Hej allihopa. Vi har ett arbete i biologin där man ska kolla och jämföra egenskaper hos 100 individer i en population o dra massa slutsater o skit om genetik o sånt... Min grupp valde Lindträd, då det finns många sådana i Lindholmen (Göteborg)
Allifall, vi valde att mäta längd o bredd på bladen , 4 blad från varje träd o sen medelvärde hos varje träd. Våra lindar hade oproportionellt stora blad (våra lindars blad var runt 9 cm i snitt medans vanliga e typ 6-7) samtidigt som träden i sig var små.
Vad kan man dra för slutsatser av det här?.. Det enda vi kommit fram till var att eftersom våra Lindar står nära en trafikerad väg och är inne i stan kan de bidra till högre koldioxid halt i luften och således göra lindarnas blad större för att de ska kunna ta vara på all koldioxid..
Men den stora frågan: varför är bladen olika stora hos lindarna (de har exakt samma förutsättningar vad gäller ljus, näring o allt sånt, o de är planterade samtidigt) o va kan man ha för hypoteser och slutsater och sådana roliga ord om det?
Hoppas nån orkar sitta en lördagkväll och hjälpa mig ;)!
Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!