Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vill jobba utomlands lämna svergie

Skapad av Life123, 2021-02-09 10:47 i Skola & Jobb

3 644
3 inlägg
0 poäng
Life123
Visningsbild
Veteran 1 inlägg
0
Hej jag är en ung person med barn.

Blir klar efter sommaren med mina gymnasiebetyg som jag läst upp på Komvux på distans. Har under distans studierna åkt utomlands 3 gånger och stannat 1 månad varje gång, sen satte corona stopp.
Jag har knappt 0 arbetserfarenhet ska snart ut på en ytterst kort praktik känner redan nu att yrket ej kommer vara något för mig men den utbildningen är bra att ha i grunden och blir som ett säkert kort.

Då jag har 1 barn vill jag ha något att falla tillbaka på utbildning tex, I Sverige känns endast lönen viktig för mig, jag bryr mig inte om något annat hittar ingen passion känner mig felplacerad. Och sparar endast pengar till utomlands resor. Utomlands till landet jag åkt till känner jag en gemenskap och värdefull att jag gör skillnad och brinner för mänskliga rättigheter och det är så jag vill min dotter ska växa upp i gemenskap.

Bor i ett radhus område men det är absolut inte samma sak i Sverige/utomlands. Visst barnen leker ibland på gården men allt är bara stelt. Finns att studera på universitet immigration men förmodligen hamnar jag då på migrationsverket, finns även hotell restaurang men inte så säkert kort.

Hur tar jag mig vidare?
Inse att livet i Sverige är "skit" eller följa min dröm utomlands. Utbilda mig ca 3år till ett yrke som är ett "säkert kort" eller bara packa väskan och jobba callcenter eller hotell problemet är landet är ej inom eu det är svårt när man har barn kan tänka mig 6 månader utomland, 6 månader Sverige tex.
Men jag behöver mera simulants en vad Sverige kan ge mig, utomlands det händer något på gator hela tiden marknad musik stranden olika matstånd osv.

Tillägg av Guud 2021-02-09 16:38

"wall of text" - så jag gjorde inlägget läsbart :)

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

bot
Visningsbild
18 Legend 61 inlägg
0
Stanna du i sverige, blir nog bäst, Ta hand om ditt barn,
sb-on-riki
Visningsbild
F 28 Kändis 188 inlägg
0
I slutändan är det bara du som kan svara på denna fråga, men om jag vore du skulle jag skriva en lista med för- och nackdelar på vardera ställe. Här är lite saker att fundera på, för vardera land:
* Finns det bra utbildning till barnet i landet?
* Är det hög brottslighet i landet?
* Hur är det sociala skyddsnätet, t.ex. om någon av er blir sjuk eller du inte hittar jobb?
* Går det att ha barnomsorg (förskola)?
* Hur dyrt är det att bo i landet?
* Kan ni båda få medborgarskap? Vilka problem kan ni få ifall ni inte har medborgarskap?
* Hur svårt är det att få en trygg/permanent bostad?
* Vad vill du? Har du frågat vad ditt barn vill?
* Om du bor 6 mån i taget, tror du att barnet kommer kunna bygga en trygg tillvaro? Svårt att behålla kompisar när man flyttar ofta?
* Hur är ert kontaktnät i landet? Har ni vänner/familj där?


Min personliga åsikt, om jag hade varit i din situation, är (självklart beroende på omständigheterna) att flytta till landet där du trivs, och prata svenska hemma med barnet så att barnet ändå kan komma och t.ex. plugga på högskolan i Sverige om hen vill det i framtiden. Om barnet är svensk medborgare är det tryggt att ha Sverige att falla tillbaka på, och då underlättar det att ha språket med sig (t.ex. för utbildning). Jag hade inte utsatt ett barn för att flytta varje halvår, då jag sett folk som levt så och det sliter upp barnets trygghet varje gång. Kan förstås vara olika från fall till fall men jag hade inte tagit risken.

Ingen status


Forum » Livet » Skola & Jobb » Vill jobba utomlands lämna svergie

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons