Legend 51 inlägg
0
Vet itne om det är från skola till skola eller vad men, på min gymnasie skola fick man byta när som helst före jul lovet i andra året.

Glad

TLTGja
Visningsbild
P 22 Legend 4 081 inlägg
0
Svar till Duzzify [Gå till post]:
Varför valde du inte teknik?


Jag bytte ifrån lantbruk till teknik efter första terminen (så jag missade ett halvår på teknikprogramet, men läste ikapp och tog studenten samtidigt som alla andra.

Det handlar främst om att hitta en skola som har plats för dig (gärna en som folk hysser negativa fördommar emot, men som har fantastiska lärare).

Men ett tips är att veta vad du ska byta till innan du byter, och halka inte efter i ämnen som är gymnasiegemensama, såsom matte, engelska och svenska. (Jag hadde inga problem med matten, men fick specialhjälp med språkkurserna).

Då du går natur så går språk och matten på en god nivå, så du missar inget. Däremot så kan du ju strunta totalt i biologi, om du väljer teknik, och kemi om du väljer ekonomi.

Välj det du finner mest stimulerande. Men var säker på ditt val.


Mitt tips är att gör din nuvarande skola till ett helvete, så du verkligen inte kan gå kvar, då får du en motivation som kan hålla i sig.Tillägg av TLTGja 2016-08-19 08:48

Finns för övrigt teknikinriktningar som fokuserar mer på att leda ett industriföretag, de som fokuserar på datorteknik, och de som är wannabe naturvetenskap.

Ta den inriktningen du finner mest intressant, och lätt, och välj till matte, ekonomi, och nån kurs i samhällsvetenskap?

The leetest herperderper


Forum » Livet » Skola & Jobb » Hur sent kan man byta gymnasieprogram?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons