Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Adressändring

Skapad av Feliciia, 2014-06-14 16:50 i Mellan Himmel och Jord

9 410
5 inlägg
0 poäng
Feliciia
Visningsbild
F 29 Hjälte 237 inlägg
0
Har numera ändrat min folkbokföringsadress, så nu är frågan, måste jag gå in på adressändra och ange min nya adress där också? Kommer posten komma automatiskt nu när jag har ändrat min folkbokföringsadress? eller hur funkar det?

hej

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg Online
0

Svar till Feliciia [Gå till post]:
Hej

Enklast och lättast är att gå in här: https://www.adressandring.se/privatperson

Där ordnar de att du får hem ett papper att skriva på till skatteverket, du kan också anmäla eftersändning på din post från föregående adress, det kostar en liten slant. Posten som sedan skickas till din gamla adress där du inte är folkbokförd skickas då vidare om du har eftersändning, annars går den på retur till avsändare.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Feliciia
Visningsbild
F 29 Hjälte 237 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Okej, tack för svar!

hej

gaminggirl
Visningsbild
F 38 Lund Hjälte 8 084 inlägg
0

Svar till Feliciia [Gå till post]:
Så länge du inte meddelar de företag du tidigare angivit adress till ändras inte adressen automatiskt. Använder du adressändring får du dels posten till dig även om fel adress står på och de kan även meddela de vanligaste företagen som folk använder. Du får bocka i vilka du vill att de ska skicka din nya adress till.

Ingen status

Viren
Visningsbild
P 32 Örebro Hjälte 784 inlägg
0

Svar till Feliciia [Gå till post]:
Många företag (som Posten) får sin information av Svensk Adressändring (som har funktionen att, tro det eller ej, sköta adressändringar inom Sverige).

Folkbokföring, eller SPAR-registret är statens register om alla medborgare. Det är hit informationen kommer tillslut, men det går även att skicka direkt till skatteverket för att skriva in direkt där, även om det strular till systemet lite. Många företag prenumererar på uppgifter här ifrån, t.ex. ICA.

Det är även möjligt att meddela det lokala postkontoret då en stor del av de som flyttar är fullständigt inkompetenta till att meddela korrekt adress och den vanlige brevbäraren får ofta göra korrigeringar.

Summering: Finns många sätt att göra det, men via Svensk Adressändring blir allt så mycket lättare för alla parter. Alla berörda kontor får informationen och du behöve inte lyfta ett finger mer om du angivit korrekt information. Gärna utförlig också.


Ingen status


Forum » Mellan Himmel och Jord » Adressändring

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons