Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Röd dag

Skapad av Maddep, tisdag 16/5 16:58 i Skola & Jobb

427
2 inlägg
1 poäng
Maddep
Visningsbild
Nybakad 1 inlägg
0
Hej

Jag är anställd 40% på min arbetsplats och vi har muntligt kommit överens om att det är torsdagar och fredagar jag arbetar, har varit så i över 3 års tid utan några ändringar. Nu infaller en röd dag på torsdag och min chef menar på att jag är skyldig att arbeta på onsdag då jag normalt inte brukar arbeta då, han menar på att jag är anställd 2 dagar i veckan och måste därför arbeta en annan dag. Vi har kommit överens om att jag jobbar torsdagar och fredagar och andra dagar är frivilliga att arbeta på om behovet finns. Vill även inflika att jag har ett annat arbete jag arbetar på mån-ons som jag fått nyligen.
Min fråga är då, har han rätt att begära att jag skall jobba en annan dag då det infaller en röd dag då jag skulle arbetat?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Andy
Visningsbild
P 27 Stockholm Chefen 7 338 inlägg
1

Svar till Maddep [Gå till post]:
Bra fråga, jag skulle gissa att du behöver jobba en annan dag för att täcka upp din procent, då ni inte har specificerat dag i kontraktet.
Men o andra sidan är ju definitionen av en röd dag att den är arbetsfri.

Lättast är nog att ringa och kolla med facket, vet inte vilken bransch du jobbar i, men något lämpligt fack kan nog svara på din fråga med betydligt större säkerhet än någon här.

I'm back, with blazing arrows


Forum » Ungdom » Skola & Jobb » Röd dag 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.