Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

är de jävligt fult?

Skapad av Mr_Anonym, 2017-03-27 19:35 i Mellan Himmel och Jord

10 336
44 inlägg
-37 poäng
Guud
Visningsbild
35 Göteborg Administratör 2 513 inlägg Online
0

Svar till Mr_Anonym [Gå till post]:
Bättre att göra något än inget, testa och se! Men köp inte på dig mer än vad du kan sälja på några dagar.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Mr_Anonym
Visningsbild
Legend 114 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Toddy [Gå till post]:
Kommer inte köpa stora partier och ska kolla efterfrågan!

Jag har ingen status.

Mr_Anonym
Visningsbild
Legend 114 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Mm låter bra! Tack för hjälpen, du är en riktig gud :))))

Jag har ingen status.

Inte
Visningsbild
Legend 171 inlägg
0
Svar till Withz [Gå till post]:


Vart ska man börja när man läser dina inlägg? Är du seriös eller trollar du?
Orkar inte skriva ett längre inlägg där jag sågar allt.
Är du ens medveten om att väldigt många framgångsrika tänkte och gjorde som Mr_Anonym? De testade att kränga, investera mm i låg ålder så att de lärde sig hur det faktiskt funkar.
Tar vi Rockefeller som exempel så köpte han godis och krängde till sina syskon och blev senare en av världens rikaste människor genom tiderna. Finns hur många exempel som helst där framgångsrika företagare, investerare mm krängde saker mm när de var unga.

Du snackar om att man tjänar ''stora'' pengar genom att sommarjobba när man är 14-18.. När du är 18 så får du 90 spänn i timmen, vilket inte ens är i närheten av någon avdankad städare får i lön. Jobba mycket och betala så mycket du kan i skatt så får du en okej pension om du lever då. Mm för så tänker inte svenssons...

Känner själv folk som fixade privat personers mobiler, ipads mm som var trasiga genom att beställa lagnings kit från kina mm. cirka 500 kr per kund i rena pengar, tid per kund max 1 timme. Hmm sälja jordgubbar eller klippa gräs för 90 kr i timmen som 18 åring eller 80 kr om du är under 17.
Finns massor av exempel på unga som kränger möbler, mopeder mm som de fixar eller att de köper saker och säljer dyrare.

Vilken typ av människa tror du har störst chans att bli framgångsrik? Sommarjobbare eller de som innovativa och företagsamma.

Självklart är det inte dåligt att sommarjobba och tjäna pengar och göra något istället för att bara dega men att klanka ner på folk som jag beskrivit är att skjuta sig själv i foten.

Withz
Visningsbild
Legend 58 inlägg
0

Svar till Inte [Gå till post]:
Tja, du kan ju börja med att faktiskt läsa alla mina inlägg... finns inget att såga.
Du är rolig som nämner Rockefeller som blev rik på olja och jämför honom med TS.

Har aldrig sagt att man tjänar stora pengar om man sommarjobbar. Lär dig att läsa. Jag sa att han borde sommarjobba och betala skatt för att sedab kunna visa upp det när han väl har åldern inne för att få ta lån och börja investera i saker.

"Finns massor av exempel på unga som kränger möbler, mopeder mm som de fixar eller att de köper saker och säljer dyrare."

Har redan tipsat TS om det. Hade du också vetat om du hade en läsförmåga.

Är man företagsam om man står och kränger ohälsosamma energidrycker till minderåriga?

Nej det är det verkligen inte. Och tro inte att framgångsrika människor inte fått jobba vitt och skattat så dom sedan kunnat ta lån hos banker.

Nästa gång kanske du borde läsa ens inlägg innan du börjar kalla andra för troll. Så vitt jag vet är det trollen som inte kan läsa.

A-buhbye

Ingen status

Inte
Visningsbild
Legend 171 inlägg
0
Svar till Withz [Gå till post]:


Han började ju som fattig och byggde upp sin kunskap och förmögenhet redan då. Du går ju inte från fattig pojke till att ha pengar till att köpa land mm för att sedan kunna göra sig rik på olja. Han byggde ju långsamt upp ett kapital redan i unga år.

Lol hur mycket skatt tror du det blir på säg 3 års sommarjobbade?Med 80-90 kr i timmen. Nej du gubben du får inte lån för att du har betalt skatt när du har sommarjobbat utan du får lån för att du har en fast inkomst och anställning.

Har redan tipsat TS om det. Hade du också vetat om du hade en läsförmåga.
Jaså? Vart då om jag får fråga? Menar du när du sågar iden om att köpa kläder i USA och sedan sälja dom i Sverige? Hmm kan inte du länka vart du har skrivit att han ska kränga möbler, mopeder mm?

''Är man företagsam om man står och kränger ohälsosamma energidrycker till minderåriga?''

Du är företagsam om du så säljer heroin till idioter eller drar igång något online casino. Ungarna köper sina energidrycker i vilket som.
Hört citatet ''bakom varje stor förmögenhet ligger ett brott''? Man måste mer eller mindre blåsa folk för att ta sig uppåt. Det behöver inte vara kriminellt i lagens mening när det ligger ett ''brott'' bakom det om du förstår vad jag menar.

Det enda du har tipsat om är sommarjobb och att jobba som om det kvittar vad du jobbar med så länge du får möjlighet till att ta en lån istället för kanske dra in pengarna på egen hand. I vilket som så tipsar du om att köpa någon renoveringsobjekt för att sedan pumpa ner tid och pengar för att sedan sälja och förhoppningsvis gå med vinst. Sure är han på något sätt utbildad inom området som snickare och mäklare så att han kan fixa och göra ett värdering av hur mycket det kommer kosta och kan de gå med vinst etc. Men så länge du inte har jobbat med det så låter jävligt riskfyllt att ge sig in på något man inte har några kunskaper om.

Nej det är det verkligen inte. Och tro inte att framgångsrika människor inte fått jobba vitt och skattat så dom sedan kunnat ta lån hos banker.

Va fan snackar du om? Du behöver inte ha betalat en massa skatt till staten för att ta lån från banker som inte har något staten att göra:) Leverera säg en bra affärs ide så får du ett lån om iden är väldigt bra. Men i regel får man ta något som säkring som hus bil etc.
För banken handlar det om att du har möjlighet att betala tillbaka. Om du har jobbat som läkare i 30 år och betalt skatt är inte relevant.
Vad de kollar efter är dina nuvarande tillgångar, vad du tjänar nu, hur säkert är det att du fortsätter att tjäna pengar.

Du kan ju börja med att läsa dina egna inlägg först;)
Withz
Visningsbild
Legend 58 inlägg
0

Svar till Inte [Gå till post]:
Lol hur mycket skatt tror du det blir på säg 3 års sommarjobbade?
Man får in en fot i arbetsmarknaden genom att sommarjobba, man skapar et kontaktnät och kanske därifrån kan gå vidare till ett riktigt jobb.

Jaså? Vart då om jag får fråga?

Forum image

" ''bakom varje stor förmögenhet ligger ett brott''? Man måste mer eller mindre blåsa folk för att ta sig uppåt."
Nog det dummaste jag hört. Kan jag lika gärna dra en, "Du borde inte köpa aktier för har du inte sett The Wolf of Wall street?"

Jag tipsar om att börja sommarjobba så att han får in en fot inom arbetsmarknaden och kan skapa sig ett kontaktnät som leder till andra jobbmöjligheter. Vad är problemet?
Dra in pengar på egen hand? Hur mycket tror du han kommer att tjäna på att sälja energidricka till skolungar på rasterna? Ärligt talat? Och sen konsekvenserna på det? Är det hela värt det?

är han på något sätt utbildad inom området som snickare och mäklare så att han kan fixa och göra ett värdering av hur mycket det kommer kosta och kan de gå med vinst etc. Men så länge du inte har jobbat med det så låter jävligt riskfyllt att ge sig in på något man inte har några kunskaper om.

Jag är varken snickare eller mäklare och jag har lyckats med det, kan jag kan vilken jubelidiot som helst göra det. Självklart får man vara lite bildad inom ämnet, precis som man måste vara med allt annat om man vill lyckats. Riskfyllt vore att investera i aktier som TS i sin förra tråd ville göra och gjorde. Att lägga pengar på företag som kan gå i konkurs närsomhelst är väldigt riskfullt om något.

Va fan snackar du om? Du behöver inte ha betalat en massa skatt till staten för att ta lån från banker som inte har något staten att göra:)

Är en väldigt stor fördel att ha betalat skatt på saker och att man kan dokumentera det till banken man vill ta lån hos, oavsett om det är privat bank eller ej. Men visst finns det privata banker där du inte behöver dokumentera sådant, men dom brukar oftast ha en högre ränta, vilket inte är något vidare enligt mig.

Leverera säg en bra affärs ide så får du ett lån om iden är väldigt bra.
Du får det att låta så enkelt, men är svårare än så.


Ingen status

Inte
Visningsbild
Legend 171 inlägg
0
Svar till Withz [Gå till post]:


Man får in en fot i arbetsmarknaden genom att sommarjobba, man skapar et kontaktnät och kanske därifrån kan gå vidare till ett riktigt jobb.

Så vad har det att göra med att betala skatt?:) Du är medveten om att tjänar du mindre än 19 000 kr kr så slipper du betala skatt. Hur många tjänar mer än 19 000 som sommarjobbar innan de går ur gymnasiet under sommaren? Inte speciellt många. Du behöver jobba ungefär 6 veckor iaf heltid med en lön på 80 kr i timmen innan du kommer över den gränsen. Sluta snacka så mycket skit! Alla vet att kontakter är viktiga. Kan du inte berätta varför det är så viktigt att betala skatt när du sommarjobbar som ungdom:P


https://s17.postimg.org/zdf63v6pb/Sk_rmbild_16.png
Men va konstigt jag hittar inte det inlägget här i tråden:) Det är väl inte något du har knåpat ihop efter?;)

Nog det dummaste jag hört. Kan jag lika gärna dra en, "Du borde inte köpa aktier för har du inte sett The Wolf of Wall street?"

Du fattar inte riktigt va? Affärer handlar ju om att försöka ge sig själv så mycket fördelar etc det går även om det inte är speciellt moraliskt i folks ögon hur du gör det.
Sen ang aktier så borde man kolla upp företaget eller personen som ska hantera ens pengar eller fonder om man nu tänkt det så att man inte blir blåst. Eller läsa på om det aktuella företaget innan du köper aktier.

Jag tipsar om att börja sommarjobba så att han får in en fot inom arbetsmarknaden och kan skapa sig ett kontaktnät som leder till andra jobbmöjligheter. Vad är problemet?
Samtidigt som du sågar honom när han köper aktier och prövar att testar att kränga grejer. Eller när han funderar på att köpa kläder och sälja dom dyrare. Såna som du som aldrig blir något över det vanliga. Nej det går inte va dumt, är din åsikt när unga människor testar på att göra lite affärer och lär sig.

Dra in pengar på egen hand? Hur mycket tror du han kommer att tjäna på att sälja energidricka till skolungar på rasterna? Ärligt talat? Och sen konsekvenserna på det? Är det hela värt det?

Antagligen mer än övriga på ett högstadiet som degar på rasten. Ja vad kan konsekvenserna bli om en 14 åring säjer läsk eller energidricka till sina jämnåriga? Kan inte du berätta vilka ''konsekvenser'' det kan bli:) Nämn gärna något fall där en högstadieelev fått ett så kännbart straff för att ha krängt energidricka/läsk till jämnåriga som påverkat honom senare i livet^^

Jag är varken snickare eller mäklare och jag har lyckats med det, kan jag kan vilken jubelidiot som helst göra det. Självklart får man vara lite bildad inom ämnet, precis som man måste vara med allt annat om man vill lyckats. Riskfyllt vore att investera i aktier som TS i sin förra tråd ville göra och gjorde. Att lägga pengar på företag som kan gå i konkurs närsomhelst är väldigt riskfullt om något.

Det verkar då finnas väldigt många jubelidioter med vanliga jobb som inte klarar av det. Finns ju x antal tv program som belyser problemet med folk som tittat på äntligen hemma lite för mycket och sen tagit sin an något renoveringsprojekt. I princip alla jag har träffat som har renoverat eller köpt renoveringsprojekt och faktiskt i slutändan fått till det säger själva att det var långt mycket jobbigare än man kunde tro samt att det gick över budgeten för i princip alla.
Haha tror du ärligt talat att företag bara sådär går i konkurs? Tar vi HM som ts köpte aktier i
http://www.dn.se/ekonomi/battre-resultat-an-vantat-for-hm/
verkar som han faktiskt gjorde ett bra köp:P Hur stora är chanserna att ett multinationellt företag som det bara går i konkurs?:P

Är en väldigt stor fördel att ha betalat skatt på saker och att man kan dokumentera det till banken man vill ta lån hos, oavsett om det är privat bank eller ej. Men visst finns det privata banker där du inte behöver dokumentera sådant, men dom brukar oftast ha en högre ränta, vilket inte är något vidare enligt mig.

Nej det har ingen betydelse! Banken skiter i om du har betalt 1 miljon om året i skatt i säg 10 år.
Vad som räknas är dina nuvarande tillgångar och lån samt din nuvarande inkomst och hur säker den är. Du kan alltså inte luta dig emot att du har jobbat som läkare i 10 år och tjänat bra men nu senaste året jobbar som städare och kommer in för att få ett lån. Har du inga tillgångar så är det ju bara ditt nuvarande jobb som räknas. Har du varit lite smart och kanske köpt skog, hus etc när du tjänade bra så kan ju det användas som säkerhet när du försöker ta lån.

Du får det att låta så enkelt, men är svårare än så.

Nej det är egentligen enkelt om han har viljan. Du är tyvärr en pessimist som aldrig kommer ta steget.
Inte
Visningsbild
Legend 171 inlägg
0

Svar till Withz [Gå till post]:


https://s17.postimg.org/zdf63v6pb/Sk_rmbild_16.png
Väntar med spänning du får gärna beskriva vart inlägget i tråden är:)
Withz
Visningsbild
Legend 58 inlägg
0

Svar till Inte [Gå till post]:
Orkar inte ödsla mer tid på denna tråd. Ja min bild är tagen ifrån TS förra tråd, den du uppenbarligen redan läst? Men med din läsförmåga har du väl inte kunnat hitta mitt svar.

Låt oss säga att TS skulle skaffa sig ett sommarjobb nu i sommar, han får 80kr/h. Han jobbar 7h/5d veckan under hela sommarlovet ( vilket är ca 3 månader? ) han skulle då ha tjänat ihop runt 30k. Alltså mer än 10k i månaden. Lycka till att tjäna såna pengar på att kränga läsk i skolan.
Men han kan ju alltid gå till banken med sin affärsidé som är så bra, då kan han ju få lån o allt *tummen upp* lol


Anywho,
Ciao ifrån medelhavet.

Ingen status

Inte
Visningsbild
Legend 171 inlägg
0

Svar till Withz [Gå till post]:


Haha^^ Från hans föra tråd... Ja självklart har jag läst alla hans trådar, eller inte. Har alla gjort det som skrivit i tråden? Är du dum på riktigt?

Varför jobba så mycket om du ändå måste skatta? Du kan lika gärna göra något annat efter att du har kommit upp till 19 000 så slipper du skatta.
Jag tror vi kan anta att han inte är i skolan och säljer läsk på sommaren när ingen är där.. Riktigt ljushuvud du;) Uppenbarligen är det bara du som inte har fattat att han funderar på att sälja dricka på rasterna när han går i skolan.

Du måste ju va riktigt fattig om du tror man behöver låna pengar för att köpa läsk och sälja i skolan..

Wow är du i medelhavet? Där åker ju inte svenssons flera gånger per år eller fattiga gymnasielever på solsemester innan studenten. Imponerande du måste ha betalt mycket i skatt....
Daniel
Visningsbild
P Malmö Hjälte 4 838 inlägg
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Jag har inte heller påstått att TS skulle göra något olagligt. Jag nämnde att det inte skulle bli någon polisanmälan just eftersom att inlägget ovan talade om att det skulle kunna vara olagligt samt även för att det är ungefär det folk normalt sett skulle oroa sig för.

Min internetkuk är alltid större än din.

Guud
Visningsbild
35 Göteborg Administratör 2 513 inlägg Online
-1

Svar till Daniel [Gå till post]:
Otydligt i så fall, "ingen polisanmälan om du sköter det snyggt", varför skrev du inte bara att Ts inte gör något olagligt så en polisanmälan inte leder någonstans.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Daniel
Visningsbild
P Malmö Hjälte 4 838 inlägg
0

Svar till Guud [Gå till post]:
För att olaglighet och polisanmälan till att börja med inte ens hänger ihop, för det andra så med att "sköta det snyggt" menar jag att inte bryta mot några andra lagar i samband med försäljningen (t.ex. misshandla en kund som kritat lite för mycket, kommer leda till polisanmälan även om försäljningen var laglig).

Min internetkuk är alltid större än din.


Forum » Mellan Himmel och Jord » är de jävligt fult?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons