Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

överviktiga människor

Skapad av jaa, 2014-02-17 01:24 i Skola & Jobb

5 579
45 inlägg
4 poäng
Karlsson
Visningsbild
P 29 Arvika Hjälte 499 inlägg
0

Svar till glomt [Gå till post]:
Öl is da shiet

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Cartman
Visningsbild
P 33 Västervik Hjälte 2 301 inlägg
0
Svar till Fri [Gå till post]:
Fast felet i den logiken är att en regeringsledning existerar för folket medan ett företag existerar för pengar, jobb och produktion. Regeringens syfte är att tjäna folket medan ett företags syfte är att tjäna pengar.Svar till glomt [Gå till post]:
Jag skulle anta att din kropp har en hög ämnesomsättning samt att du inte är rent inaktiv i ditt vardagliga liv. När det gäller att äta mindre måste man fortfarande äta i balans tills ens vardagliga liv.
Nu när mitt vardagliga liv består av 10-12 timmar i veckan på gymmet samt promenader till jobb (est avstånd 4 km per håll) plus ett aktivt arbete 5 dagar i veckan har jag tvingats öka mitt näringsintag för att behålla orken. Man kan inte bara säga "minska maten, gå ner i vikt" utan det gäller att anpassa maten efter ens liv! Är du stillasittande bränner du inte mycket kalorier så smäck inte i dig en 6 bitars smörgåstårta till lunch och lever du aktivt går det inte att äta kålsoppa en gång om dagen och hoppas överleva på det.


Inaktiv

jaa
Visningsbild
Hjälte 7 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Cartman [Gå till post]:
Jag ville skapa någon form av debatt (vilket jag lyckades med) för att få ta del av lite andra åsikter.

Jag håller med om att operationer bör genomföras, men endast om de verkligen behövs.

jaa
Visningsbild
Hjälte 7 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Cartman [Gå till post]:
Kan du vidareutveckla det där med att man behöver rätt gener (!?) som bryter ner all mat man äter för att gå ner i vikt utan att träna?

Det lättaste man kan göra om man vill gå ner i vikt är bara att skära ner på antalet kalorier man äter så att man hamnar på en nivå där kroppen börjar förbränna muskler och fett (energi). Träning behövs verkligen inte (även om det underlättar då man förbränner fler kalorier) utan rätt kost är det ända som krävs.

Cartman
Visningsbild
P 33 Västervik Hjälte 2 301 inlägg
1

Svar till jaa [Gå till post]:
Du får lov att göra din egen research för ditt skolarbete. Du har informationen, du vet vad du ska söka på så: Sök, läs, förstå, skriv egen formulering så du visar din lärare att du förstått vad det handlar om.

Inaktiv

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
-2

Svar till Cartman [Gå till post]:
Så du påstår saker och hänvisar till andras okunskap men samtidigt inte lägger fram bevis?
Det är inte hans problem att leta upp källor till det du påstår.

Och du pratade om okunskap ...

"Säg förlåt?" - zombiefied

Cartman
Visningsbild
P 33 Västervik Hjälte 2 301 inlägg
0

Svar till Kleff [Gå till post]:
Jag uppmanar honom att ta rubrikerna av de vi pratat om och göra sitt eget skolarbete. Hela den här "Give a man a fish and you feed him for a day" grejen som du kanske känner till. Vad lär han sig om jag sitter och berättar allting samt länkar källorna till honom? Ingenting MEN han klarar uppgiften. Vad lär han sig om jag berättar vad han ska söka på och låter honom söka upp det själv? Avsevärt mer!

Jag pratade om okunskap ja, jag hjälper honom genom att låta honom göra arbetet själv och förhoppningsvis bygger han lite självförtroende på vägen så han kan lita på sin egen förmåga att utföra uppgifter.
You don't scare me Kleff, this is what I do.

Inaktiv

glomt
Visningsbild
P 31 Falkenberg Hjälte 1 434 inlägg
0

Svar till Cartman [Gå till post]:
så aktiv har jag inte varit, inte tränat, eller varit ute och gått något speciellt.

Förbränner man mer kalorier än man äter så går man ner i vikt, för det finns inget att ta av.

\(^o^)/ Ingen kan låta så tyst som min telefon...

sobbo07
Visningsbild
P Kolsva Hjälte 105 inlägg
0

Svar till Karlsson [Gå till post]:
Anser inte att du som faktiskt lyckats vända det själv och gått ner borde känna någon orättvisa gentemot detta ämne.

För en person som gjort Gastric by-pass kan endast vara nöjd över sin kropp och hur den ser ut, medans du som gjort det själv kan vara både nöjd över utseende och vad du lyckats göra på egen hand.
Man kan aldrig med sunt sinne vara stolt och påstå att man med gastric by-pass gjort ett bra jobb.
För övrigt tycker jag väl att gastric by-pass bör finnas. Iallafall för folk som har dåligt psyke, lider av deppression eller av någon annan anledning inte kan hålla en kost/motionsplan (som statens pengar borde gå till att utbilda och ha som mål) därav operationen kommer som en senare och icke prioriterad lösning.

Ingen status

Cartman
Visningsbild
P 33 Västervik Hjälte 2 301 inlägg
0

Svar till Kleff [Gå till post]:
Att du väljer att komma med förolämpningar visar bara på att du inte har någonting att säga. Med "This is what I do" syftar jag på att jag arbetar med pedagogik och vet vilken skada det kan göra att göra saker åt någon istället för att berätta hur den kan göra det själv.

Det är inte så jag inledde första argumentet med att säga "Googla" utan konversationen är gjord när TS ber mig förklara med "Kan du vidareutveckla det där med att man behöver rätt gener (!?) som bryter ner all mat man äter för att gå ner i vikt utan att träna?" och där gör jag bedömningen att även om jag kan förklara med mina egna ord vad generna har för betydelse när det kommer till viktnedgång och ämnesomsättning så finns risken att TS kopierar rakt av vad jag säger för att "lura" plagieringsprogrammet som lärarna använder sig av nu mera.

Skulle TS välja att kopiera rakt av så är det min bedömning att den förlorar på det själv så jag uppmanar den att söka på det, finns väldigt bra sidor på nätet där TS kan läsa på om det och sen i sin tur vara den som kan hjälpa andra.

Inaktiv

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
-1

Svar till Cartman [Gå till post]:
läser inte ens ditt svammel.
kom med källor när du kommer med ett påstående, bevisbördan ligger på dig när du påstår något. Att försvara att du inte förstår det är bara något en pajas skulle göra. :)

"Säg förlåt?" - zombiefied

nathalie
Visningsbild
Hjälte 13 inlägg
1
alla som är överviktig behöver inte betyda de äter för mycket
gener
medicin
sjukdom

trött på folk pratar illa om överviktiga
jaa
Visningsbild
Hjälte 7 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Cartman [Gå till post]:
Jag kan en hel del om kost och hälsa, har bland annat skrivit flera rapporter (vissa över 20 sidor) om detta ämne, och har aldrig hört att man måste motionera för att gå ner i vikt. Visst hjälper det, men det ända du måste göra är att äta mindre (kaloriintag<kaloriförbrukning ==> gå ner i vikt), så när du säger att man måste ha rätta gener för det så blir jag lite skeptisk. Du får gärna länka till någon källa tack

jaa
Visningsbild
Hjälte 7 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Cartman [Gå till post]:
Det jag menade med om du kunde vidareutveckla var om du kunde förklara hur du tänker, för som jag har lärt mig är det du påstår inte korrekt.

Dessutom ville jag ta del av andras åsikter om detta, och jag har googlat och kommit fram till en hel del, men vill ha fler åsikter och det är anledningen till varför jag väljer att starta en tråd.

Gener har betydelse för hur ens kropp ser ut ja, men äter du mindre än vad du förbrukar så går du ner i vikt, svårare är det inte.


Forum » Livet » Skola & Jobb » överviktiga människor

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons