Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Gå ner i vikt innan man vill bygga muskler?

Skapad av busskur, 2015-01-17 02:34 i Mat & träning

3 467
6 inlägg
0 poäng
Sex och blandat
busskur
Visningsbild
F Kändis 2 inlägg
0
Okej, så kan någon som är träningsinsatt försöka förklara för mig på riktig svenska, utan att dra in massa typiska "träningsord" eller "träningstermer" som jag inte fattar mig på.

Min nuvarande vikt är 65 kg och jag känner att jag inte är nöjd med hur jag ser ut för att jag bl.a. har fett som satt sig på: mage, lår och höfter, plus att jag har celluliter som jag gärna blir av med/gör mindre synliga. Dock är problemet inte siffran på vågen, utan problemet är bilden av min kropp/formen på kroppen.

Vad är då smartaste alternativet för någon i min situation att göra?

1. Gå ner i vikt till t.ex. 55 kg, för att sedan där och då försöka börja träna/bygga muskler och gå tillbaka upp till 65 kg. (Kommer de 10 kilo som jag går ner och sedan vill gå upp igen att "komma tillbaka" som fett eller muskler?)

2. Behålla min nuvarande vikt, men försöka kombinera viktnedgång och muskelbyggande genom att träna styrketräning varvat med cardio några gånger i veckan?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Nickeee
Visningsbild
Hjälte 32 inlägg
0
Börja träna, både styrketräning, motion/konditionsträning och kombinera detta med mer hälsosam mat :) profit
verybadname
Visningsbild
P 31 Hjälte 245 inlägg
0

Svar till busskur [Gå till post]:
Kombinera styrka och kondition, kör en 3-4 styrkepass i veckan med 20 minuters kondition i slutet, crosstrainer, gå på löpband osv.

Kanske kommer gå ner en 3-4kg eller så men framför allt kommer kroppen "tightas" till, kör mycket högrepp, typ 3x12 osv, knäböj, utfall, marklyft e väll bra för att "tighta" till

Käka bra och ren mat.
Kan ju dra ner lite på kolhydraterna med så "tvingas" kroppen använda mer utav fettet som man redan har.

Ingen status

Javve
Visningsbild
34 Hjälte 96 inlägg
0
SQUATS, är allt jag säger... Nej men skämt och sido. Han ovanför där, ungefär så. Enligt mig bör du varva styrketräning och löpträning. Om du inte gillar att springa så finns det massor med andra alternativ för att jobba på konditionen. Du har Crossfit, all form av boxning, crosstrainer, burpees (som för övrigt är väldigt gratis). Sen, som han säger, så ät "rent", skippa allt som har med kolhydrater att göra, mycket protein och bra fetter. T.ex lax, kyckling, nötter osv.. Att hoppa över riset och spaghettin vet jag kan vara rätt jobbigt men tro mig, du vänjer dig och det går över.

It's complicated.

busskur
Visningsbild
F Kändis 2 inlägg
Trådskapare
0
Okej, tack så mycket för era svar! :)
konny_kofot
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 23 inlägg
0

Svar till busskur [Gå till post]:
Jag tänker vara den jobbiga jäveln, och säga att vissa kör på 1:a alternativet att gå ner i vikt först, för sen bygga upp den i muskler.
Jag kör på 2:a alternativet för de passar mig bäst. Och det är väll mitt tipps. Kör på de som passar dig bäst. Och om du inte vet, då får man pröva sig fram.
Själv tror jag inte på att "klippa" eller ta bort kolhydrater. Sen kan man reglera intaget lite. Kort och gott, ris, bulgur, pasta, potatis=kolhydrater=bränsle för kroppen. Grönsaker=vitaminer och mineraler=håller kroppen frisk och pigg. Kyckling, kikärtor, gelatinblad, broccoli och kött (gris är innehåller minst andel protein) = protein=byggstenar för muskler.


Tillägg av konny_kofot 2015-02-23 10:40

När det kommer till viktnedgång är kosten den viktigaste delen. Klipp (Ja, jag vet vad jag skrev för ett par raders sen) allt ONÖDIGT och ÖVERFLÖDIGT socker. Och pröva den japanska metoden att, ät tills du är 80% mätt. Det vill säga att 100 % = du får inte ner en tugga till, medans 80 % är att du är fysiskt nöjd. Mentalt brukar man alltid vara mera hungrig, så känn efter om kroppen behöver mer, inte att du är SUGEN efter en sista liten portion. Sen pröva att äta fler gånger om dagen, ca 5-6 gånger. Frukost, mellanmål, lunch, lätt mellanmål innan träning (mins 1 timme innan), något lätt direkt efter träning för kroppen "äter" av muskler vid högintensiv träning, men slutar med det så fort den känner att mat är på ingång. Och sen middag. Ät riktig mat, inte halvfärdig, typ mamma scans köttbullar, pullvermos, falukorv osv.

Denna dag är en ny dag, varsomhelst kan gå åt helvete


Forum » Fritid » Mat & träning » Gå ner i vikt innan man vill bygga muskler?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons