Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Slog i huvudet personlig assistent säger inget rät

Skapad av pillerburk, 2018-09-25 17:09 i Skola & Jobb

11 818
10 inlägg
7 poäng
pillerburk
Visningsbild
Legend 6 inlägg
0
Hej i årskurs 2 ungefär en vinter efter en olycka
slog jag i huvudet ganska rejält grät och ville sova vilket är ett tecken på hjärnskakning min personliga assistent bara rörde mig i ansiktet så jag skulle vakna till men men är inte risken för hjärnblödning och liknande för stor för att personen inte ska säga nåt till sjuksköterskan inte söka hjälp eller ens till mamma din son har slagit i huvudet och bör övervakas?

Jag var vaken hela tiden men hade ont i huvudet och ville sova min bedömning minst vanlig hjärnskakning

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
2
Nu har jag dålig koll på vad en personlig assistent har för skyldigheter, men du kunde själv ha sagt att du vill gå till sjuksköterskan?

Ingen status

Chubaka
Visningsbild
P Hjälte 627 inlägg
2

Svar till pillerburk [Gå till post]:
Personlig assistent brukar (inte alltid) ibland vara utbildade undersjöterskor själva och har möjlighet att göra en bättre bedömning än vi vanliga dödliga. Troligen uppfatta hon det som en hjärnskakning och lämna det härdän. Huruvida hon kontaktade någon eller pratade med någon, vet du kanske inte helt. Då hon kanske inte gjorde det i din närhet.

Skulle det varit en allvarligare hjärnskakning (lät som en lätt sådan), så hade du troligen spytt och haft andra syntom.

Sluta förfölj mig! -_-

pillerburk
Visningsbild
Legend 6 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Chubaka [Gå till post]:
Förstår men är det inte bättre att åka in med en hjärnskakning än att stanna hemma med hjärnblödning som får konsekvenser? svårt att bedöma hur allvarlig situationen är liksom särskilt med personers olika smärttrösklar m,m? hört att inte ens röntgen av skallen är perfekt i sådana fall bara nästan

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
0

Svar till Chubaka [Gå till post]:
Utbildade undersköterskor ja. Ta en titt inom vården och se hur många utbildade urskor det finns ssmt hur många det finns som bara hoppat in utan utbildning. Du blir chockad. Och inte nog med det, allt för många väljer vården som yrke trots att dom har helt fel personlighet för det.Svar till pillerburk [Gå till post]:
Ett tips är att ta upp det med dina föräldrar, anhöriga. Hur länge sedan inträffade detta?


Ingen status

pillerburk
Visningsbild
Legend 6 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Withz [Gå till post]:
Jag skiter i utbildning finns bra personer utan utbildning dem får vi inte glömma men generellt då är personer med utbildning bättre.

Minst 14 år sen det inträffade trillade bakåt och slog i huvudet i isen som gick sönder men marken var frusen

Chubaka
Visningsbild
P Hjälte 627 inlägg
2

Svar till pillerburk [Gå till post]:
Barn slår ofta sig när de är unga (inklusive jag, flera gånger, med lätt hjärnskakning flera ggr). Föräldrar, lärare etc åker inte in med dem så snart de slagit huvudet. Som sagt, hade det varit en blödning eller allvarligare hjärnskakning, så skulle det nog varit tydligare symtomer än trötthet och smärta.

Gissar att resultatet av ett läkarbesök, skulle slutat som det gjorde för mig vid ett tillfälle. Fick vänta i ett mottagnings rum i 6-8 timmar till jag var pigg nog att åka hem istället (jag skrev ut mig själv för jag var hungrig). Hade du fått nedsattsyn, ej varit kontaktbar, medvedslös en tid, kraftigt illamående och kanske spytt, m.m. så hade man nog tagit dig till närmsta läkare direkt och en undersökning hade nog skett. :)

Sluta förfölj mig! -_-

pillerburk
Visningsbild
Legend 6 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Chubaka [Gå till post]:
Jag var allt i olika grad hela tiden vid medvetande osv men det är väl farligt att bedöma på enbart detta kan inte en person med hjärnblödning mycket väl resa sig upp för att plötsligt trilla omkull en timme senare osv eller med svårare hjärnskakning för den delen också?

Chubaka
Visningsbild
P Hjälte 627 inlägg
1
Svar till pillerburk [Gå till post]:
Du kan få en hjärnblödning utan att slagit huvudet också. Utifrån vad du beskriver hände dig som 8 åring, så lät sannoliken för det lågt. Och uppenbarligen var det inte någon hjärnblödning för du sitter 14 år senar och funderar på saken. Frågan är varför du funderar på det nu? Till vilken nytta?

Vidare så är det främst inom det första dygnet i så fall man behöver se en försämring av någon sort och att barnet då skall varit medvedslös vid olyckan, tappat minnet för olikan och kräkts minst 2 gånger (enligt läkartidningen), är symtom att åka in(men även här rekomenderas 6tim observation istället för undersökning).

Mindre än så, utan att barnet tappade medvetande vid olyckan eller några andra symtom som de jag skrev ovan, står det i läkartidningen att man som regel skickar hem barnen och bara upplyser om vad man ska vara uppmärksam på första dygnet.

Så tycker inte assistenten aggerade fel. Sedan huruvida hen informerade föräldrar eller ej, vet jag inte och kanske inte du (då det inte nödvändigtvis skedde i din närvaro). Det är min bedömning i alla fall :)Tillägg av Chubaka 2018-09-26 01:30

http://www.lakartidningen.se/EditorialFiles/MZ/[EFMZ]/wFig1.jpg

Sluta förfölj mig! -_-

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
0

Svar till pillerburk [Gå till post]:
Förstår inte varför du ens bringar upp detta om det var 14 år sedan. Lev i nuet istället.

Ingen status


Forum » Livet » Skola & Jobb » Slog i huvudet personlig assistent säger inget rät

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons