Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vintologi (ny religion/filosofi)

Skapad av vintologi, 2020-11-08 20:57 i Livsåskådningar

5 446
3 inlägg
3 poäng
vintologi
Visningsbild
Legend 81 inlägg
0
Enligt vintologin så är själen evig, när man dör så förlorar man minnen från det tidigare livet och din själ får en fortsättning någonstans i universum (i framtiden).

Saker som moral (vad vi anser vara rätt och fel) är en konsekvent av evolution, både individuell evolution och det faktum att vissa samhällssystem/kulturer är mer framgångsrika/stabila än andra. Dysfunktionella samhällen faller och blir ersätta med mer funktionella samhällen.

Ex kommer kulturer/samhällen som förespråkar att folk har många barn att bli mer framgångsrika än kulturer/samhällen som anser att man ska begränsa barnafödandet för klimatets skull.

Vidare kommer kulturer/samhällen som lyckas avla fram bättre människor (för samhället) att ha ett övertag över samhället som inte gör detta, finns många sätt att försöka göra detta på men rent historiskt så har försök till eugenik inte varit något vidare, detta innebär dock inte att det inte kan vara gynnsamt med rätt implementering

Version 24 av vintologi bibeln publicerades nyligen:

https://vintologi.com/threads/version-24-of-the-vintologi-bible-has-been-published.861

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Senpai
Visningsbild
P Veteran 30 inlägg
3
cringe

Ingen status


Forum » Samhälle & vetenskap » Livsåskådningar » Vintologi (ny religion/filosofi)

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons