Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Filmsugen? Här rankar jag upp 5 underbara filmer av min favoritregissör Quentin Tarantino.

Skrivet 2016-03-08 av Eroxxie P29

1 795
Jag är ett stort fan av Quentin Tarantino. Med sina extremt långa men fängslande dialoger i sina filmer, kan han göra scener som handlar om en enklaste sak ändå mycket kraftfulla genom sitt sätt att skriva manus. Så jag rekommenderar starkt att se dessa 5 filmer om du inte redan har gjort det! Skriv gärna din favorit i kommentarsfältet eller någon annan film du velat se i listan!

5. Jackie Brown (Från 1997)

Jackie Brown är en 44-årig flygvärdinna som smugglar svarta pengar från Mexico åt vapensmugglaren Ordell Robbie. Men en dag blir hon stoppad i tullen av polisen, som är ute efter Ordell. De ger Jackie två alternativ: antingen så avslöjar hon Ordell (och riskera att bli mördad) eller så får hon skaka galler i minst ett år. Men Jackie har ett tredje alternativ: lura polisen och ta en halv miljon av Ordells dollar.

En snygg och välfilmad gangsterfilm med ett av filmvärldens grymmaste soundtracks! Stora stjärnor såsom Samuel L. Jackson och Robert De Niro gör den ännu bättre. Inte den bästa filmen på listan, men förtjänar att vara här!

4. Pulp Fiction (1994)

Filmen har fyra huvudsakliga handlingar: Vincent och Jules, Mia och Marsellus Wallace, Butch Coolidge samt Pumpkin och Honey Bunny, dessa fyra handlingar knyts samman genom ovanliga och mer eller mindre triviala händelser, Vincent är dock den enda av dessa sju karaktärer som möter alla de övriga under filmen.

Denna klassiska rulle är en av mina absoluta favoritfilmer. Jag har svårt att sätta fingret på exakt vad det är, men både humorn och de fyra handlingarna som knyts samman är oerhört bra. Bästa handlingen tycker jag är Vincent och Jules, spelade av John Travolta och åter igen Samuel L. Jackson. Om du gillar en härlig pangpang fest med sisådär svart komedi, då är denna film för dig.

Bästa citat: "Say what again, i dare you, i double dare you m*******er!"

3. Inglourious Basterds (2009)

Filmen utspelar sig i Frankrike under andra världskriget och är uppdelade i kapitel. En av Hitlers SS-översten, Hans Landa, är på jakt efter judar som gömmer sig i Frankrike för att döda dem. Vid en "husrannsakan" lyckas Landa hitta en hel judefamilj och dödar alla förutom en, som lyckas fly. I en annan del av Frankrike har Löjtnant Aldo Raine samlat ihop judiska soldater samt en tysk psykopat som kallar sig Inglorious Basterds. Deras mål är att sprida skräck bland nazisterna och att döda furhern Adolf Hitler. En av Goebbels filmer ska visas på bio och då sätter The Basterds en plan att döda Hitler där och även biografens ägare, vilket ägs av den judiska flickan som lyckas fly.

Detta var det kortaste sättet jag kunde förklara filmen på. Det är en krigsfilm, en komedi och en välskriven historia om andra världskriget som jag tycker alla borde se. Brad Pitt gör rollen som Aldo Raine och gör en god insats och även Christoph Waltz gör ett fantastiskt bra jobb som...SS-överste.

Bästa citat: "Thats a bingo!!"

2. Django Unchained (2012)

Filmen utspelar sig 1858, två år före det amerikanska inbördeskriget. Django är en slav som efter ett brutalt förflutet hos sina tidigare slavägare möter den tyska prisjägaren Dr. King Schultz. Han behöver Djangos hjälp med att identifiera ett par efterlysta bröder som få har sett ansiktet på. I utbyte mot Djangos hjälp så erbjuder Schultz honom frihet och hjälp med att hämna hans fru Broomhilda som nu ägs av plantageägaren Calvin Candie.

Var ska man börja? En helt underbar film som vunnit både Golden Globe och en Oscar för Bästa orginalmanus. Jamie Foxx, som spelar Django gör en bra insats. Detta är den tredje filmen i listan som Samuel L. Jackson återkommer men den första för Leonardo DiCaprio som spelar Calvin Candie och passar perfekt i rollen! Om du inte sett denna film, släpp allt du har och gör det nu!

Bästa citat: "I like the way you die boy!"

1. Reservoir Dogs (1992)

Den gamla gangsterbossen Joe Cabot har handplockat sex kriminella personer utan koppling till varandra och gett dem i uppdrag att råna en juvelerarbutik i en förort till Los Angeles. Men under rånet anländer polisen till brottsplatset omedelbart och alla kommer inte undan helt oskadda. Ligan samlas i en övergiven lagerbyggnad en efter en och får misstanken om att någon av dem kan vara en förrädare som har läckt till polisen.

Nu ska vi se. Detta var alltså Quentin Tarantinos första "riktiga" långfilm och för det säger jag bara "WOW!". De hänsynslösa var nyskapande i den mening att den kombinerade mycket grovt och blodigt våld med svart humor, en knivskarp dialog och överraskande vändningar i handlingen samt regelbundna hopp i filmen tidsmässigt. Handlingen var i det närmaste underordnad dialogen, som inte alltid hade något med själva handlingen att göra utan mer användes som ett instrument för att beskriva och utveckla rollpersonerna i filmen. Filmen är en kultklassiker som bör ses av den som kallar sig filmälskare.

Där har ni en lista på filmer som jag tycker ni definitivt bör se snarast! Tack för att du läste och hoppas du tyckte om listan också! (Och innan någon kommenterar det, jag vet att Kill Bill saknades, som också är en bra film, men platsar inte i min lista)

Visningsbild

2 kommentarer

 • Använd Enter för att publicera kommentaren och Shift+Enter för att göra en radbrytning.
 • 1
  !
  Visningsbild

  Andy P34 från Stockholm - 2016-03-10 13:12 - Svara


  Bra lista! Personligen hade jag nog inte haft med Inglorious basterds, men förstår att du tog med den. Jackie Browns soundtrack rullar ofta i lurarna här hemma btw.

 • 0
  !
  Visningsbild

  Eroxxie P29 - 2016-05-02 16:33


  Tycker Inglorius basterds är sjukt nice, men om jag skulle gjort listan idag hade jag nog bytt ut dem med Hateful Eight istället som är en ny favorit :)

Annons
Annons
Annons
Annons