Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Bulk/cut?

Skapad av jx, 2018-01-04 21:58 i Mat & träning

5 965
3 inlägg
-1 poäng
Sex och blandat
jx
Visningsbild
F Veteran 3 inlägg
0
Hej!

Jag har tidigare varit fet men någon gång förra året nådde jag normalvikt. Jag gjorde det genom att äta mindre av fet mat. Därför har jag nu hög fettprocent/lite vikt. Jag är 170 och väger 58/57 min fettprocent är 25.

Även om 25 är en normal fettprocent så skulle jag vilja ned till 20 för att det helt enkelt är snyggare. Frågan är dock, MÅSTE jag bulka? (Gå upp i muskler, sen cutta kalorierna för att sänka fettprocenten)

Jag försöker att ligga på ett underskott. Runt 1300-1500. Men det är svårt... Man blir trött och jag presterar sämre.

Tror ni det funkar att ligga på kanske 1700 kalorier? Det är ett litet underskott men inte som gör mig seg och trött.

Kom med tankar och tips. Vill gärna inte bulka pga snart sommar och vill inte se ut som ett fetto med muskler under.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Inte
Visningsbild
Veteran 171 inlägg
-1
Svar till jx [Gå till post]:


För att få muskler måste du till att börja med komma igång med träning. Helst tung styrketräning.

Så länge det är lågt nog att du tappar vikt så behöver du inte ligga väldigt lågt. Alltså väg dig varje dag och få ut medelvärdet för varje vecka så får du ut hur mycket du går ner för varje vecka.
0,5 kg per vecka är ganska lagom när man är så liten som du är.
Har aldrig räknat kalorier själv när jag har deffat vid 3 tillfällen 15, 10, 10 kg. Får du ut medelvärdet för varje vecka så vet du exakt hur mycket du har gått ner mellan varje vecka. Går det för sakta så är det bara att dra ner på onödigt fet och kolhydrater eller tvärtom om det går för snabbt så att jag inte lyfter lika mycket som jag gjorde innan.

Sen beror det ju också på vad för kalorier du stoppar i dig.
Att man går ner i vikt så länge man äter mindre kalorier är en sanning med modifikation. I teorin funkar det ju men inte lika bra i praktiken.

Exempel kan vara lunch 500 kalorier i form av broccoli och kyckling vs 500 kalorier i form av smörgåsar med vit bröd och säg någon skinkbit på varje smörgås.
Det första exemplet kommer ju ge dig betydligt mycket mera näringsämnen som i sin tur gör att du presterar bättre och får dig att se bättre ut.
Bra mat gör väldigt mycket när det kommer till hur du faktiskt ser ut och mår psykiskt/fysiskt.

Sen kan du försöka med att planlägga dina måltider bättre. Ät säg 1-2 bananer 30 min innan träning om du nu inte ätit 1 timmen innan för att få upp blocksockret innan passet. Ät sedan både snabba och långsamma efter passet.

Vore jag dig så skulle jag fortsätta deffen men lägga extra mycket focus på maten. Sök kunskap! Googla om bra mat! Recept för viktnedgång etc.
Folk som tror att de kan mycket om träning och kost vet antagligen väldigt lite. Ju mer du lär dig desto mera inser du hur mycket du inte vet. Gäller förövrigt allt annat.
SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 31 Göteborg Hjälte 2 750 inlägg
0
Skit i hela bulk/cut-bullshitet. Det är så tröttsamt att se alla som är helt nya på gymmet som lyssnar på kass information ifrån idiotiska steroidknarkande youtubers som Rich Piana och Kali Muscle. Du behöver inte bulka och sen cutta. Det är betydligt mer sunt och naturligt att bara ligga på en normal nivå hela tiden där du äter bra och får i dig alla kalorier du behöver för att klara dig, för att orka med all träning och för att kunna bygga muskler. Du kommer inte bygga några nya muskler om du ligger på kaloriunderskott. Vad ska du ens cutta till? Har du en bodybuildertävling inplanerad där du behöver vara så rippad så möjligt? Eller vill du bara vara så snygg som möjligt, dvs rippad, under en kort tidsperiod för att sedan återgå till att inte vara det? Vad är poängen med det exakt? Vill du inte hellre ha en långvarig positiv effekt av din träning?

"Jag försöker att ligga på ett underskott. Runt 1300-1500. Men det är svårt... Man blir trött och jag presterar sämre."

1300-1500 kalorier är ju ingenting. Nu väger jag iofs rätt mycket mer än dig så det är väl lätt för mig att säga, men även om man kan ligger på 58kg så låter 1300-1500 väldigt lågt. Såklart du kommer känna dig trött och seg om du inte får i dig alla kalorier du behöver för att orka med din träning. Dessutom blir resultaten från träningen sämre/icke-existerande.

Du har ett lågt BMI så jag tvivlar på att du ser kraftigt överviktig ut på något sätt. Skit i att räkna kalorier utan ät så du känner dig mätt (well, inte PROPPMÄTT kanske) så att du orkar med ditt vardagliga liv och träningen. Vad är poängen med att träna om du inte kan gå all out? Du begränsar bara dig själv genom att svälta dig. Istället för att vara så besatt vid att räkna kalorier så tänk hellre på vad för typ av kalorier du får i dig. Om du ser över din kost så finns det säkerligen saker du ändra på för att få i dig bättre kalorier med fler näringsämnen som dessutom kommer göra dig mätt och få dig må bättre. Sköter du en bra kost och fortsätter träna så kommer du att bygga muskler, bränna fett och bli mer definierad. Allt handlar om vilken livsstil du har. Lägg in extra cardio om du vill satsa extra specifikt på definition och fettförbränning.

Du måste konstruera ytterligare pyloner


Forum » Fritid » Mat & träning » Bulk/cut?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons