Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Varför?

Skapad av chappie, 2020-06-19 00:02 i Livet

3 827
6 inlägg
0 poäng
chappie
Visningsbild
Veteran 2 inlägg
0
vart vänder jag mig för att prata med någon, vid den här tiden, jag är snart 30 år, och mår jättekonstigt, jag är asexuell men vissa försöker stöta på mig och jag vet inte vad jag ska säga utan att såra någon, och jag har sånt självhat vilket gör att jag är as :P, jag kan gilla personligheten på människor, men jag har skitsvårt för att säga vad jag egentligen tycker, vissa av mina vänner har härkomst ifrån t.ex Afghanistan o.s.v jag vet inte ens vad jag vill med mitt liv, eller ens jobba med.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Fisk-pastej
Visningsbild
P 20 Legend 152 inlägg
2
psykiatrin

Tootergang

skenya
Visningsbild
P 35 Östersund Hjälte 30 inlägg
1
Du kan få hjälp från två håll.
Antingen går du via en "Tro" alltså någon form av religion där du kan söka vägledning.
Eller
Så tar du hjälp utav Psykiatrin.
Kan inte psykiatrin hjälpa dig så kan dom tala om för dig vart du ska vända dig för att få hjälp.

Man behöver inte känna sig sjuk eller på något sätt felande för att ta kontakt med något utav dessa alternativ. Ibland kan en kombination (om du är troende eller funderar på att bli) vara den rätta vägen.

Det är inte lätt att vara liten, men värre att bli stor.

chappie
Visningsbild
Veteran 2 inlägg
Trådskapare
0
jag får ingen hjälp ifrån varken psykiatrin eller något av de kyrkliga, jag känner mig så meningslös, känns som om alla runt omkring mig hatar mig pga mitt utseende eller pga min mor gjort, en p rulle en gång i tiden, mina systrar ser bra ut och dom har båda killar och 1 av mina kusiner har familj, men jag känner mig hopplös, för all min skolgång vart helt käpprätt åt helvete, det enda som gör att jag mår okej bland människor i affären exempelvis är när jag har druckit en bra mängd av alkohol, jag är en gamer och spenderar mesta dels av min tid med tv och dator spel, men när det kommer till annat så känner jag mig äckligare än en sopsäck fylld med spya och bajs, jag känner för och ta mitt liv just i nuet, bara hugga mig själv rätt i hjärtat. jag har varit medlem här förut under andra namn, när jag vart yngre, jag vet inte ens vad jag vill med mitt liv eller vad jag vill jobba med, fick autism som diagnos när jag var 18 år gammal, och jag har aldrig kunnat accepterat pga att jag lyssnat till andra som sagt emot min diagnos fastställd av en specialist läkare, jag fattar inte ens varför detta inlägget finns kvar i nya forumstrådar, nu från det att jag skrev
det.
Amanda0043
Visningsbild
F 23 Entertainansvarig Administratör 253 inlägg
-3
Det låter som en väldig röra. För det första låter det som att du har extremt dålig självkänsla som antagligen beror på ditt självhat. Du berättar också att du har svårt för att säga vad du tycker och kanske stå på dig, som också brukar bero på dålig självkänsla. Så du kanske ska börja någonstans där, bättra på din självkänsla.

Det är svårt att säga konkreta saker du borde göra just nu. Men jag tror ett bra första steg är att söka dig till en psykolog. De kan hjälpa dig reda ut en del saker som bekymrar dig, vägleda och bara lyssna. Det kan även hjälpa att söka dig till någon som också har autism eller är likasinnad, eftersom att du berättar att detta är något du aldrig kunnat acceptera.

Det är viktigt att påminna dig själv om att du har en familj som bryr sig om dig och vill ditt bästa. När du känner dig meningslös och hatad så kan du försöka skjuta bort de tankarna istället för att låta de gnaga ytterligare, vilket är lättare sagt än gjort.

Även fast det inte alltid känns som det, så finns det nog saker som gör dig glad för en stund. Att gå på en tyst promenad i skogen, att lyssna på musik, att se på en serie, att laga någon god maträtt. Försök att fokusera på att göra saker som gör dig glad. Börja med en ny hobby och försök att bli riktigt bra på det, det kan också höja självkänslan.

Att du inte vet vad du vill bli är du inte ensam om, en del går nog runt majoriteten av livet och funderar på om de verkligen håller på¨med rätt sak. Det enda sättet att veta är väl egentligen att pröva. Vårt utbildningssystem är väldigt tacksamt, så ta vara på det. Prova på en kurs i något du finner intressant, om inte det passar kan du prova något annat.

Jag tror att du nästan måste tvinga dig själv till att göra saker för att aktivt må bättre och faktiskt ta tag i ditt mående, även om det är jobbigt. Jag vet inte hur hjälpsamt detta inlägg är men jag önskar dig lycka till.

Det är inte lätt när det är svårt

hannaandersson1
Visningsbild
Veteran 5 inlägg
0
Hoppas du kan få hjälp, låter inte så lätt för dig! Håller tummarna för att du får må bättre snart <3

Forum » Livet » Varför?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons