Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

ändra födelsedatum

Skapad av Azze, 2018-07-17 20:14 i Samhälle & vetenskap

4 389
7 inlägg
2 poäng
Azze
Visningsbild
Stammis 4 inlägg
0
Behöver hjälp människor. Jag vill ändra mitt personnummer då mitt födelsedatum inte stämmer överens med mitt riktiga ålder. Som ni kanske redan har gissat så är jag inte född i Sverige utan jag kom hit ganska ung. När jag blev lite äldre fick jag veta att min ålder är fejka vilket faktist gjorde mig lite glad. Det är nämligen så att jag ser ut o vara lite äldre än min fejka ålder, det kan vara anledningen till att mina lärare flyttade upp mig en klass. Man fick liksom heltiden höra av de man gick med "du ser ut och vara x år mer än jag" det gjorde mig liksom ledsen så när mina föräldrar berätta för mig mina riktiga ålder blev jag så glad. Problemet är nu är bara att jag inte orkar fortsätta leva och ljuga om min ålder och så är jag även rädd för "the aftermath" ifall jag berättar detta till skatteverket. Hur kommer mina föräldrar påverkas?

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Withz
Visningsbild
Stammis 264 inlägg
2

Svar till Azze [Gå till post]:
Dom lär nog få något. Tror det är väldigt olagligt att ljuga om ens identitet, speciellt när det kommer till invandring. Ljög dom om din ålder så du skulle kunna komma in till Sverige eller? Tror inte du får skit men dina föräldrar lär väl få ta en smäll. Men dom kan ju alltid dra rasistkortet så klarar dom sig ur, för ingen i det avlånga landet vill bli stämplad för rasist, för rasist är ju nazist liksom lol

Ingen status

Azze
Visningsbild
Stammis 4 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Withz [Gå till post]:
Hahaha tror nog det blir svårt för de att använda rasistkortet när det är de som har ljugit. De ändrade min ålder så mina äldre syskon som då va nära 18 och över 18 skulle kunna komma in, vilket de inte ens gjorde.

Ingen status

Guud
Visningsbild
31 Göteborg Ordningsvakt 2 301 inlägg
0

Svar till Azze [Gå till post]:
Det borde väl vara ett preskriberat brott vid detta laget? Det måste ha gått många år sedan dess? Då finns ju inget att straffa.
Jag vet faktiskt inte hur svårt det är att få ett korrekt årtal inskrivet, men det verkar inte enkelt.

Hur stor skillnad är det mellan åldern i passet och din riktiga?

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Peppar
Visningsbild
P 26 Community Manager 7 437 inlägg Online
0
Svar till Azze [Gå till post]:
Om du har ett födelsebevis från landet där du är född så ska det gå att ta upp.
Har en vän som fick sitt födelsedatum över 20 år efter att han och hans familj kom till Sverige.
De hade inget födelsebevis så han fick 1 januari och ett år. Visade sig att han faktiskt var född 31e december, så han blev tekniskt sett ett år yngre än vad han egentligen var.
Men det ändrade dem när man hittade hans födelsebevis.

Sen personligen tycker jag inte att du ska bry dig om när folk säger att du ser äldre ut än vad du är (eller i det här fallet, tror att du är). När jag var i tonåren gissade folk fel med typ 10 år äldre på mig.

Ah you think Hamsterpaj is your ally? You merely adopted the Hamsterpaj. I was born in it, molded by it.

Azze
Visningsbild
Stammis 4 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Skillnaden mellan mitt rikta ålder och den på mitt pass är 2. Det kanske inte låter så mycket men jag är på riktigt 17 påväg mot 18 men enligt mitt pass är jag bara 15 påväg mot 16. Jag fick hoppa över ett klass så jag går med 02:orna. Om två när jag ska söka universitet kommer jag inte kunna flytta hemifrån och bo själv för jag är fortfarande "barn" och kan därför inte skriva på lägenhetskontrakt. Dessutom ligger den Uni. Jag vill gå så långt från där jag bor just nu. Efter hur många år räknar man ett brott som preskriberat? Jag kom till Sverige för ungefär 10år sedan så..

Ingen status

Azze
Visningsbild
Stammis 4 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Peppar [Gå till post]:
Tror inte jag kommer kunna hitta det men kan fråga de i hemlandet.

Jag bryr mig faktiskt inte längre men när man va yngre va det något annat. Det va liksom inte så roligt att höra andra säga " är du verkligen 11 år du ser äldre ut" när man verkligen tror att man är 11 år men hade folk sagt det nu hade jag säkert inte brytt mig.

Ingen status


Forum » Samhälle & vetenskap » ändra födelsedatum 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons