Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Regler och policies på Hamsterpaj.net

Skrivet 2010-05-06 av Felix P34

228 587

Det är jätteviktigt att du läser de här reglerna. Det är din uppgift att hålla koll på vad du får och inte får göra på Hamsterpaj och det är du som står till svars för dina handlingar, precis som i verkliga livet. Reglerna är till för att alla ska trivas på Hamsterpaj och för att det inte ska bli för mycket skräp i forumet och på sajten i övrigt. Det krävs inte att du är något geni för att följa reglerna, i mångt och mycket handlar det om vanligt hederligt sunt förnuft, du borde förstå själv hur du inte ska uppföra dig.

Hamsterpajs regler for dummies

Här kommer superkorta sammanfattningar av varje regel. Klicka på den här texten för att läsa mer utförliga regler.

Hamsterpaj har en åldersgräns om 18+

…sidan innehåller information om bland annat hazardspel vilket ej är lämpligt under 18 år.

Hamsterpajs representanter…

… är riktiga människor som sköter om Hamsterpaj på sin fritid. Behandla dem så som du vill att de ska behandla dig. Administratörerna är megatuffa generaler, Ordningsvakterna är fotsoldater.

Dina skyldigheter

Du har ingen som helst rätt att vistas på Hamsterpaj, tillgång till Hamsterpaj är ett privilegium. Följ reglerna, lyd ordningsvakterna och rapportera gärna fakeanvändare, pedofiler och camsexare.

Mobbning och uppmaningar till självmord

Nej. Nej. Nej. Mobba inte användare. Uppmana dem inte att ta sina liv.

Forumet, snackis och grupper

Bryt inte mot lagen, håll dig till ämnet och var trevlig.
Inga kontaktannonser i forumet.
Hets mot folkgrupp är inte okej.
Det är förbjudet att hänvisa till och dela med sig av porr eller gore.
Namnge dina trådar rätt och googla först fråga sen.
Hamsterpajs forum är inte ett ställe för gratis reklam.
Hjälp inte folk att begå lagbrott.
Hjälp inte någon att spränga fingrarna av sig.
Du får inte fråga eller berätta om hur man får tag på alkohol eller tobak.
Hamsterpaj har nolltolerans mot droger.

Fotobloggen

En bra riktlinje är att bara ladda upp bilder som du skulle kunna tänka dig att visa upp för dina föräldrar. Är du över 18 hindrar vi dig inte att ladda upp sexuellt utmanande bilder men vi avråder dig från att göra det. Vapen, droger, alkohol och tobak är generellt sett inte tillåtet.

Fejkade eller stulna bilder

Det är olagligt att använda någon annans bilder utan personens tillåtelse. 
Det är inte tillåtet att ladda upp bilder på någon annan och säga att det är du. Kontakta en ordningsvakt om dina bilder blivit stulna.

Allt användaruppladdat material...

... får användas av Hamsterpaj. Vi får alltså använda din visningsbild och dina foruminlägg till kul funktioner på sajten. Du äger dock alltid dina egna bilder!

Pedofili och barnporr

Hamsterpaj tar kraftigt avstånd från pedofili och barnporr. Alla misstänkta pedofiler kastas ut med huvudet före och uppladdning av barnporr polisanmäls.

Anti-P12-skylten och camsex

Respektera Anti-P12-skylten eller bli utslängd.
Ingen vill se din prinskorv till snopp eller blåbär till bröst i cam, fråga därför inte om folk vill se dig naken. Det är dessutom olagligt, sexuella trakasserier kallas det.

På Hamsterpaj pratar vi svenska…

… men danska och norska är okej också så länge du kan göra dig förstådd.

IP-ban

Om vi blockerar din IP vill vi inte ha dig här. Vi polisanmäler dig om du går runt blockeringen.

Att hacka Hamsterpaj...

… är inte tillåtet, gör det inte, vi blir sura.

Regler som inte finns än...

… har Hamsterpajs Administratörer rätt att skapa och ändra efter behov.

Regler för den normalbegåvade

Här nedan finns samma regler i längre och allmänt bättre format. Du bör läsa igenom de här reglerna en gång så att du har koll på vad du får skriva och inte får skriva i forumet, snackis och grupper.

Hamsterpajs åldersgräns är 18 år

Hamsterpaj är riktat till unga vuxna men personer som är äldre än så är också hjärtligt välkomna. En del av spelen, filmerna, forumstrådarna och bilderna är inte lämpliga för yngre och därav åldersgränsen om 18 år. Därför har vi just denna gräns.

Hamsterpajs representanter

Hamsterpaj har en liten skara erfarna ordningsvakter med titeln ”Ordningsvakt” eller ”Administratör” beroende på vilken status de har. Ordningsvakter är fotfolket som egentligen gör det mesta av jobbet, de stirrar runt i forumen och modererar inlägg. Administratörer har fått lite mer ansvar (ingen vet varför), de styr Ordningsvakterna med järnhand och tar hand om många av snuskanvändarna.

Det är Administratörerna som har mest makt när det gäller moderering på Hamsterpaj. Så om ni vill ändra på någon regel eller har förslag på hur reglerna kan förbättras är det en Administratör du ska kontakta. Egentligen är godis-apa ringledare, men han är lat, trött och oerhört upptagen student, det innebär att han tar hjälp av sina undersåtar för att moderera Hamsterpaj. Därför sköter Administratörerna alla läskiga regelfrågor i mörka dolda rum, där de står tillsammans med sin ledare i ring ifört långa mörka dräkter med huva, och diskuterar hur de ska tolka regler och moderera användare som bryter mot reglerna.

Det finns ytterligare en mystisk grupp med titeln Sysop. Sysopsen är oftast kodare eller före detta kodare och de har inget liv alls. Det är lite oklart vad de gör annat än att äta kakor och få sajten att krascha konstant. Det enda som är säkert är att de inte modererar… Så ni behöver inte bry er om denna grupp kufar.

Ordningsvakterna

Alla Ordningsvakter och Administratörer är utsedda av Hamsterpajs ledning och har rätt att moderera på Hamsterpaj. Ordningsvakternas främsta uppgift är att hålla forumet städat och att se till att användare som bryter mot forumets regler får rätt straff. Alla ordningsvakter förväntas följa riktlinjer för modereringen och godis-apa ansvarar över dessa. De som får moderera är personerna på den här sidan.

Dina skyldigheter

Du har ingen som helst rätt att vistas på Hamsterpaj, tillgång till Hamsterpaj är ett privilegium.

Vi vill inte att du missbrukar möjligheten att skapa och avsluta konton, det skapar en trevligare plats för alla.

Som vanlig användare har du gått med på att följa Hamsterpajs regler och lyda ordningsvakterna. Hamsterpajs representanter är självklart långt ifrån felfria och därför är det också din skyldighet att rapportera när en moderator gjort fel. Om du till exempel får ett inlägg borttaget som du tycker ska få vara kvar vänder du dig första hand till personen som tog bort inlägget. Tänk på att alla ordningsvakter och administratörer är människor som i allra högsta grad har känslor, var därför trevlig när du ifrågasätter beslutet, skrik och gorma inte, då är chansen lägre att de ändrar sig. Om du inte får en bra förklaring kan du alltid vända dig till godis-apa som är högsta ansvarig.

Vi på Hamsterpaj tycker även att du har en medmänsklig skyldighet att rapportera om du stöter på en misstänkt pedofil. Även om du tycker det är kul att driva med den misstänkte pedofilen och låtsas vara intresserad kan det finnas de som går med på att träffa pedofilen. Vi jobbar hårt för att kasta ut alla pedofiler och för varje utkastad pedofil innebär ett säkrare Hamsterpaj.

Mobbning och uppmaningar till självmord

Hamsterpaj tar kraftigt avstånd från mobbning. Mobbning av användare resulterar i stränga straff och i längden även IP-blockering från sajten. Det är inte heller tillåtet att uppmana någon att begå självmord eller tipsa om sätt att ta sitt liv. Det är upp till Hamsterpajs ordningsvakter att avgöra vilka straff som ska delas ut vid mobbning.

Forumet, Snackis och Grupper

Enkla grundregler och sunt förnuft

När du skriver i forumet finns det några saker du bör tänka på, följer du de här enkla riktlinjerna så kommer vi inte ta bort några av dina inlägg. Det är tre punkter som är rangordnade efter hur viktiga de är.

 1. Håll dig inom Sveriges lagar.

2. Håll dig till ämnet som diskuteras i tråden.

 3. Förolämpa inte och var inte otrevlig mot andra medlemmar.

Det är egentligen bara punkt 1 och 2 som resulterar i borttagning av inlägget eller hårdare straff, men du kommer sannolikt att få en tillsägelse om du förolämpar andra medlemmar i onödan. Om du gör det till en vana kommer det att i slutändan resultera i att du blir avstängd från forumet en tid, att du blir varnad eller att du blir av med ditt konto. När du skriver i forumet är det en fördel att ta hänsyn till detta stycke ur medlemsavtalet, som samtliga medlemmar av Hamsterpaj har godkänt:

"När någon har fel ska man ju givetvis förklara hur det ligger till, som att människovärdet inte sitter i hudfärgen eller att tjejer visst är lika duktiga som killar.
Men för den sakens skull får man inte vara otrevlig eller häva ur sig förolämpningar. Dessutom hör det till att man förklarar varför man tycker som man tycker och inte använder pajkastningsretorik."

Om du är osäker på om du får skapa en tråd kan du alltid vända dig till en ordningsvakt eller administratör och fråga. Hamsterpajs ordningsvakter har rätt att avgöra vilka trådar och inlägg som är tillåtna och vilka som inte är det. Ordningsvakterna bestämmer även vilka straff som ska utdelas när en användare har brutit mot reglerna. Om det råder tveksamheter har administratörerna alltid det sista ordet.

Kontaktannonser och liknande

Hamsterpaj har inga trådar där du presenterar dig själv. Vi tycker inte heller om trådar där du söker likasinnade eller någon särskild person. Hamsterpaj erbjuder flera andra utmärkta tjänster för att hitta folk och de allra flesta kan hittas under fliken träffa.

Det är inte heller tillåtet att dela med sig av sin sin skype, sin kik, sitt telefonnummer eller liknande kontaktuppgifter annat än i privata gästboksinlägg. Varför kan man fråga sig? Jo, helt enkelt för att vi inte vill att någon ska få sina kontaktuppgifter spridda över hela internet.

Rasism, homofobi och religion

Hamsterpajs ledning har alltid tyckt att alla har rätt att uttrycka sin åsikt hur dum den än är. Vi tror inte på censur. Muslimer, kristna, brottslingar, djurrättsaktivister, ateister och veganer ska alla få uttrycka sina åsikter på lika villkor, så länge det sker på ett civiliserat sätt och inte bryter mot svensk lagstiftning. Hets mot folkgrupp är inte tillåtet under några omständigheter.

Enligt kapitel 16, paragraf 8 i brottsbalken är det olagligt att uttrycka sig nedsättande och hota alla folkgrupper förutom svenskar. Hamsterpaj har valt att utöka skyddet till att även svenskar. Det är därför inte tillåtet att uttala sig nedsättande om någon folkgrupp. Är du saklig och trevlig är det fritt fram för dig att skriva att en folkgrupp är mer värd än en annan, även om dina åsikter inte stämmer överens med en normal människosyn.

I diskussioner om kontroversiella ämnen som till exempel brottslighet bland invandrare är det bra att komma med en källa för att undvika onödiga sidospår som för diskussionen onödigt långt från ämnet. Källhänvisa gör du enkelt såhär:

Källa: Brottsförebyggande rådets rapport "Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet": >http://www.bra.se/extra/faq/?module_instance=2&action;_question_show.339.0.=1

Hamsterpajs ordningsvakter har rätt att avgöra vilka trådar och inlägg som är tillåtna och vilka som inte är det. Ordningsvakterna bestämmer även vilka straff som ska utdelas när en användare har brutit mot reglerna. Om det råder tveksamheter har administratörerna alltid det sista ordet.

Stötande material

Om du vill dela med dig av en en bild, film, ljudsnutt eller text som kan upplevas som obehaglig eller på annat sätt stötande ska du tydligt ange detta. Du ska också ha en annan poäng än att chockera, du ska ska kunna motivera det väl och det ska föra diskussionen framåt. Att dela med sig av gore och pornografi är totalförbjudet.

Med stötande material menas bland annat material…

… där mänskliga könsorgan tydligt exponeras, detta inkluderar även kvinnliga bröst.

… där djur eller människor förnedras.

… på döda människor eller djur.

… på missbildade, allvarligt skadade eller undernärda människor eller djur.

… på verklig misshandel, våldtäkt, slaveri eller liknande.

Normalt sett anses inte sensuellt naket, lättklätt, tecknat eller modellerat material som stötande. Om du känner dig stött av till exempel en bild har du all rätt att rapportera den, men det kan hända att bilden ändå får stanna kvar.

Hamsterpajs ordningsvakter har rätt att avgöra vilka trådar och inlägg som är tillåtna och vilka som inte är det. Ordningsvakterna bestämmer även vilka straff som ska utdelas när en användare har brutit mot reglerna. Om det råder tveksamheter har administratörerna alltid det sista ordet.

Namnge dina trådar korrekt och googla

En annan bra sak är att du namnger dina trådar någorlunda korrekt och placerar dem i rätt forumsdel. Vi kommer inte kasta ut dig om du döper alla trådar till ”Hjälp” och placerar dem i någon olämplig forumsdel, men det bidrar till ett rörigare forum och du blir mindre uppskattad av alla på Hamsterpaj. Du bör också söka igenom forumet och googla lite snabbt innan du skapar en tråd där du frågar vem som vann fotbolls VM 1954 (Västtyskland).

Hamsterpajs ordningsvakter har rätt att avgöra vilka trådar och inlägg som är tillåtna och vilka som inte är det. Ordningsvakterna bestämmer även vilka straff som ska utdelas när en användare har brutit mot reglerna. Om det råder tveksamheter har administratörerna alltid det sista ordet.

Marknadsföring och reklamlänkar

Så kallade ref-länkar är inte tillåtna i forumet. Med ref-länkar menas en länk som är utformad på ett sätt så att den ger poäng eller andra fördelar till den som skrivit länken. Typiskt för dessa länkar är att de slutar med en teckenkombination som är unik för personen som skickar länken.

Om du vill länka till en tjänst som ger fördelar till de som skickar ut länkar måste det unika numret klippas bort från länken, det görs oftast genom att radera allt efter frågetecknet.

Du får inte marknadsföra eller göra reklam för din blogg, din ask.fm, ditt spel, eller tjänster, produkter, affärer om du själv har någon koppling till det som marknadsförs. Det är inte heller okej att sprida det du tycker inte passar in i ovanstående men som faktiskt gör det om du tänker efter en gång extra. Du får alltså inte göra reklam för din egen, dina vänners eller din familjs verksamhet.

Undantaget är privataffärer, om du till exempel vill sälja en gammal dator som du inte använder längre så är det helt okej. Då har vi en forumsdel som heter ”Köp och Sälj” och är till för precis det.

Hamsterpajs ordningsvakter har rätt att avgöra vilka trådar och inlägg som är tillåtna och vilka som inte är det. Ordningsvakterna bestämmer även vilka straff som ska utdelas när en användare har brutit mot reglerna. Om det råder tveksamheter har administratörerna alltid det sista ordet.

Brottslighet

Du får inte hjälpa någon att begå ett brott. Det är inte heller tillåtet att komma med direkta instruktioner för hur ett brott ska begås eller uppmana till brott. Att fråga eller förklara hur du ska gå tillväga för att komma undan straff för ett brott är inte tillåtet.

Hamsterpajs ordningsvakter har rätt att avgöra vilka trådar och inlägg som är tillåtna och vilka som inte är det. Ordningsvakterna bestämmer även vilka straff som ska utdelas när en användare har brutit mot reglerna. Om det råder tveksamheter har administratörerna alltid det sista ordet.

Bomber och Granater! (och Vapen)

Diskussioner som leder till att ungdomar riskerar att spränga fingrarna av sig, skjuta något i ögonen på en kompis eller allmän ödeläggelse är inte tillåtet. De flesta av dessa aktiviteter är inte heller tillåtna enligt svensk lag. Några exempel på ämnen som inte är tillåtna i forumet men som inte innefattar alla förbjudna ämnen är...

… hur du modifierar fyrverkeripjäser och liknande.

… hur du tillverkar/skaffar egna sprängämnen, såsom TATP, bomullskrut, rörbomber mfl.

… hur du tillverkar/skaffar kraftigt trycksatta bomber och vapen, exempelvis potatiskanoner.

… hur du tillverkar/skaffar elspänningsvapen där avsikten är att skada eller temporärt förlama någon, ex stunguns.

… instruktioner om hur du skaffar pistoler, automatvapen och andra former av vapen olagligt.

Diskussioner där de kemiska förloppen i sprängladdningar diskuteras är dock tillåtna, även diskussioner kring sprängämnen som är extremt svårtillverkade, exempelvis atom- och fusionsbomber. För tryck- och elspänningsvapen är diskussioner tillåtna under förutsättning att fokus ligger på en teoretisk nivå. Hur dessa vapen tillverkas i praktiken får inte diskuteras. Lagar och regler kring vapen, bomber och fyrverkeripjäser får diskuteras av alla medlemmar.

Hamsterpajs ordningsvakter har rätt att avgöra vilka trådar och inlägg som är tillåtna och vilka som inte är det. Ordningsvakterna bestämmer även vilka straff som ska utdelas när en användare har brutit mot reglerna. Om det råder tveksamheter har administratörerna alltid det sista ordet.

Tobak och alkohol

Det är inte tillåtet att diskutera införskaffande av alkohol eller tobak. Alla förstår såklart att snus hittas i mataffären och att vin finns på systemet, ingen behöver få detta förklarat för sig. Men det är inte tillåtet att diskutera hur du övertalar någon att köpa ut åt dig eller liknande.

I princip alla övriga diskussioner om alkohol är tillåtna.

Hamsterpajs ordningsvakter har rätt att avgöra vilka trådar och inlägg som är tillåtna och vilka som inte är det. Ordningsvakterna bestämmer även vilka straff som ska utdelas när en användare har brutit mot reglerna. Om det råder tveksamheter har administratörerna alltid det sista ordet.

Droger

Hamsterpaj har nolltolerans mot droger. Om du startar en tråd om droger kan du därför räkna med att den blir borttagen och att du blir tillsagd, varnad, borttagen eller IP-bannad beroende på situationen.

Vi gör däremot undantag för vissa typer av diskussioner, till exempel rent vetenskapliga trådar om droger och dess verkningar. Om du är osäker om du får starta en tråd om droger i forumet, fråga en administratör eller ordningsvakt först.

Några exempel på ämnen som inte är tillåtna i forumet men som inte innefattar alla förbjudna ämnen är...

… instruktioner för hur droger intas.

… att dela med sig av personliga erfarenheter av hur det känns att ta droger.

… information om drogers pris och hur de införskaffas är inte tillåtet.

Med droger menar vi alla narkotikaklassade ämnen och ämnen som framkallar liknande reaktioner och effekter, knark med andra ord. Kontakta en ordningsvakt om du är osäker på om ett diskssionsämne är tillåtet eller inte.

Hamsterpajs ordningsvakt har rätt att avgöra vilka trådar och inlägg som är tillåtna och vilka som inte är det. Ordningsvakterna bestämmer även vilka straff som ska utdelas när en användare har brutit mot reglerna. Om det råder tveksamheter har administratörerna alltid det sista ordet.

Alkohol, tobak och koffein omfattas inte av dessa regler.

Fotobloggen

Vilka bilder som tillåtna skiljer sig från fall till fall eftersom ingen bild är den andra lik och alla användare är olika. Ja vi gör skillnad på pojkar och flickor, men det viktiga är att man är över 18 år. Varje tveksam bild tas upp till diskussion mellan Ordningsvakter. Om ordningsvakterna inte kan enas skickas ärendet till Administratörerna som sedan tar beslut. En allmän tumregel är däremot att inga bilder ska kunna väcka anstöt mot någon.

Hamsterpajs ordningvakter har rätt att avgöra vilka bilder som är tillåtna och vilka som inte är det. Ordninsvakterna bestämmer även vilka straff som ska utdelas när en användare har brutit mot reglerna. Om det råder tveksamheter har administratörerna alltid det sista ordet.

Visningsbilder

Utöver dessa regler finns det även ett par specialregler som gäller för visningsbilder. Dessa regler måste du läsa och godkänna varje gång innan du laddar upp en visningsbild.

Fejkade eller stulna bilder

Upphovsrättslagen säger att det är förbjudet att använda någons bilder utan tillåtelse. Hamsterpaj försöker följa den här lagen i så stor utsträckning som möjligt. Vi är dock beroende av att du som användare rapporterar om du ser ett konto med bilder som är uppenbart fejk.

Något vi verkligen inte tycker om är när folk skapar konton och utger sig för att vara till exempel den där sjukligt snygga tjejen i klassen eller kanske den där mobbade killen. Vi straffar oftast detta med IP-blockering eller borttagning av kontot.

Mina bilder har blivit stulna!

Om du upptäcker att bilder på dig eller din kompis är på vift kontaktar du en Administratör.

Administratören kommer vilja prata direkt med dig som är på bilderna. För att vi ska kunna säkerställa att det är du på fejkkontots bilder kommer du att behöva ta en bild på dig samtidigt som du utför en enkel uppgift. Det kan vara att ha en blå tröja på dig och ha en lapp med texten ”Ceterum censeo Carthaginem esse delendam” eller något annat visdomsord eller meningslöst dravel tydligt skrivet på en lapp som du håller framför sig. När vi vet att du är du så kommer vi att kasta ut personen som utger sig för att vara dig med huvudet före och personen är inte längre välkommen på Hamsterpaj.

Användaruppladdat material

Allt det du skriver och gör på Hamsterpaj ägs av Hamsterpaj och vi får använda detta material fritt. Det betyder att vi får använda din visningsbild till kul funktioner som Gissa åldern till exempel. Det innebär också att du inte kan kräva att vi tar bort inlägg från forumet eller frågor i Sex och Blandat, men är det något speciellt så kan vi såklart göra undantag.

Pedofili och barnporr

Vår utgångspunkt är att vuxna som inleder en sexuell relation med ett barn utsätter barnet för lidande och riskerar att sätta djupa sår hos barnet för resten av livet. Bryter du mot nedanstående enkla regler riskerar du att slängas ut från Hamsterpaj utan förvarning och om du går runt en eventuell IP-blockering kommer vi att polisanmäla dig för dataintrång.

Barnpornografi

Så fort barnpornografi laddas upp på Hamsterpaj av användare på de platser där användare kan ladda upp eget material, så som till exempel fotoalbum och forum kommer det att raderas. Utöver detta kommer IP-nummer och all annan relevant information att skickas till polisen i form av en polisanmälan.

Anti-P12-skylten och Camsex

Anti-P12-skylten

När anti-P12-skylten är aktiverad är det en tydlig signal om att användaren inte delar ut sin msn efter endast några få gästboksinlägg, användaren är heller inte intresserad av att ha olika former av sex med dig. Trots att skylten har ett ganska oskyldigt namn riskerar du avstängning utan förvarning om du bryter mot skylten.

Om du är för dum för att förstå att du inte ska störa människor om msn, camsex eller frågar om sex och liknande är du uppenbarligen för dum och lat för att läsa en enkel skylt. Därför har vi ingen lust att ha dig kvar på Hamsterpaj och du förtjänar att tas bort.

Camsex

Det är inte uppskattat eller tillåtet att använda Hamsterpaj som ett sätt att hitta sexuella kontakter, nya msn-kontakter eller liknande så länge inte båda parter är med på det. Alla personer med Anti-P12-skylten aktiverad räknas som personer som är ointresserade. Det innebär dock inte att alla personer utan Anti-P12-skylten aktiverad är intresserade. Sexuella närmanden straffas alltid om någon känner sig trakasserad.

Är båda parter med på det och är 18 år eller äldre uppmuntras ni till att hålla er sexuella relation borta ifrån Hamsterpaj eftersom vi inte är en dejtingsajt. MSN, mail, sms, telefonsamtal eller Skype är alla utmärkta sätt att hålla er relation vid liv utanför Hamsterpaj.

Kom ihåg att det finns något som heter ”sexuella trakasserier” och att det är olagligt. Tänk därför efter före när du ska skicka iväg något som kanske kan misstolkas och verka stötande.

På Hamsterpaj pratar vi svenska...

Med andra ord är turkiska, engelska, franska, spanska och esperanto inte språk som vi bryr oss om. Självklart kan du få läxhjälp i forumet om du har svårt med spanskan eller om du vill citera en text och liknande. Men trådar i forumet på något annat språk än svenska är inte tillåtna och vi tittar på användare som endast kommunicerar på andra språk än svenska med misstanke. Danska och norska är undantagna eftersom det är två språk som är väldigt lika svenskan och det går alldeles utmärkt att förstå våra kära grannar till i söder och väster.

Varför är det såhär då? Jo, för att folk som inte kan svenska kan inte läsa och förstå reglerna och därmed inte heller kan förväntas följa dem. Sedan så kan vi inte förstå vad någon som inte pratar svenska kan få ut av en svensk community.

IP-ban

Det är inte tillåtet enligt svensk lag att gå runt en IP-blockering. Om vi blockerar din IP-adress är det för att du har betett dig osedvanligt dumt och för att vi verkligen inte vill ha dig på Hamsterpaj. Om vi märker att du får runt våra IP-blockeringar upprepade gånger kommer vi att skicka samtliga IP-adresser till polisen i en polisanmälan så att vi blir av med dig permanent.

Att hacka Hamsterpaj

När det gäller att hacka Hamsterpaj och utnyttja en säkerhetslucka så tycker vi rent generellt inte om det. Visst kan du göra något vi skulle kunna tycka vara kul, men om vi inte vet vem du är och dina avsikter kommer vi garanterat att bli sura. Resultatet av att du hackar Hamsterpaj kan bli att vi polisanmäler dig för dataintrång. Så ett tips från coachen är att helt enkelt låta bli.

Om du däremot berättar om en säkerhetslucka så belönar vi dig med kakor och mjölk!

Alla regler som inte finns än

Vid de tillfällen då det inte finns en specifik regel har Hamsterpajs Administratörer rätt att ta beslut och utdela straff samt att skapa eller ändra en befintlig regel. Innan beslut om ny regel eller regeländringar tas kommer alltid Administratörerna att enas genom majoritetsbeslut om vilken åtgärd som är lämpligast. Det är Administratörerna som är den beslutsfattande delen av Hamsterpajs ledning när det gäller frågor om Hamsterpajs regler och det är till någon av administratörerna du ska vända dig om du har åsikter om reglerna.

Visningsbild

Skrivet av Felix P34 – 2010-05-06

Fler artiklar av författaren:
Annons
Annons
Annons
Annons