Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Problem med midjemåttet

Skapad av Fisker, 2012-09-26 19:29 i Mat & träning

2 089
6 inlägg
-5 poäng
Sex och blandat
Fisker
Visningsbild
Hjälte 38 inlägg
0
Tjenare!
Vet någon här om vad man ska ha för dagligt intag av kalorier för att gå ner i vikt? Har alltid haft stort midjemått och vet ej varför.
Jag väger 85, är 178cm lång och har 95cm i midjemått, det konstiga är att jag inte har alls så mycket fett på mina andra kroppsdelar utan bara min mage, vet någon hur man kan göra så att denna magen försvinner då jag tycker det är ett problem i min vardag...

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

mayb
Visningsbild
F Hjälte 40 inlägg
-5
Kör LCHF och kör tre pass med 40 leg rises varje dag i två veckor oh magen lär vara borta!

Ingen status

elliie
Visningsbild
F Hjälte 85 inlägg
0

Svar till Fisker [Gå till post]:
lägg dig mellan 1300 och 1600 kalorier så borde det fungera :)

Jag är nog tuffare än somliga tror.

sayw00t
Visningsbild
P 30 Järfälla Hjälte 438 inlägg
0

Svar till Fisker [Gå till post]:
Hur stort kaloriunderskott du ska gå på kan bara du veta. Om jag säger att du ska äta 2000 kcal kan det vara ett överskott på 500 likväl som ett underskott på 500. Anledningen till det är att alla människor är olika och det är en massa faktorer som spelar in på kaloribehovet t.ex. hur aktiv du är i vardagen och om du tränar ofta.

Det lättaste sättet för dig att ta reda på hur stort kaloriunderskott du ska ha är att köpa en matvåg och börja väga din mat och räkna på kalorierna. På det sättet kan du hålla mycket bättre koll på hur mycket du ska öka/minska på maten. Det kan vara lite jobbigt i början men du kommer komma in i det efter ett tag och då blir det lite av en rutin. Ett lagom stort underskott är 500 kcal. Du kan ha ett så stort underskott som 1000 men mer än det är inte att rekommendera.Svar till elliie [Gå till post]:
Vad baserar du det på? Läs mitt svar till TS.


Blodapelsin
Visningsbild
P 34 Hjälte 1 838 inlägg
0

Svar till elliie [Gå till post]:
Precis som Saywwot säger, vad baserar du det på? ...Låter som en vild gissning, inte ens en vettig uppskattning :PSvar till Fisker [Gå till post]:
Där har du en ganska bra sida: http://matkalkyl.se/berakna-energibehov-kcal.php
Dock tror jag inte att några av de formler som finns är 100% korrekta, de kan inte kompensera för hur mycket av kroppen som är muskler respektive fett, samt att metabolismen är lite annorlunda från person till person... Men de är helt klart bar riktlinjer och något du kan börja att följa.

Funkar det sedan inte är det bara att börja ändra lite på kcal intaget eller träningen. Dock så får du ge det tid, visst vill man att det ska hända nått när man har ett mål. Men att ge det en vecka och sen konstatera att det inte funkar, prova något nytt i en vecka och konstera att det inte funkar heller, sedan byta igen osv kommer du aldrig komma någon vart på...

Ingen status

rawwr
Visningsbild
F 27 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg
0

Svar till Fisker [Gå till post]:
Gå till en dietist.
Jag lovar dig, det är inte bara 200 kilos Agneta på 48 år som går dit och de allra flesta dietister är riktigt vettiga, jag själv går dit ibland.

En vanlig person bör äta cirkus 2000 kalorier om dagen. Tränar man mycket brukar man äta runt 2500. Vill man gå ner? Håll sig runt 1500.

Om man ska börja räkna kalorier kan det vara väldigt bra att ha kontaktat en dietist innan så att man får den hjälpen och stödet som behövs eftersom det annars är väldigt lätt att gå in i ätstörningsbeteenden. Dessutom är det ett mycket bra psykologiskt stöd och man kan få en spark i baken om det så krävs.

Vill du verkligen inte prata med en person som kan hjälpa dig med specifika råd och göra upp en viktminskningsplan åt dig kan du alltid tänka på vad du äter och börja föra en matdagbok. Anteckna _varenda_ liten sak du äter. Ostskivor på smörgåsen, chokladbiten på bussen och antal vindruvor. När du läser vad du äter kommer du förmodligen bli förvånad och du kommer rätt enkelt kunna se vad du kan minska på i din kost, bara av rent förnuft. Annars kan man också enkelt gå in och läsa på internet med hjälp av google och se vad som är nyttigare att äta än exempelvis vindruvor.
Karolinska Institutet har tagit fram en matsedel på hur mycket man bör äta av olika saker, du får jättegärna leta upp den själv. (Den innehåller kaloriintag på 1500 kalorier till 2500 kalorier, baserat på vikt, längd, träning, etc) Om inte annat tror jag att du kan hitta liknande material här:
http://www.folkhalsoguiden.se/Informationsmaterial.aspx?id=3360

Det simplaste rådet att ge är trots allt; Spring mer än du äter.
Motion bränner bort överflödet och så länge man äter av allt ur kostcirkeln så behövs faktiskt sällan speciella dieter om man ger sig fan på något, vilket det bara är att göra, även om man är hungrig.

http://vet.hut.nu/?id=8


Forum » Fritid » Mat & träning » Problem med midjemåttet

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons