Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Lgf skylt och mopeder?

Skapad av Mindgimmet, 2018-07-06 11:56 i Livet

2 454
5 inlägg
2 poäng
Mindgimmet
Visningsbild
Legend 86 inlägg
0
Första frågan

”LGF – långsamtgående fordon. Fordon som är konstruerade för en högsta hastighet under 45 km/h ska ha en så kallad LGF-skylt. Det är för att varna andra fordon i trafiken.

Fordon med LGF-skylt är konstruerade för att högst gå 30, 40 eller 45 km/h. När du ser ett fordon med en LGF-skylt kan du därför räkna med att de inte får köra fortare än 30 km/h, för att vara på den säkra sidan. Traktor och tre- eller fyrhjuliga mopeder klass I är exempel på långsamtgående fordon.”

Först står det ’fordon som är konstruerade för en högsta hastighet under 45 km/h’ och sen står det ’30, 40 eller 45 km/h’. 45 km/h är ju inte under 45 km/h(såklart) så det känns lite motsägande? Är det för fordon med max hastighet under 45 km/h eller för fordon med max hastighet 45 km/h och lägre? För paragrafen förvirrar mig.

Andra frågan
Förstår att moped klass 2 ska köra på cykelbana och inte på vägen så LGF behövs inte. Men varför är det bara 3 och 4-hjuliga klass 1 mopeder som behöver ha en LGF-skylt och inte 2-hjuliga?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Mindgimmet
Visningsbild
Legend 86 inlägg
Trådskapare
0
Kan bara hitta sidor som säger att 3 och 4hjuliga mopeder ska ha lgf skyltar men ingen förklarar varför.
MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 364 inlägg
2
En tre- eller fyrhjulig moped skulle kunna misstas för en bil av nån korkad eller synskadad stackare, medan folk antas förstå att tvåhjuliga mopeder är mopeder.

Tillägg av MandarinaDuck 2018-07-06 17:59

Och den första frågan är rätt enkel - ett LG-fordon har en maxhastighet mellan 30 och 45 km/h. Men om du stöter på ett som kör 30 km/h kan du inte anta att det kan köra fortare än så, så det är ingen idé att tuta på dem.

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag

Guud
Visningsbild
31 Göteborg Ordningsvakt 2 295 inlägg Online
0

Svar till MandarinaDuck [Gå till post]:
Fast det är väl ett väldigt märkligt antagande. Mopeder kan ju enkelt misstas för MC som får gå mycket fortare!
Jag tror mer det har med bredden av fordonet att göra, och platsen de tar på körbanan tillsammans med hastigheten.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 364 inlägg
0
Svar till Guud [Gå till post]:
Tänker att det beror på att mopedbilar bär rätt så regional, lantlig, prägel. Medan mopeder finns lite överallt så att alla har lärt sig se skillnad på en moped och en MC.
Bredden? Den behöver man ju titta efter själv på alla fordon oavsett bredd. Hastigheten tror jag mer på som redan nämnts.

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag


Forum » Livet » Lgf skylt och mopeder?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons