Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Extra jobb vid studier

Skapad av Olsssoon, 2021-01-09 22:54 i Skola & Jobb

3 972
4 inlägg
0 poäng
Olsssoon
Visningsbild
F 22 Veteran 2 inlägg
0
Alltså hur orkar man med studier på 100% och extra arbeta egentligen? har ni tips?

Motivationen är just nu bara att jag tjänar pengar och snart tar studenten men asså har ingen ork för jag är så jävla lat lol.

När jag väl är i skolan eller på jobbet går det hur lätt som helst och hemma gör jag ingenting utan är bara lat för att gå dit typ.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Klas-Kenny
Visningsbild
P 30 Växjö Hjälte 12 128 inlägg
0
"När jag väl är i skolan eller på jobbet går det hur lätt som helst"

Ja, där har du väl svaret egentligen?

När du väl går till jobbet så går det ganska enkelt. Visst är det lätt att fastna i soffan eller vad det nu kan vara när man är ledig istället för att få något gjort. Men har man en tid när man ska börja jobba, så är det bara att ta sig dit och sen går det hela tämligen smärtfritt.

Vad jag själv känner igen från när jag hade extrajobb vid sidan av skolan var en tid då jag fick helt fria tyglar att komma inom och hjälpa till när jag hade tid och lust. Då blev det i princip aldrig. Då hittar man ständigt anledningar till varför inte just idag eller just nu.
Men har man fasta tider att passa så blir det gjort.

Rätt verktyg till rätt arbete - Makaroner äts med sked.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0
Det är ju heller inte alla som klarar av att plugga 100% och jobba på sidan av samtidigt heller. Det beror väl lite på hurdan man är som person, hur svårt man har för studierna, hur mycket tid studierna tar utanför skolan, hur tungt det är att jobba och hur mycket 'dötid' man känner att man behöver för att hinna vila upp mellan studiepassen för att inte helt bränna ut sig.

Vissa klarar av det galant och jag har en kompis som pluggat 100% och jobbat 100% samtidigt. Med heltid som 'ska' motsvara ca 8 timmar om dagen tycker jag personligen att det här är helt sinnessjukt, men han behövde bara lägga några få timmar på studier om dagen och klarade sig tydligen på det.

Jag har dock också sett väldigt många försöka balansera några få timmar extrajobb i veckan med studier och totalt kraschar eller misslyckas, för att de alltid pluggat eller jobbat, och därför aldrig riktigt hunnit vila ut eller varit helt ledig.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Livet » Skola & Jobb » Extra jobb vid studier

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons