Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Husdjur, alt. cyberhusdjur

Skapad av Kaboom, 2014-07-16 13:26 i Fritid

9 179
5 inlägg
3 poäng
Kaboom
Visningsbild
28 Hjälte 106 inlägg
0
Hej!

Jag saknar att ha husdjur. Men jag är i skolan ca 6-10h/dag, så kan ju inte ha ett djur som behöver sällskap. Och på sommar och vinter åker jag hem till mina föräldrar. Och djur klarar sig inte så länge själva/inte så lätt att flyga/resa med djur.

Så... Har ni förslag på djur som tål detta? Funderat på fiskar.

Annars kanske ni vet något "djur" man kan ladda ner och ta hand om via dator? Eller ladda ner akvarium? Eller något man kan göra online?
Vill gärna kunna ta hand om dem på något sätt. Dock får man inte den fysiska kontakten, men bättre än inget.

Vill inte ha ett djur jag inte kan ta hand om, men fan vad man saknar sällskapet man får av hundar, katter och små gnagare.

Jag kan inte få upp min kokosnöt.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

litenblondin92
Visningsbild
F 27 Kungälv Kändis 154 inlägg
0

Svar till Kaboom [Gå till post]:
Marsvin är ju trevliga djur som klarar sig bra själva under dagarna, går att ta med i en mindre transportbur än t.ex. katt. Så har du möjlighet att ta med dem hem under loven så rekommenderar jag 2 marsvin.

Annars klarar ju sig reptiler någon/några veckor utan mat men de måste ju ha belysning, fuktighet mm kontrollerad oftare än så.

Fiskarna skulle nog ha ganska mycket alger ifall du lämnade dem över en sommar.. Semestermat för dem brukar räcka ca 2 veckor..

Så kan du inte ta med dem så bör du nog skaffa ett djur över internet, finns akvariespel o ladda ner på mobil t.ex. Finns säkert andra djurspel på internet också.

Lycka till!

"Även en stark kedja har sin svaga länk"

Divinity
Visningsbild
F 29 Stockholm Hjälte 1 853 inlägg
0
Svar till Kaboom [Gå till post]:
Enligt djurskyddslagen kräver alla djur som hålls i fångenskap tillsyn minst en gång per dag, så att lämna djuren hemma utan djurvakt när du åker hem till föräldrarna är det inte tal om. Inte ens fiskar ska man lämna ensamma när man åker bort, men det är det antagligen rätt många som bryter mot...

Jag skulle nog rekommendera en guldhamster, de är ganska lätta att resa med (förutsatt att du kan ha en till bur hemma hos föräldrarna) och kräver nästintill inget sällskap under dagtid (de sover ju då), gissar att du kommer ha mest tid på morgnar och kvällar och det är främst då som de är aktiva. Annars är också råttor och gerbiler väldigt trevliga husdjur, men enligt min uppfattning är de lite mer krävande än en hamster. Särskilt råttor som i princip är som små hundar och blir väldigt tama.
Om du tar flyget hem till föräldrarna vet jag dock att vissa flygbolag inte låter en resa med gnagare, så det kan bli ett problem... Med det i åtanke är det förmodligen lättare att resa med exempelvis en katt. De klarar sig rätt bra utan sällskap på dagarna.

Meep!

guessmyname
Visningsbild
F 26 Markaryd Kändis 2 003 inlägg
0

Svar till Kaboom [Gå till post]:
Inte ett " 'awe'-djur ".. Men en sköldpadda ! Älskar min Yoshi, hon är kaxig, ego och ett allmänt charmtroll. Behöver inte så extremt mycket uppmärksamhet om man inte vill ge det men med lite fantasi så kan man ha en jävligt mysig relation.

robin söker ny sexpartner.

Jokk
Visningsbild
26 Hjälte 9 867 inlägg
3

Svar till Kaboom [Gå till post]:
Tamagochi.

flizan


Forum » Fritid » Husdjur, alt. cyberhusdjur

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons