Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Korpenfotboll

Skapad av Dillsallad, 2016-04-12 16:01 i Sport

14 083
6 inlägg
0 poäng
Dillsallad
Visningsbild
P 22 Kändis 22 inlägg
0
Hej, i orten där jag bor finns det något som kallas ungdomskorpen (15-25 år). Eftersom att jag och mina kompisar fyller femton i år tänkte vi kanske delta i det här serie spelet. Har en del frågor angående korpen om någon på forumet har någon erfarenhet. Sporten vi tänkte spela var då fotboll.

Hur många behöver man i ett lag? Kostnader av matchställ? sponsor? träningar och är korpen fotboll fysiskt fulare än vanlig fotboll? har spelat fotboll i flera år men nu har många av mina vänner lagt ner p.ga. Ungdomssatsning, för mycket träningar och att dom är för gamla att börja osv. Tacksam för svar

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

hejhopp
Visningsbild
Hjälte 61 inlägg
0

Svar till Dillsallad [Gå till post]:
Hej! Jag har startat 3 olika korpenlag och har 2 seriesegrar. Jag ska hjälpa dig lite tänkte jag en snabbis här.

Jag vet inte om regler eller dylikt är annorlunda i ungdomskorpen då jag spelade i vanliga korpen men du får helt enkelt fråga de som driven korpen hur det ligger till.

Det finns två olika korpen. Finns ett korpen med 11-manna fotboll, då behöver man kanske vara 18-20 st, då många ofta är sjuka osv.
Sen finns det 7manna. Vi var 16 killar i vårat 7manna lag, då blev vi oftast 1-2 avbytare, många som ställer in dagen innan. Var beredda med inhoppare för det är ofta många avhopp. Inte i början av säsongen men efter några veckor slutar många komma. Oavsett hur bra det går.

Matchställ får du gå in på olika hemsidor och se om du kan beställa, många lag brukar bara köra vanliga vita tröjor och typ klistra eller rita på nummer. Men självklart kan du ju gå till stadium och köpa tröjor för 89 eller 99 eller vad de nu kan kosta. det får man då dela upp på spelarna. Dock behöver ni tejpa på eller rita på nummer, för ni måste ha nummer på tröjorna.

Vuxenkorpen, när man möter folk i typ 30-40 års åldern brukar vara lite mer fysisk ja, när de inte orkar springa blir det ganska fult spel, men med andra ungdomare bara lär det gå bra.

gbgkillen94
Visningsbild
P 30 Hjälte 34 inlägg
0

Svar till Dillsallad [Gå till post]:
Hur många du behöver i ett lag beror på om ni kör 7 lr 11 manna korpen. Men full startelva, ett par avbytare och reserver om några inte kan komma är väl rimligt.
Matchställ kan ni köpa i vilken prisklass ni vill, bara gå till en affär^^ Sponsor är svårt att få. Korpen har inte fulare spel än vanlig fotboll.

Dillsallad
Visningsbild
P 22 Kändis 22 inlägg
Trådskapare
0



Svar till hejhopp [Gå till post]:



Hej.

tack för svaren. Om vi ska spela tänkte vi spela 7 manna. Förutom det fysiska, vad är skillnaden generellt mellan "vanlig" fotboll och korpen?
hejhopp
Visningsbild
Hjälte 61 inlägg
0

Svar till Dillsallad [Gå till post]:
Jag tycker det är på lite mindre allvar, man kan va lite mer avslappnad och hålla en skön stämning mellan lagen och spelarna. Allt är inte på liv och död. Och det är roligare :) Alla är inte supervältränade och alla har inte bra kondis, så får det vara och så ska det vara i korpen

Dillsallad
Visningsbild
P 22 Kändis 22 inlägg
Trådskapare
0

Svar till hejhopp [Gå till post]:
okejj tack för svar:)


Forum » Fritid » Sport » Korpenfotboll

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons