Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Är det skrivet så måste det vara sant! Eller?

Skrivet 2014-04-04 av dipti P28

3 066
En kort lista på de konstigaste, kändaste och framför allt roligaste fejkade tidningsartiklarna.
Sedan urminnes tider har människan tyckt om att lura folk. Oavsett om det är snälla eller elaka påhitt så känner nog alla en viss tillfredsställelse när offret sväljer betet totalt. Ett av de populäraste sätten av luras med folk på Internat idag är med fejkade tidningsartiklar. Det finns många "nyhetssidor" med ett seriöst utseende som enbart publicerar trams-artiklar. De flesta av artiklarna är uppenbar satir, ofta av politisk karaktär.

Men lite då och då kommer det ett guldkorn som ligger såpass nära verkligheten, eller nära en påstådd verklighet, att folk helt enkelt tar dem för sanning. Här tänkte jag tipsa om mina personliga favoriter av de allra bästa exemplen på hur källkritiken ibland glöms bort.

Könsorgan i färdigrätter?


Den svenska satirsidan Dagens Svenskbladet har levererat många underbara artiklar genom åren. Denna är en av deras kändaste och enligt mig roligaste. Även om det kan te sig ganska uppenbart att det bara på låtsas så har det ändå genom åren uppenbarat sig en hel del konstiga fynd i diverse matprodukter. Även om inget av dessa fynd kan mäta sig med en redig drule så har de i alla fall varit tillräckligt konstiga för att vissa faktiskt ska tro på denna artikel. Läs artikeln här!

SD vill ha förbud mot jazz


Jag vill tillägga att jag tycker denna artikel är rolig som den är, utan att folk tror att den är riktig. De flesta förstår nog att det bara är satir, men bläddrar man igenom kommentarerna så ser man hur folk sväljer det med hull och hår. Har SD gått för långt? Läs artikeln här!

Jag låter artikeln tala för sig själv. Här har man helt klart gått in för att luras. Över 13 000 gillningar på Facebook. Frågan är bara; driver man med SD eller driver man men folks syn på SD? Fri tolkning.

******* lägger ner/slutar vara gratis!


De senaste åren har ju Facebook exploderat storleksmässigt, vilket vi alla vet. Detta måste givetvis tas till vara på. Många artiklar har publicerats där Mark Zuckerberg, Facebooks VD, hävdar att Facebook ett visst datum kommer stängas ner eller börja kosta pengar. Ryktena började ganska tidigt och menade att Facebook skulle stängas ner den 15'e mars 2011. Dessa rykten fick så mycket uppmärksamhet att CNN publicerade en artikel som dementerade alla dessa falska påståenden.
http://weeklyworldnews.com/headlines/27321/facebook-will-end-on-ma-15th/
http://edition.cnn.com/2011/TECH/social.media/01/10/fb.shutdown.rumor.mashable/


Föregångaren är denna. Alla minns vi väl kedjebreven vi fick på MSN som vi absolut var tvungna att skicka vidare om vi inte ville börja betala för tjänsten? I kedjebreven bifogades länkar till denna artikel som faktiskt är äkta. Kedjebreven slutade skickas runt lika frenetiskt framåt 2007-2008 om jag minns rätt. Det folk verkar ha missat är dock att artikeln är publicerad 2001... http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/1189119.stm

Beatrice Ask vill krossa knarket! (personlig favorit)


Bakgrund: Den amerikanska delstaten Colorado fick rätt nyligen igenom en ny lag som innebar att Marijuana från och med den 1'a Januari 2014 skulle bli lagligt att köpa och bruka, ungefär på samma sätt som alkohol. Detta var ytterligare ett steg mot ett mer drogliberalt USA. Många var kritiska mot detta förslag och hänvisade till diverse forskning som visar att Marijuana visst kan vara farligt, till och med dödligt. Motparten hänvisar tillika till studier som visar motsatsen, att Marijuana är näst intill oskadligt och i vissa fall hälsosamt.

Satirsidan The Daily Currant publicerade, den 2'a Januari, en artikel (läs artikeln här!) som beskriver hur det första dygnet med legaliserad Marijuana har varit en total katastrof med massor och överdoser och totalt 37 dödsoffer. I artikeln refererar de både till Dr Jack Shepard och Jesse Pinkman, karaktärer ur TV-serierna Lost och Breaking Bad. De intervjuar även en bryggeriägare som förklarar hur detta var dömt att misslyckas och att folk borde hålla sig till alkohol som är det säkrare alternativet.

Artikeln, som i övrigt är mycket välskriven, spred sig som en löpeld på Twitter och Facebook. I dagsläget har den 1,5 miljoner gillningar. Det är dock när Justitieminister Beatrie Ask (M) väljer att dela artikeln på sin Facebooksida som det blir riktigt komiskt.

Ännu roligare blir det när hon, efter 45 minuter, inser att hon gjort bort sig och försöker rättfärdiga spektaklet. Nyheter24 har skrivit en artikel om det hela ifall någon vill läsa.

Visningsbild

Skrivet av dipti P28 – 2014-04-04

Fler artiklar av författaren:

5 kommentarer

 • Använd Enter för att publicera kommentaren och Shift+Enter för att göra en radbrytning.
 • 0
  !
  Visningsbild

  Hurbi P23 - 2014-04-22 16:03 - Svara


  Ja, om man nu känner en tillfredställelse att lura folk på Internat. semikolonparentes

 • 0
  !
  Visningsbild

  toxic_pancake P30 från Kolbäck - 2014-04-05 13:46 - Svara


  Och personer som Beatrice styr vårat land...

 • 0
  !
  Visningsbild

  Cartman P33 från Västervik - 2014-04-05 08:50 - Svara


  Det är helt underbart att en människa kan vara så högt uppsatt och så jävla blåst att den inte vet att marijuana inte KAN överdoseras eller döda.. ^^
  Enda sättet man kan dö av marijuana är om man får en rejäl snetändning och tror man är övermänsklig så man hoppar från en balkong i tron man kan flyga.. ^^

 • 7
  !
  Visningsbild

  Sibbe P34 från Helsingborg - 2014-04-04 14:10 - Svara


  Hamsterpaj tillåter inte porr eller gore, men att smälla upp en bild på en avhuggen kuk i mat är ok kolonD

 • 1
  !
  Visningsbild

  keinanen P33 från Borås - 2014-04-04 15:13


  Hej!
  Det är jag som snubblade lite i morse när jag tog fram en bild. Jag studerade inte så noga bilden och trodde dom hade byggt upp könsorganet med någon slags korv. Så det är jag som har felat och ber om ursäkt till alla som sett detta på siten och blivit upprörd. Även vi bakom Hamsterpaj kan fela ibland :) Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons