Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Införa bajsstraff i något land bra ide?

Skapad av mobilen, 2018-11-25 02:01 i Juridik & Ekonomi

1 882
3 inlägg
1 poäng
mobilen
Visningsbild
Stammis 4 inlägg
1
Hej det finns ju både böter ,fängelse och dödsstraff i världen men inget bajsstraff där den dömde tex läggs i en offentlig bajjamaja där vem som helst får kissa och bajsa på denne borde det vara nåt att införa kanske i Sverige?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Mannenxet
Visningsbild
P 18 Legend 73 inlägg
0

Svar till mobilen [Gå till post]:
Jag tvivlar starkt på att det hade varit något att införa.

För det första så ska ett utdömt straff utfärdas och skötas av domstolar och statliga myndigheter, och inte av folket. Att lägga sådant i händerna på människor som varken är särskilt insatta i frågan och troligtvis kommer se på saken ur ett vinklat perspektiv är inte en klok idé, då man aldrig kan veta vad som kan hända. Myndigheter har en skyldighet att redovisa arbeten och kan därför granskas så att de sköter sitt arbete med att rehabilitera brottslingen, vilket knappast är en garanti i det offentliga samhället.

För det andra så måste man komma ihåg att även brottslingar är människor. Även våldtäktsmän, mördare och terrorister. Därför har de också rättigheten att inte bli kränkta. Ja, de har brutit mot lagen, men de förtjänar ändå att bli behandlade på ett värdigt sätt under tiden de avtjänar det. Vad kommer ett "bajsstraff" göra i rehabiliteringssyfte?

För det tredje undrar jag för vilken typ av brott detta straff i sådana fall skulle kunna bli aktuellt? Jag tänker mig att sexualbrott inte är passande med tanke på var exkrementerna kommer ifrån, och kriminella dömda för misshandel, mord eller liknande bör nog hållas borta ifrån människor. Dels för att ingen oskyldig ska bli skadad, men dels också för att den dömde kan bli utsatt för långt värre saker än planerat. Tänk på att man kan bli oskyldigt dömd, och straffet måste stå i proportion till brottet.

Oavsett ifall detta var en trollfråga eller inte måste jag tacka för möjligheten att diskutera juridik.

Please do not SEND(1+U)

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 364 inlägg
0
I ett land med fri sjukvård är det svårt att argumentera för sett ur ett ekonomiskt perspektiv. Tycker dock själva antagandet att folk frivilligt skulle bajsa på någon du lägger i botten på en bajamaja är intressent. Vem tänker vi oss att det är som gör det?

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag


Forum » Samhälle & vetenskap » Juridik & Ekonomi » Införa bajsstraff i något land bra ide?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons