Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Träna thaiboxning eller styrketräning på gym? hjäl

Skapad av Lstrm, 2015-07-26 21:43 i Sport

5 285
8 inlägg
2 poäng
Lstrm
Visningsbild
P 24 Kändis 36 inlägg
1
Hej jag är en kille på 15 år och jag kan inte bestämma mig för thaiboxningen eller styrketräning! :( jag har gått på thaiboxning 2,5 år och blev faktiskt väldigt bra! Och sen tränade på gym med styvfarsan i snart 1 år nu. Jag älskar verkligen gymmet och har skrivit ner mina mål på papper och är väldigt fokuserad på träningen!
Men thaiboxningen kommer tillbaks då och då pågrung av all respekten jag fick. Jag bor i en byhåla så man kan väll säga att det är typiskt för just byar tror jag. Jag får oftast frågor om thaiboxningen och jag vet att folk från skolan pratar om det, men det känns som jag förlorar det. Känslan att förlora det hatar jag!!!
Nu har jag köpt en bok som arnold schwarzenegger har skrivit, styrkebälte och en plansch med arnold för sammanlagt 1000 kr.
Och det känns som jag slösat allt. Thaiboxning eller gym? Vad ska jag göra?? Tack till alla som svarar!
Ps. Ska man bli bra i kampsport så är det bra att börja tidigt, så jag har blivit ganska stressad på vad jag ska satsa på.

Tillägg av Lstrm 2015-07-26 21:54

vill tillägga att dom som pratar om det säger t.e.x. att jag är ingen man vill bråka med och att det är coolt. det låter kanske som att jag är den 'tuffa' killen i klassen men helt tvärtom. snarare den killen som alla tycker är snäll och alldrig rör en fluga förnär.

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
1

Svar till Lstrm [Gå till post]:
Kampsport är alltid bra att kunna, så länge man har vett i huvudet och inte aktivt söker att använda det.

Det är en av ungarna här i kvarteret vars farsa är tränare i Jujutsu, killen har mer eller mindre tränat sen innan han kunde gå. Han pratar inte om det, det är inget som folk generellt vet. Han började i en ny skola till mellanstadiet och fick en större kille på sig som ville bråka, slutade med att den stora killen inte ville bråka med honom mer, ingen ville bråka med honom mer.

Om man är för glapp i käften och öppet pratar om att man tränar, skryter om hur bra man är kan det istället bli så att folk vill "testa" en och fjanta sig. Kampsport är jäkla kul och väldigt bra att kunna när det väl kniper. Man får reflexer och det är generellt förbannat roligt.

Å andra sidan ser man ofta mer skräckinjagande ut om man styrketränar.

Personligen hade jag nog kombinerat det lite. Helt enkelt fortsatt med thaiboxningen och sedan skaffat mig ett ordentligt hantelset hemma, gärna med en sån där bänk de har på gymmet, men det är inget man absolut behöver.

Bara för att man vill fortsätta med thaiboxning behöver det inte betyda att man lägger ned med styrketräningen.

Even boys have something to say if you listen long enough

Lstrm
Visningsbild
P 24 Kändis 36 inlägg
Trådskapare
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
tack för svaret! men om jag tillexempel tränar två gånger thaiboxning och två gånger styrketräning i veckan så känns det som att jag bara kommer yrra runt och inte veta riktigt vad jag vill göra. om jag vill träna thaiboxning så vill jag gå matcher och vara seriös att jag stannar i sporten. samma sak med styrketräningen, jag vill ju bli en bodybuilder och åka till kalifornien och träna på gold's gym.

ja kanske gjorde det svårare för dig att svara nu men skitsamma.

Ingen status

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0
Svar till Lstrm [Gå till post]:
Vill du bli stor innan thaiboxning skadar det inte att ha lite explosiv styrka, man kan rikta sin styrketräning mot ett visst mål.

Bodybuilding är dock ingenting jag rekommenderar för någon. Personligen tycker jag det inte är det minsta attraktivt och det är inte särskilt hälsosamt att pressa sin kropp till de nivåerna. Utöver det är det rätt vanligt att folk fuskar och skjuter lite juice för att hjälpa muskeltillväxt. Svårt att nå lika långt som de andra om man skall göra det helt "naturligt".

Personligen skulle jag kört på thaiboxningen, ser större användning av det, roligare att träna (och speciellt tävla inom). Man kan bli rätt vältränad inom kampsport också och det tenderar att vara bättre "balans" på musklerna, en mer användbar styrka än hos folk som bara lyfter på gymmet.Tillägg av godis-apa 2015-07-27 02:15

Men det är bara min åsikt, du skall göra vad du känner är bäst för dig :)

Even boys have something to say if you listen long enough

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
0

Svar till Lstrm [Gå till post]:
Varför inte båda?

flizan

Lstrm
Visningsbild
P 24 Kändis 36 inlägg
Trådskapare
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Nu har jag bestämt mig! Jag ska bli bodybuilder. Flytta till Californien och träna på gold's innan jag är 20 och dopa mig för att bli en av dom bästa! ;)Svar till godis-apa [Gå till post]:

Ingen status

Aristokatten
Visningsbild
34 Hjälte 22 inlägg
0

Svar till Lstrm [Gå till post]:
Vad är ditt mål med din träning?

Ingen status

Aristokatten
Visningsbild
34 Hjälte 22 inlägg
0

Svar till Jokk [Gå till post]:


Damn right!

Ingen status


Forum » Fritid » Sport » Träna thaiboxning eller styrketräning på gym? hjäl

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons